Speltips: Halvvägs in i NFL - American Football Conference

Vi är nu mer eller mindre halvvägs igenom säsongen då de flesta lagen spelat 8 matcher, vissa någon mindre på grund av Bye weeks. Tänkte ge mig på en analys av divisionerna så som det sett ut hittills, försöka bena ut framtida schedule och gissa vilka som går till slutspel osv. Kommer också ha spel från båda konferenserna (AFC och NFC) där jag plockar en superbowl-mästare från varje samt en Conference-vinnare.

Kommer inleda med AFC där jag inte har något spel på divisionerna dock ett långtidsspel på Super Bowl Mästare samt ett spel på Conferencemästarna.

AFC Conference mästare - Pittsburg Steelers @4.95 hos Betser med 4u

Super Bowl Mästare - Pittsburg Steelers @8.50 hos Betser med 2.5u

AFC EAST:

Patriots (6-2) är som vanligt I topp i denna division precis som man varit sen väldigt långt tillbaka. Även om man kanske inte övertygat likt man gjorde under föregående säsong känns man ändå extremt svårrubbade och kommer med största sannolikhet vinna denna division igen med 11-12 segrar. Oddssättarna tror detsamma och det är ingenting spelvärt här (1.04)

Bills (5-2) har överraskat många och smugit in många fina segrar och med en vinst till så ligger man faktiskt lika med Patriots. Har en del tuffa matcher kvar bland annat borta mot Chargers, Chiefs och Patriots samt en riktig rysare i dubbelmötet mot divisionsrivalen Dolphins. Spelar lite över sin nivå men kan man fortsätta hålla samma nivå man gjort hittills kan man absolut smyga med här och kanske landa på en 9-10 segrar och på så vis smyga sig in i slutspel via ett wild card.

Dolphins (4-3) Känns som vi fick se det mer “riktiga” Dolphins mot Ravens senast då man blev totalt krossade. Även om man har ett positivt record tycker jag inte laget är särskilt bra, man har inte minst problem i offensiven. Har ett par riktigt tuffa bortamatcher kvar i Panthers, Patriots och Chiefs samt Patriots hemma. Kommer inte utmana om divisionstiteln och måste upp i runt 10 segrar för att kunna få ett wild card vilket jag inte tror sker.

Jets (3-5) Fightar på bättre än de flesta trodde och skulle med lite flyt i de tre senaste matcherna rent av kunnat stå på 6-2 lika gärna som 3-5. Tror de sista veckorna har kostat otroligt mycket energi och momentum för denna något begränsade grupp spelare. Har en del tuffa matcher kvar och måste som sagt nå runt 10 segrar för att ha chans på ett wild card vilket gör att de mer eller mindre måste svepa brädet härifrån något som jag inte ser som möjligt.

KONTENTA: Patriots vinner, Bills kan eventuellt hänga på och knipa en Wildcardplats.

AFC NORTH:

Steelers (6-2) Hittat sitt ”script” för att vinna matcher och har just nu en defensiv i absolut praktslag. Har på pappret ett överkomligt schema där den svåraste utmaningen förmodligen stavas Patriots hemma och Texans borta i vecka 15-16, i övrigt matcher man går in i som favoriter. Känslan är att Steelers kan landa på någonstans runt 12-13 segrar om de spelar sina kort rätt, möter Bengals, Texans och Colts borta i övrigt hemmamatcher mot ”mediokert” motstånd (förutom Patriots) bådar gott för Steelers.

Ravens (4-4) Blandar och ger, tog en livsviktig seger senast. Har inte ett superblodigt schema kvar om man skall vara ärlig. Svåraste uppgiften är utan tvekan Steelers borta men i övrigt har man matchups mot lag man absolut kan (bör) slå. Matchups mot Packers, Browns och Titans borta är matcher man ska kunna vinna och sedan Texans, Lions, Colts och Bengals hemma gör att jag tror att Ravens kan gneta ut ett par segrar till ur dessa matcher. Kommer inte räcka till att störa Steelers men kan eventuellt räcka till ett positivt record (9-7) och har man tur kan de räcka till slutspel.

