Hej,

Inget vidare igår och ingen vidare start på den här veckan heller där Rublev och Zimonjic var riktigt usla. Ska inte bli så pass underlägsna mot ett motstånd som inte satsar alls på dubbeln. Men tyvärr blev det så, och ibland har man tyvärr helt fel i sin analys. Det är bara att ta med sig det in i nästa steg och fortsätta fokusera.

Findel-Hawkins/Johnson - Neuchrist/Pichler (1) @ 2.10
Turnering: ITF Storbritannien F2
Spelbolag: bet365
Värdering: 5/10U
Spelstopp: 17:30

Det är bara att gå igenom deras statisitk den senaste tiden och se hur pass överskattade man är på futuresnivå, Neuchrist och Pichler. Det är nästan som att de skiter fullständigt i spelformen för tillfället och spelar bara på grund av att man har rankingen till det. Ingen dålig ranking någon av dom har i dubbel får man allt säga, båda ligger runt 300 i världen och Neuchrist har ju varit en av de bästa på Challenger touren ett tag. Men nu, nej det verkar inte alls som att han bryr sig nämnvärt mycket om dubbeln.

Tittar vi till resultaten så finns det en hel del bottennapp som de åstadkommit tillsammans, raka set torskar mot Horton/Kijamatovic, Binding/Duncan bland annat är inget som skrämmer alls och jag tycker de varit väldigt platta i sina framföranden i dubbeln. Man ska såklart inte underskatta dom då båda är två riktigt starka dubbelspelare, men man ska också inte ta allt för mycket fokus kring deras ranking utan vi måste se analysen sett till hur dom spelat på sistonde.

Desto stabilare har deras motståndare varit och det paret vi ska backa idag, Findel-Hawkins och Johnson. Har ju figurerat en hel del här i bloggen under veckorna som turneringarna spelats i Storbritannien och det tycker jag är med all rätt. Man har spelat riktigt bra tillsammans och det är väldigt tydligt att man passar extremt bra ihop.

Tog sig till final här under förra veckan, där man bland annat slog Haim/Sude och Pauffley/Willis på sin väg till finalen. I finalen var det dock inget snack om saken, ingen rår på Heliovaara/Nielsen på den här nivån, men man spelade bra där och kämpade så gott man kunde och överlag tycker jag att man stod upp väldigt bra.

Servar ju bra båda två och inomhusgolvet verkar de trivas på riktigt bra. Findel-Hawkins ser vi ju i vardagen mest på collegenivå, men Johnson har det senaste året seglat upp som en av de bästa dubbelspelarna på futurestouren.

Så i dagens match tror jag lite på samma visa för Neuchrist/Pichler som den senaste tiden de spelat. Jag har svårt att se dom just idag börja ändra på sig och ta dubbeln hundraprocentig och då ser jag bra värde på Findel-Hawkins/Johnson. Formmässigt är de minst lika bra för tillfället och spel ned till 1.83 tycker jag är värde. Det kommer bli en tuff match om Neuchrist/Pichler är motiverade och fokuserade men är dom inte det ska detta passa Findel-Hawkins/Johnson riktigt riktigt bra.

Alla rekar
1
2018-02-13 17:30
Findel-Hawkins/Johnson - Neuchrist/Pichler
5.00 u
5.50 u
Ett inlägg av
Sebastian "Cirseb" Sebastian "Cirseb"