Äntligen drar ESL Pro League igång och varje vecka så får vi se världens bästa lag spela mot varandra varje vecka och inte bara under events och vi slipper alla ryska tier 6 matcher där man konstant måste fundera på om det ena laget kommer att throwa eller inte. Brukar oftast finnas en hel del värde såhär i början av EPL så nu hoppas vi att jag är rätt ute.

Event: ESL Pro League
Match: FaZe - G2
Spel: FaZe -0.5 @ 2.13
Bolag: Pinnacle
Värdering: 5/10
Spelstopp: 13/2 17:00

Detta är första matchen för båda lagen efter ELEAGUE Majorn och båda lagen förlorade mot Cloud9. G2 gjorde det i kvartsfinalen med 0-2 och FaZe gjorde det i finalen med 1-2 (3e kartan i OT) och den finalen var förmodligen den bästa CSGO matchen någonsin, iallafall den bästa jag har sett. Väldigt tuff förlust för FaZe då ingen av spelarna i det laget har vunnit en major förutom olofmeister. Jag tror en del av spelarna tog förlusten väldigt hårt, speciellt NiKo då detta var hans bästa chans att vinna en major och han spelade ortroligt dåligt på map 1. Väldigt sällan man ser NiKo prestera så dåligt men pressen var förmodligen lite för mycket och man var väl inte nervös på det sättet utan mer rädd för att man var så stor favorit och att man hade "i princip redan vunnit". 

G2 kommer hem ifrån eventet ganska så besvikna och då går shox ut med nyheten om att han måste operera handleden och även fast G2 organisationen har sagt att shox kommer att spela med laget fram tills operationen så tror jag att de har dragit ner en del på hur länge man spelar och jag tror även att resten av spelarna har kört med inviduell träning än scrims med laget. Hur som helst så är detta absolut inget psotivit utan om något är det bara negativt. 

Förra säsongen av ESL Pro League så kom G2 9a tror jag och lyckades inte få någon slutspelsplats medans FaZe kom 3a. Den första matchen av den förra säsongen var just denna matchup och då vann FaZe väldigt enkelt och det var på cache som spelas idag och mirage som inte kommer spelas idag utan det är overpass istället. Denna lineup av FaZe har aldrig förlorat mot G2, varken online eller på LAN och är totalt 6-0 i maps. 

Alla spelare i FaZe har ungefär lika många timmar senaste 14 dagarna på CS medans det varierar en hel del hos G2 och även fast major förlusten kanske sved en del för FaZe så har man både Starladder och Katowice att göra sig redo för och som jag uppfattat det är inte FaZe killarna några spelare som bara ger upp efter en finalförlust. 

Tycker att mapsen idag är väldigt bra för FaZe och jag tror att G2 får det tufft då FaZe verkligen gör allt för att förbättra cache samtidigt som FaZe är väldigt starka på overpass. Tycker att G2s T-sida inte alls är något vidare och FaZe har en otroligt stark CT-sida. Worst case scenario - FaZe börjar som T, förlorar pistolrundan och G2 bara totalt stänger som CT men tycker inte att det finns något som talar för att det ska hända. 

@Cappeh

Alla rekar
FaZe -0.5
2018-02-13 17:00
FaZe - G2
5.00 u
5.65 u