Bengals (3-4) För långt efter Steelers och måste se Ravens som första utmanaren till en eventuell slutspelsplats. För att nå dit måste man dock kräma ur 6 segrar till (minst) på de kommande 9 matcherna, ingen lätt uppgift. Åker nu ut på en tre matchers ”road-swing” (tre raka bortamatcher) där man tar sig an Jaguars, Titans och Lions i den ordningen, jag befarar att deras stint kan ta slut redan efter dessa tre matcher. Fortsätter därefter med tre raka hemmamatcher innan man avslutar de tre sista matcherna med bland annat två bortamatcher mot Vikings och Ravens. Har ytterst svårt att se hur Bengals mer eller mindre ska svepa brädet här, man ser bra ut i defensiven men offensiven synkar inte alls och med så få luckor för misstag tror jag man är borta här.

Browns (0-8) Såklart borta från allt som har med slutspel att göra.

KONTENTA: Steelers vinner divisionen och kan skaffa sig ett ypperligt läge inför slutspelet med hemmaplansfördel. Ravens kan knipa en knapp slutspelsplats om man har lite tur med sig. De övriga två är borta.

AFC SOUTH:

Titans (4-3) Kommer ifrån sin bye week efter denna veckan och känns som den kom lägligt då QB Mariota varit halvskadad de senaste veckorna (men ändå grindade ut två vinster). Inleder med två hemmamatcher mot beskedligt motstånd (Ravens och Bengals) kan man vinna där och gå upp till 6-3 ser det riktigt bra ut för Titans för att vinna divisionen. I övrigt ett schema som ser helt okej ut där bortamatchen mot Steelers i vecka 11 ser klart tuffast ut. I övrigt kommer nyckeln till divisionen ligga i divisionsmötena med Jaguars hemma i vecka 17 och Texans hemma i vecka 13. Svårt att säga exakt vart man har Titans, man har inte riktigt motsvarat mina förväntningar dock har man ett positivt record. Känslan är att man landar någonstans kring 9-10 segrar och sliter en tuff kamp mot de övriga lagen i divisionen rörande titieln i AFC SOUTH.

Jaguars (4-3) Laget man aldrig riktigt blir klokt på. Besitter NFLs starkaste defensiv mot passen samt ett pass-rush av guds nåde. Kommer tillbaka efter sin Bye week här nu och har schemamässigt även dom allt att vinna. Såklart tuffa uppgifter i Chargers och Seahawks på hemmaplan men även en del tacksamma uppgifter i exempelvis Browns och 49ers på bortaplan. I övrigt kommer divisionsmötena vara avgörande här för Jaguars också. Texans hemma i vecka 15 och avslutningen mot Titans borta i vecka 17. Känns också som att Jaguars är någonstans i riktningen av 9-10 segrar mycket beroende på deras ojämnhet, kommer bli en kamp in i det sista för slutspel.

Texans (3-4) Laget som helt bytt riktning denna säsong under rookie-QB Winston. Från ett lag som förlitade sig 100% på defensiven till ett lag som slänger upp 30+ poäng i varje match, tyvärr har inte defensiven fungerat vilket lett till ett record som inte är så vackert. Har absolut haft tuffast schema av lagen i AFC South och tre av de fyra förlusterna har kommit mot Patriots, Chiefs och Seahawks, inget att skämmas över men faktum är att man nästintill borde kommit ifrån dessa matcher med två segrar, nu har det inte blivit nån. Har ett par kluriga uppgifter kvar, inte minst i Rams borta, Ravens borta och Steelers hemma. Har båda divisionsmötena mot rivalerna Titans och Jaguars på bortaplan i vecka 13 respektive vecka 15. Texans känns som laget med högst kapacitet just nu men också de laget som har svårast med att stänga ner matcher och bara vinna. Ingen av de avslutande nio matcherna känns omöjlig på förhand det kommer dock krävas att Texans mer eller mindre tar 7 segrar av dessa 9 (absolut minst 6) för att kunna gå till slutspel. Absolut görbart, men väldigt lite rum för misstag där.

