Speltips: Halvvägs in i NFL - National Football Conference

Vi fortsätter analysen av NFL såhär halvvägs in i säsongen och idag är det NFC:s tur att bli dissekerad.

Har ett par stycken divisonsspel i NFC samt de jag tror vinner konferensen samt Super Bowl vinnare. Spelen är som följer.

Detroit Lions Vinnare NFC North @6.0 hos B365 med 3u

New Orleans Sains Vinnare NFC South @2.37 hos B365 med 8u

New Orleans Saints Vinnare NFC Conference Championship @10.0 hos B365 med 4u

New Orleans Saints Vinnare Super Bowl @19.0 hos B365 med 2.5u

NFC EAST:

Eagles (7-1)Inlett säsongen strålande och kan mycket väl gå till sin bye week (veckan efter denna) med ett 8-1 record då man möter Broncos hemma nu i helgen. Sannolikheten känns stor att man redan vunnit divisionen frågan är bara hur många segrar man kommer mäkta med. Efter sin Bye Week är det värsta emot Cowboys, Seahawks och Rams på bortplan. Lägg därtill ett möte till med Cowboys (i Philadelphia) i vecka 17. Utöver dessa matcher känns de som man har överkomligt motstånd i övriga möten och räknar man på det kan man snabbt se att Eagles bör vara på minst 11 segrar när vi summerar efter 16 omgångar förmodligen fler. Känslan är att man landar någonstans kring 12-13 segrar vilket ger en riktigt positiv vibe in i slutspelet.

Cowboys (4-3) De lag i NFL just nu med sämst record som är bäst? Cowboys har varit en riktig juggernaut i offensiven de senaste fyra omgångarna och firma Prescott/Elliot börjar verkligen hitta momentum igen, likt förra året. Man har nu två raka vinster efter sin Bye Week och ämnar bara bygga på de positiva vibbar man fått från det. Det största orosmolnet här är Elliots vara eller icke vara, vi har sett de två senaste veckorna vad Elliot gör med denna offensiven när han är bra. Skulle han bli avstängd är det ett tungt slag för Cowboys. Ser dock chanserna som goda att man faktiskt kan gå till slutspel här dock även om Elliot inte skulle spela. Man spelar utan tvekan ett riktigt tufft schema de återstående nio matcherna med hemmamatcher mot bland annat Chiefs, Eagles och Seahawks samt bortamatcher mot Eagles, Falcons och Raiders. Så inget lätt schema alls för Cowboys och skulle Elliot vara borta blir det naturligtvis inte enklare. Tror dock man lyckas racka upp minst 5-6 segrar i dessa matcher och på så vis sätter sig i en bra sits för att gå till slutspel via ett wildcard. Eagles känns på något vis lite för långt borta för att hota om divisionstiteln. Skulle Elliot inte bli avstängd ser jag utan tvekan Cowboys i slutspel och där ha alla möjligheter i världen att göra ordentlig oreda. Utan Elliot blir det kanske slutspel men svårt att göra någon oreda när man väl är där.

Redskins (3-4) Känns som tåget gick senast mot Cowboys. Har tonvis av skador och har faktiskt imponerats av Redskins efter omständigheterna. Har ett tufft schema kvar med massor av svåra matcher (Seahawks borta, Saints borta, Cowboys borta, Chargers borta) och är tveksam till om Redskins kommer racka upp så mycket mer än 6-7 vinster totalt i år. Till slutspel går man inte.

Giants (1-6) Borta från slutspel för längesen.

KONTENTA: Eagles vinner divisionen med stor chans att plocka hem förstaseedningen, Cowboys har alla chanser att komma tvåa i divisionen men räcker det för att få ett wildcard? Lär nog krävas 10 segrar för det. Redskins och Giants räcker inte till.

