Speltips: Juldagsfotboll - Philadelphia Eagles-Oakland Raiders

Dags för juldagsfotboll och kanske en match för alla hemvändare som kommer trilla in lagom förfriskade mitt i natten då vi har avspark mellan vecka 16 sista match mellan Oakland Raiders (6-8) och Philadelphia Eagles (12-2).

Finns ett par intressanta spel i det här mötet där jag tror Eagles kommer sätta upp tempot tidigt för att säkra hemmaplansfördel igenom slutspelet. De spel jag tar i matchen är som följer. Motivering följer efter varje spel.

Eagles -5.5 Första Halvlek @1.83 hos 888.com tas med 7u

Eagles har chans att säkra hemmaplansfördel genom hela slutspelet med en vinst här. Även om deras starting-QB Carson Wentz som varit så bra hela året är OUT för resten av säsongen så steppade backupen Nick Foles in och fyllde skorna väldigt bra förra veckan mot Giants då han bland annat kastade för 4 TDs. Foles är såklart inte lika bra som Wentz men han är en kapabel backup och med den personal som Eagles har i övriga delar av laget så tror jag man har en chans att ta sig långt i slutspelet även med Foles. Problemet mot Giants var annars försvaret som gjorde en riktigt oinspirerad insats och släppte till 29 poäng mot ett Giants som inte gjort någonting offensivt tidigare i år. Tror att den insatsen till stora delar skedde på grund av underskattning och ren oskärpa. Den defensiva enheten är normalt sett bra och man har en riktigt bra defensiv linje med Fletcher Cox i spetsen. Tror Eagles kommer att komma ut i denna matchen på fulla cylindrar. Hemmaplan på julaftonskväll (som det är i USA) är förmodligen inte den mest sexiga tid att spela på under året men om man nu ska göra det är fördelen av hemmaplan och en mängd av sina egna fans i ryggen något som förmodligen talar i positiv riktning för Eagles. Faktum att dom har något att spela för också gör inte saken sämre. Raiders i sin tur har rest över hela landet, är borta från slutspelet efter gårdagens resultat och har skador på en del nyckelspelare här, risken att man lägger sig platt här känns ytterst överhängande. Man tappade deras LT Donald Penn, DE Mario Edwards och DT Trayvon Hester som samtliga saknas här, även deras stjärna WR Amari Cooper är tveksam till start med en fotskada. Frågan är hur pass motiverade man kommer att vara här. Ser framför mig en match där Eagles tar kommandot tidigt och deras defensiva linje skär igenom Raiders offensiva linje som är försvagad i och med Penns frånvaro. På så vis kan man diktera matchen och även om väderförhållandena kan vara lite blåsiga tror jag Nick Foles kommer ha alla möjligheter att passa bollen mot Raiders skakiga secondary.

Eagles Över 27.5 @1.847 hos Pinnacle tas med 9u

Läs delvis motivering ovan. Raiders har som sagt en defensiv som inte rosat marknaden denna säsong och är rankat som NFLs sämsta defensiv av FootballOutsiders. Eagles i sin tur har en ruskig offensiv med massvis med vapen. Även om Wentz inte spelar så steppade Nick Foles upp och tror inte man har några problem alls med att flytta bollen här. Även om 28 poäng är mycket begärt så är det en lina Eagles har täckt alla gånger utom en i år på hemmaplan (förvisso med Wentz). Men i och med att Foles ändå bör kunna sysselsätta denna defensiv relativt enkelt ändå tror jag ändå man gör 30+ poäng här och täcker linan.

Över 4.5 Sacks @2.0 hos B365 tas med 5u

Raiders saknar som sagt Donald Penn vilket är ett tungt tapp i den offensiv linjen. Eagles har en riktigt bra defensiv linje som inte spelade bra förra veckan. Tror man kommer ut tidigt här och visar vart skåpet ska stå. Eagles har i sin tur en väldigt vass offensiv linje som brukar vara bra på att skydda sin QB, dock har Raiders två farliga vapen i sin pass rush i Bruce Irvin och Khalil Mack. Foles är inte lika mobil som Wentz och ”tar” mer smällar som han inte kan undvika på grund av spelet med fötterna vilket leder till sacks. Tror först och främst att Eagles defensiva linje kommer käka upp Raiders offensiva linje och smälla ner Carr ett par gånger men tror också att Raiders kan komma åt Foles här om dom har rätt dag varpå möjligheten att komma över 4.5 sacks här känns som relativt god.

Nelson Agholor över 47.5 @1.90 hos 888.com tas med 5u

Agholor är en av 3 recievers hos Eagles som rackat upp ett bra antal yards i år (de andra två är Jeffery och Ertz). Man ligger på mer eller mindre samma antal receptions, yards och Touchdowns vilket gör dem relativt svårbedömda gällande vem som har ”sin” match beroende på motstånd. Nu är man förhållandevis jämna från match till match men i den här matchen har bolagen undervärderat Agholor litegrann i min mening. Agholor har gått över den här linan samtliga gånger de tre senaste matcherna och senast i första matchen under Foles regi så hade Agholor 7 receptions och 59 yards. Mot Raiders ska chanserna vara goda för honom att göra något liknande. I och med att Ertz och Jeffery också tar mycket uppmärksamhet i passningsspelet är möjligheterna alltid goda till att Agholor blir öppen och även om väderförhållandena inte ska vara så gynnsamma för just passningsspel (kan ev. bli blåsigt) så tror jag Agholor löser detta ikväll i en match som Eagles vinner bekvämt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.