Colts (2-6) Är redan nu för långt efter de övriga i divisionen för att kunna blanda sig i någon slutspelsstrid. Skulle mer eller mindre behöva vinna sex av de resterande åtta matcherna för att ha någon chans något jag inte ser hända.

KONTENTA: Tre lag slåss om divisionstiteln alla med sin egna lilla edge. Titans börjar bra här nu efter sin bye och kan man komma iväg med två segrar mot Ravens och Bengals får man den skjuts man kan behöva in i sista 7 matcherna, lite tveksam kring deras kapacitet dock. Jaguars kan vara dem som har de bäst schemamässigt men man är hopplöst ojämna och känns väldigt enkelspåriga i sin offensiv. Spelar inte deras defensiv ”lights out” totalt får man verkligen jobba in segrarna. Texans i sin tur har sämst utgångsläge men kanske högst potential av lagen vi pratar om, åtminstone i offensiven. Missgynnas av att båda rivalmötena mot Titans och Jaguars spelas på bortaplan. Behöver nästan svepa brädet för att vara med i att.

Känslan är att vi utan tvekan kan ha tre lag som står på 9-7 när säsongen är slut, eventuellt med ett lag på 10-6 som kniper det. Risken är att man kniper lite segrar från varandra och på så vis ”fuckar upp” de andra lagets record. Tvåan i divisionen har alla möjligheter att gå till slutspel.

AFC WEST:

Chiefs (5-2) Inne i lite av en slump just nu med två raka torsk men har verkligen haft möjligheten att stå som vinnare i båda dessa matcher och har (som jag sagt innan) en makalös förmåga att hänga med i matcher trots att man nödvändigtvis inte spelar superbra. Har haft lite problem i defensiven under året som absolut inte levererat de man kan förvänta sig, i kontrast har offensiven i sin tur varit fantastisk. Har talang nog i defensiven för att kunna vända på det och spela bättre så inget som oroar. Har ett stadigt försprång i divisionen redan och har ett hyfsat schema kvar. Möter Broncos ikväll hemma för att sen åka till Dallas innan man tar en Bye Week. Efter detta har man sju matcher kvar varav fyra av dem är på hemmaplan (Bills, Raiders, Chargers, Dolphins). Chiefs är sjukt svårslagna på hemmaplan och adderar man till det att de återstående bortamatcheran är mot Giants, Jets och Broncos ser jag möjligheterna som väldigt stora att Chiefs skall kunna ta åtminstone 4-5 segrar till i de 9 matcher som återstår, med största sannolikhet fler så man landar någonstans på ett record runt 11-12 segrar vilket räcker till att vinna divisionen.

Broncos (3-3) Spelar inte bra just nu men har ändå alla möjligheter (och tid på sig) att vända sin dåliga trend. Har fortfarande NFLs förmodligen bästa defensiv som fortsätter göra gedigna insatser match efter match, lyckas man bara hitta lite synk i offensiven kan man faktiskt nå slutspel. Har en schemamässig mardröm närmsta matcherna dock i bortamatcher mot Chiefs och Eagles för att följa upp det med hemmamatch mot Patriots. Om man förlorar samtliga dessa och faller till 3-6 är slutspelschanserna kalkade i min mening även om schemat därefter ser något mer hanterbart ut (dock matcher mot Raiders borta, Dolphins borta och Redskins borta). Känslan är lite som att tåget har gått för Broncos så länge inte QB Siemian blir som pånyttfödd och börjar dirigera sin offensiv (eller om någon annan gör det). Broncos kommer garanterat vinna några matcher till men tror inte man når upp i det behövliga 8-9 segrar som krävs (minst) för att få ett wildcard till slutspelet.

Chargers (3-5) Var inne i lite av ett ”groove” inför matchen mot Patrios men torsk där och nu in i Bye Week och det ser tufft ut för Chargers. De knappa förluster man ådrog sig i början av året bland annat på grund av en nervös kicker kostar nu. Har åtta matcher kvar och ser man till att jag tror Chiefs lär ligga på 10-11 segrar när säsongen är över måste man svepa brädet här mer eller mindre för att kunna knipa divisionen, en diger uppgift. Avslutar med en del tuffa uppgifter som Jaguars, Cowboys och Chiefs borta. Har bra chans i alla matcher dock och man har visat att man kan hänga med vilket lag som helst. Nu är dock felmarginalen så sjukt liten och med tanke på att man mer eller mindre måste gå rent (minimum 6 segrar) för att nå slutspel tror jag Chargers får det tufft.