NFC NORTH

Vikings 6-2) Har verkligen hittat sitt ”script” för att vinna matcher. Förlitar sig tungt på sin defensiv och försöker göra så få misstag som möjligt i offensiven. Går in i sin Bye Week nu och förväntas eventuellt ha tillbaka sin ordnarie QB Teddy Bridgewater lagom till de sista åtta matcherna av regular season. Ingenting som är hugget i sten och svårt att sia om Bridgewaters form men kan absolut bli en boost till en offensiv som annars har tappat sitt starkaste vapen i RB Dalvin Cook tidigare under året. Backup QBn Case Keenum har gjort det okej men det är knappast något man förlitar sig på i ett slutspel, frågan är väl om Bridgewater är det? Tycker Vikings record är mycket tack vare ett tacksamt schema såhär långt, det enda laget man slagit av någon sorts dignitet är Saints men de var i första veckan och knappast de Saints-lag vi sett de senaste veckorna. I övrigt har segrarna kommit mot Bucs, Bears, Packers (utan Rodgers), Ravens och Browns, inte direkt något supermotstånd. Missförstå mig inte, det är detta som gör Vikings bra, man tar segrar när man ska göra det och ”överarbetar” inte matcherna genom svåra spel etc. Nu har man sin Bye Week och avslutar därefter med åtta matcher mot beskedligt motstånd (återigen). Man har bara tre hemmamatcher men det känns som matcher där man ska kunna hänga med bra och har god chans att vinna (Rams, Bengals, Bears), bortmatcherna ser lite tuffare ut dock i Redskins, Lions, Falcons, Panthers och Packers. Även om Packers saknar Aaron Rodgers så bör en Brett Hundley i vecka 16 på ett eller annat vis hittat något slags groove. Jag är lite inne på att Vikings kommer få det tufft efter sin Bye här nu. Även om man inte stöter på det blodigaste motståndet så känns det som att de segrar man tagit hittills har varit mot beskedligare motstånd. Ska man i samma veva försöka ”spela in” en rostig Bridgewater kan det vara just det som sätter lite troll i maskineriet. Även om man tagit sina segrar hittills behöver man nog runt en fyra stycken till för att vara helt säkra på slutspel något jag inte ser som helt självklart när kritan kommer till bordet.

Packers (4-3) Känslan är att Packers säsong dog när Aaron Rodgers var skadad för året. Under Brett Hundlet har man inte sett särskilt vassa ut, frågan är om deras Bye Week som de precis haft gjort någon skillnad, är tveksam till det. Inte nog med det så har man ett relativt tufft schema som återstår här med bortamatcher mot Lions, Panthers, Steelers och Bears. Även om Packers defensiv faktiskt sett helt okej ut i år blir det en för stor börda att bära och nu när man kanske måste ha en 5-6 segrar till på de återstående 9 matcherna tror jag det blir för mycket och Packers missar slutspel.

Lions (3-4) En liten ”sleeper” som delvis sket bort sina chanser till slutspel nu i helgen mot Steelers då QB Stafford passade för mer än 400 yards men ändå inte hade mer än 15 poäng, smått sanslöst! Vill dock hävda att sista ordet inte är sagt för Lions än, man har nämligen ett förhållandevis tacksamt schema kvar . Man börjar nu med bortamatch mot ett Packers som har otroliga problem i offensiven följt av en hemmamatch mot trötta Browns. Därefter har man två divisionsmatcher mot Bears borta och Vikings hemma följt att två trixigare bortmatcher mot Ravens och Bucs. Sista tre avslutande matcherna är hemma mot Lions, Borta mot Bengals och hemma mot Packers. Av dessa matcher ser jag inte någon av dem som Lions kommer vara jättemycket underdog, så länge man inte drar på sig några otroliga skador. Faktum är att man inte spelade bra de sista två veckorna innan sin Bye Week men man såg kraftift förbättrade ut i helgen mot Steelers och man borde vunnit mot ett av NFLs just nu hetaste lag, det säger en del. Även om jag ser Vikings som den största favoriten till divisionstiteln ser jag Lions som den främste utmanaren. Med tanke på de tveksamheter jag ser kring Vikings så kan de räcka med en 6 segrar för att ta divisionen, men jag kan mycket väl se Lions ta 7-8 här om man hamnar i rätt flow. Självklart är det mycket begärt av ett lag att ta 7-8 segrar av 9 möjliga men tror verkligen man kan ge Vikings en riktig skrämselhicka framåt slutet.

Bears (3-5) Fick sina brister exploaterade mot Saints sist och Mitch Trubisky är helt klart inte en QB som tar Bears till slutspel (detta året). Man har dock en fin defensiv och kan man addera ett par fina vapen på reciever-positionerna till nästa år kan Bears blir att räkna med. Har inte ett jätteblodigt schema kvar på något sätt och tror säkert man kan ta en 3-4 vinster till för att hamna någonstans runt 7-9 på säsongen, dock lyckas man inte ta sig till slutspel.

KONTENTA: Vikings är helt klart favorit till divisionstiteln men tror man kan få sig en rejäl utmanare i Lions trots att man är rejält bakom i nuläget. Även om VIkings sitter inne på NFLs kanske bästa försvar tycker jag man faller kort ibland och går det troll i maskineriet tror jag det kan bli en upprepning av fjolårets scenario. Man har haft ett tacksamt schema och nu tightar de till sig lite efter Bye Week. Lions har ett tacksamt schema och alla chanser att ta många segrar i de återstående matcherna, Vikings är helt klart favorit men jag tror Lions kan utmana. Packers får det svårt utan en skadad Rodgers och Bears räcker helt enkelt inte bara till. Tvåan i divisionen måste upp på runt 10 segrar för att nå wildcard-round.

NFC SOUTH:

Saints (5-2) NFLs just nu kanske hetaste lag i Saints med 5 raka segrar. Fått ordning på båda sidorna av bollen och ser väldigt svårslagna ut just nu. Har nio matcher kvar vara 5 av dessa är hemma (Bucs, Redskins, Panthers, Jets och Falcons). Schemamässigt inga lätta matcher överlag samtidigt en faktor som talar väldigt mycket i Saints favör och det är avsaknaden av ”dåligt-väder-matcher”. Man spelar endast mot Bills borta där man kan förvänta sig sämre väder i övrigt spelar man antingen i Domes eller på västkusten i Kalifornien (Rams) alternativt Florida (Bucs). Ytterst positivt för ett lag som är vana vid att spela i bra förhållanden jämt. Ser jag på Saints schema ser jag utan tvekan att de kan ta minst 5-6 segrar till och ser mest troliga ut som vinnare av NFC South.

Panthers (5-3) Kommer vinna matcher mycket på grund av sin defensiv som varit strålande de två senaste veckorna. Man har en explosiv offensiv enhet och får man den att vakna till kan Panthers bli en obehaglig överraskning när det vankas slutspel. Har två matcher till (Falcons och Dolphins hemma) innan man går på Bye Week och därefter har man bara sex matcher till. Värst mot i dessa matcher är väl bortamatcherna mot Saints respektive Falcons. Svårbedömt lag Panthers men tror man ändå har kapaciteten att ta en 5-6 segrar till precis som Saints. Skulle man få igång Newton på allvar kan det förmodligen vara ännu fler segrar. Som sagt osäkert kring hur de agerar dock och inget lag jag litar på kommer leverera vecka in vecka ut.

Falcons (4-3) Ett lag med stora problem i offensiven som inte verkar lösa sig självt, trots detta sitter Falcons inne på ett positivt record och har alla chanser i världen att nå slutspel. Har dock tuffast schema av samtliga tre topplag med dubbelmöten mot både Panthers, Saints och Bucs samt möten mot Vikings, Cowboys och Seahawks. Att ha samtliga dessa divisionsmöten kvar till slutet är svårt att sia ifall de är positivt eller negativt. Men med det Falcons visat upp hittills känns de ytterst tveksamma till vart man har dem. Kapacitet finns utan tvekan men kan man komma ihop sig och få det att fungera innan det är för sent?

Buccanneers (2-5) Inte blivit den säsong många trodde angående Bucs och har nu halkat lite för långt efter för att kunna göra en allvarlig run för att nå slutspel. Inte minst med tanke på att samtliga tre lag framför har förmågan att nå runt 10 segrar vilket gör att man praktiskt taget hade behövt svepa brädet för att ha en chans, något man inte gör.

KONTENTA: Väldigt öppen division med tre lag som allihop kan sluta på 10 segrar om det vill sig väl. Viss fördel till Saints just nu men det kan skifta ytterst fort i NFL. Panthers har bäst defensiv men en offensiv som inte klickar. Saints är bäst på båda sidor bollen just nu medan Falcons är okej på defensiven men hackar offensivt. Ytterst svårbedömd division där det känns som att Saints är inne i en skön formtopp just nu men att de finns två lag bakom som verkligen kan hota om de hittar samma groove. Matchen mellan Falcons-Panthers till helgen kan bli direkt avgörande till vilka som utmanar Saints på allvar om titeln. Saints får stå som favoriter utan tvekan och vinnaren i matchen denna kommande helg får ses som förste utmanare. Tvåan i divisionen kommer i min värld ha alla möjligheter att nå slutspel via wildcard-round.

NFC WEST:

Seahawks (5-2) Hittat en skön känsla i laget just nu med tre raka vinster och ser för närvarande väldigt svårslagna ut. Har inte rett ut sina problem med den offensiva linjen och man saknar fortfarande ett springspel men så som Wilson spelar just nu behövs inte det. Har ett okej schema återstående nio matcherna där tuffaste mötena utan tvekan är Eagles hemma och Cowboys borta, samt att inte förglömma Jaguars borta. Seahawks kommer plocka upp sina vinster och med sin defensiv kommer man vara mycket svårslagna inte minst i de återstående fem hemmamatcherna man har. Nyckeln till divisionen lär ligga i mötet under vecka 15 mot Rams som är första utmanaren till divisionen.

Rams (5-2) Rams har gjort det bra hittills i år och aspirerar verkligen på slutspel. Återkommer från sin Bye Week här nu och har en tacksam uppgift mot Giants borta. Därefter tightar det till sig dock och de återstående åtta matcherna är riktigt tuffa. Man har bland annat Texans, Saints, Eagles hemma samt Vikings, Seahawks och Titans borta, inga lätta matcher alls. Även om Rams lag är talangfullt och man spelat bra hittills är det mycket begärt att begära mer än kanske 3-4 segrar från dessa matcher, vilket vore fantastiskt. Mer realistiskt känns kanske 2-3 och lägger man då till vinster mot övrigt motstånd (Giants,49ers) landar Rams någonstans runt 9-10 segrar vilket känns helt rimligt. Förmodligen inte tillräckligt bra för att vinna divisionen men eventuellt nå slutspel via ett wildcard.

Cardinals (3-4) Hamnat rejält bakom de två ledande lagen och känslan är någonstans att man måste upp i 10 segrar för att ro hem divisionen. Detta innebär att Cardinals måste upp på 7 segrar av deras återstående 9, något som känns övermäktigt för dem just nu inte minst sedan QB Carson Palmer är borta för säsongen och ersatts med Drew Stanton. När Cardinals säsong känns körd och man får vara glada om man tar 2-3 segrar till på sin höjd, schemat som återstår är inte det lättaste.

49ers (0-8) För längesen borta ut några som helst diskussioner kring slutspel.

KONTENTA:

Seahawks vinner divisionen tätt följda av Rams som inte lyckas ro hem divisionen lite på grund av svårare spelschema än Seahawks, dock kan man lyckas nå slutspel ändå via wildcard. Av yttersta vikt för Seahawks att få en bra seed in i playoffs då man är sjukt svårslagna hemma. Cardinals och 49ers får rikta in sig på nästa år.

Sammanfattning av detta blir att jag tror att Eagles redan nu lyckats skaffa sig ett så pass bra utgångsläge att man tar hand om förstaseedningen. Tror man kommer ta minst 12 segrar vilket bör räcka till förstaseedning. Andraseedningen tror jag kommer stå mellan Seahawks och Saints. Seahawks är bra just nu men har inte imponerat på mig så som jag kanske förväntat mig, det finns fortfarande stora frågetecken i deras offensiva linje. Saints spelar i en tuffare division än Seahawks för tillfället och kanske kan få det tuffare att nå upp i de antal segrar som krävs för att nå andraseedning (skulle gissa på 11-12). Tror ändå Saints tar det till slut och når en ytterst viktig andraseed och går direkt till divisional round. Seahawks blir således min tredjeseedning och fjärdeseedning går till Detroits Lions från NFC North (eller Vikings). Wildcard-platserna i NFC kommer bli ett ordentligt getingbo. Förutsatt att de lag jag listat vinner respektive division är känslan att följande lag kommer slåss om wildcard-platserna. Cowboys, Vikings, Panthers, Falcons och Rams. Är helt övertygad om att de kommer krävas minst 10 segrar för att nå wildcard-round i NFC, så tighta är divisionerna och så pass bra är lagen. Kan förstås bli vilket lag som helst och mycket tillfälligheter som avgör, men ska jag lägga min röst någonstans tror jag att Panthers tar hand om femteseedningen och Cowboys tar hand om sjätteseedningen (förutsatt att Elliot kommer kunna spela). Men som sagt väldigt "up-for-grabs" gällande NFC och wildcard-platserna och skulle Lions ta NFC North som en rejäl outsider kommer Vikings hur eller hur ha ett bra record då man redan nu står på sex segrar, detsamma kan sägas om LA Rams. Men min Wildcard-round blir då som följer:

Seahawks-Cowboys

Lions-Panthers

Här tror jag Seahawks slår Cowboys och Panthers tar hand om Lions. Detta leder till Divisional-round som ser ut likt följande:

Eagles-Panthers

Saints-Seahawks

Tror faktiskt att Panthers kan skrälla här och ta hand om Eagles trots bortaplan och Saints blir för starka för Seahawks på hemmaplan. Detta leder till en NFC-Conference game som ser ut som följer:

Saints-Panthers

En match jag tror Saints vinner och på så vis går till Super Bowl.

Självklart är detta kraftigt förenklat (återigen) men känns ändå inte som en omöjlighet. Det man kan säga är att NFC är definitivt mycket mer svårbedömd än AFC på förhand, inte minst rörande wildcard-platserna. De säkra divisionssegrarna känns i min mening som främst Eagles och Seahawks. Saints bör vara en av dessa divsionssegrare också då jag tycker man spelar en väldigt bra fotboll just nu samt att man har ett något bättre schema än de andra två utmanarna i NFC South (Falcons,Panthers). Skulle man vinna divisionen är hemmaplansfördel av yttersta vikt för Saints igenom slutspelet då man är så mycket bättre i sin Dome än på andra ställen. Det ska dock tilläggas att det finns vissa andra parametrar som talar i Saints fördel just gällande "väder och vind" och de lag som jag förväntar mig går till slutspel i NFC. Eagles och Seahawks skulle självklart vara en mardröm att möta för Saints med tanke på väder, båda spelar utomhus och i januari är det inga trevliga förhållanden i Philadelphia respektive Seattle. Övriga lag jag som jag tror kan gå till slutspel är dock Vikings (Dome), Lions (Dome), Falcons (Dome), Cowboys (Dome), Panthers (Kallt men inte minus), Rams (Los Angeles, varmt). Med andra ord är majoriteten av de lag som jag tror kan gå till slutspel i NFC lag som spelar i gynnsamma förhållanden vilket i min mening förbättrar Saints chanser avsesvärt. Även om man bortser från paramtetrar som vind och dylikt har Saints fått ihop ett lag som verkligen kan utmana i år inte minst på grund av att man är bra på båda sidorna av bollen.

Eagles är i min mening ett väldigt bra lag och med en förstaseed i playoff går man in med en enorm fördel. Dock är man relativt orutinerade i slutspelssammanhang med denna gruppen spelare. Sist man var i slutspel var år 2013 (förlust mot Saints i Wildcard-round) och sist man vann en slutspelsmatch var år 2008. Rutin skall inte underskattas i slutspelssammanhang. Seahawks känns som den främste utmanaren och man har sakta börjat tugga igång maskineriet i år och får Seahawks en andraseed framför Saints ser jag dem som väldigt farliga då Saints inte haft lätt mot Seahawks i Seattle de senaste åren (ingen har haft det lätt där). I övrigt känns Vikings inte tillräckligt bra på QB-positionen för att kunna utmana ordentligt. Cowboys framtid är väldigt beroende av Ezekiel Elliots avstängning (eller inte), Rams är i min mening väldigt intressanta men saknar också den värdefulla rutin som kan behövas i sådana här situationer. Det största hotet i min mening utöver Seahawks och Eagles är i min mening Panthers (och till viss del Cowboys). Panthers har ett ramstarkt defense och får man bara lite groove i offensiven och Cam Newton börjar hitta lite harmoni kan man utan tvekan ta sig långt i ett eventuellt slutspel. Falcons skall väl också nämnas någonstans i den här mixen men känslan är att det man hade under förra året inte minst i offensiven inte finns där i år och då blir Falcons ett relativt mediokert lag. Cowboys är som sagt väldigt beorende av att Elliot inte blir avstängd (vilket det nu ser ut som att han blir).

Detta var halvvägs igenom mina tips kring vilka som går till slutspel (och vilka som inte gör det). Lite Super Bowl vinnare samt konferens-vinnare. Ska bli kul att summera i framtiden.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.