Raiders (3-5) Allt momentum man skapade sig i matchen mot Chiefs med den sena TDn från Carr blåstes bort i och med helgen förlust mot Bills. Är i mer eller mindre samma spot som Chargers att man måste svepa brädet för att ha en chans och det blir inte lätt med tanke på att Raiders har kvar att möta Patriots hemma, Chiefs borta, Cowboys hemma, Eagles borta och Chargers borta. Ett riktigt tufft schema där man förmodligen inte går in som favorit i en enda av dessa matchups. Att då behöva svepa brädet bådar inte gott. Raiders känns lite avhängda och kan som bäst nå en 6-7 segrar på året.

KONTENTA: Chiefs tidiga ledning i divisionen gör att den känns avgjord i deras favör. Främsta utmanare är främst Broncos, mycket på grund av deras mycket positiva record, trots sättet de spelat på. De närmsta tre veckorna kommer avgöra deras öde dock när man stöter på tufft motstånd. Chiefs vinner divisionen sen är känslan att Broncos och Chargers kommer slåss om andraplatsen där viss fördel går till Chargers med tanke på deras något mer tacksamma schema. Kan se båda lagen landa någonstans runt 8-9 segrar men tveksamt om det räcker till slutspel detta år. Raiders missar dessvärre slutspel mycket på grund av deras ytterst tuffa återstående schema och faktum kvarstår att man måste ta minst 6 segrar på deras sista 8.

Detta ger en *P**layoff-Picture* där jag tror att Steelers kommer ta hand om första seedningen mycket tack vare deras schema, som tvåa kommer Chiefs in. Tredje-seedningen går till Patriots och fjärde-seedningen till något av lagen i AFC South, min röst går till Jaguars. Wildcard går till Bills som femma och Texans som sexa. Detta gör att Wildcardmatcherna blir som följer:

Patriots-Texans

Jaguars-Bills

Här tror jag Patriots städar av Texans och Bills slår Jaguars. Vilket leder till att Divisional Round i AFC blir som följer.

Steelers-Bills

Chiefs-Patriots

Tror Steelers slår Bills och Chiefs hittar ett sätt att besegra Patriots på vilket leder till en Conference Championship mellan:

Steelers-Chiefs

Här stöter Chiefs på sitt mardrömsmotstånd nummer ett och förlorar varpå Steelers går till Super-Bowl.

Vet att detta är kraftigt förenklat förstås, men samtidigt kul att gå tillbaka till om 10-12 veckor för att summera. Tror hårt på Steelers mycket för att man har hittat "sitt" sätt att spela fotboll på. Man springer bollen hårt med Bell och kastar bara vid behov med Big Ben. Även om Big Ben inte varit sig själv riktigt i år tror jag han kommer bli bättre med uppgiften. Man har ett otroligt starkt försvar som framför allt är duktiga mot passen. Man har ett tacksamt schema kvar i återstående matcher och har mycket stor chans att få förstaseedning i AFC vilket inte ska underskattas då dom får hemmaplansfördel rakt igenom hela slutspelet. Förstaseeden skulle också få dem att undvika Patriots i divisional round då dom med största sannolikhet kommer vara seedade tvåa eller trea. Viktigt då jag ser Patriots som de lag man absolut inte vill stöta på i en första slutspelsmatch även om man har hemmaplansfördel. Utöver Patriots känns Chiefs som det största hotet i övrigt och just Chiefs har Steelers städat av med bravur de senaste två mötena man haft sinsemellan, ett lag Chiefs helt enkelt inte gillar att möta. Så med andra ord ser chanserna som väldigt goda att Steelers först går till slutspel och väl där kommer vara rankade högt så man får hemmaplansfördel och drar nytta av det och går hela vägen till Super Bowl.

Imorgon kommer samma utläggning fast rörande NFC.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt