Speltips: Julaftonsfotboll - Carolina Panthers-Tampa Bay Buccaneers

Till att börja med en God jul till er som hellre hänger här än läser rim, griljerar skinka och kollar på Kalle Anka på julafton. Vi tar aldrig ledigt och inte heller NFL som ger oss en så gott som full omgång under söndagskvällen och även ger oss matcher på juldagen. Det är en hel del trevliga matcher under julaftonskvällen och också en hel del trevliga spel så att hålla mobil eller padda borta från risgrynsgröten känns mer eller mindre omöjligt.

Väljer att lägga huvudfokus på matchen mellan Carolina Panthers (10-4) och Tampa Bay Buccaneers (4-10) som går av stapeln i Charlotte, North Carolina klockan 19.00 svensk tid.

Väljer att ta Över 46.5 @1.952 hos Pinnacle med 9u

Tar också Panthers Över 27.5 @1.85 hos 888.com

Tar även Damiere Byrd att göra TD @5.50 med 3u hos B365

Tar också Christian McCaffrey att göra TD @2.10 hos B365

Båda linorna är tagna tidigare under veckan men bör ligga ungefär samma i nuläget, hursomhelst känns båda spelvärda en bit uppåt då jag tror på en poängrik match.

Divisionsmöte mellan två lag som är vana vid att möta varandra dock med helt skilda förutsättningar. Panthers har fortfarande chans att vinna divisionen då man har samma antal vinster som ledarna Saints och man har en mycket god chans att gå till slutspel. Även om man inte skulle vinna divisionen ligger vägen öppen för en wildcardplats. Bucs i sin tur har endast fyra vinster och föga mycket att spela för. Sist lagen möttes var en sömnig historia i vecka 8 då Panthers lyckades vinna med 17-3. Den matchen startade en winning streak för Panthers som efter den matchen vunnit 6 av 7 där enda förlusten kom mot Saints borta. Bucs i sin tur kommer till detta mötet med fyra raka förluster och en rad skador i defensiven.

Matchen senast mot Falcons blev ett blodbad för Bucs skademässigt och man saknar en rad spelare mot Panthers här, några av skadorna är följande:

Deshean Jackson, WR (starter)

Robert Ayers, DE (starter)

Vernon Hargreaves, CB (starter)

Justin Evans, Safety (starter)

O.J Howard, TE (starter)

J.R Sweezy, OT (starter)

Adarius Glanton, LB (backup)

Lägg därtill att CB, Ryan Smith, TE Cameron Brate, LB Lavonte Davoid och DT Gerald McCoy samtliga ät tveksamma till start och lär samtliga vara ”game tim decisions”.

Med andra ord ett väldigt skadeskjutet Bucs både i offensiven och i defensiven. Känslan spontant är att de defensiva skadorna är tyngre och på de vis som Panthers offensiv flyger just nu har jag svårt att de ska kunna sätta stopp för Cam Newton och co. Offensivt är man såklart också korta men QB Jamies Winston är frisk och gjorde sin helt klart bästa match för säsongen senast mot Falcons och kunde mycket väl vunnit med lite rätt flyt. Detta bådar änåd i någon mening gott får Bucs anfallsspel då man fortfarande lär ha en del vapen att tillgå i inte minst WR, Mike Evans.

För Panthers saknas främst LB Thomas Davis som är avstängd denna match efter sin fula tackling mot Packers WR Devonta Adams förra veckan. Davis kan lämna ett visst hål efter sig inte minst i springspelet men räknar med att hans kollega Luke Kuechly styr upp försvaret och täcker upp förhållandevis bra. I övrigt är DE Mario Addison och båda WR Russel Shepard och Devin Funchess tveksamma till spel med småskador.

Ett väldigt harmoniskt Panthers som radat upp segrar på senaste tiden bör i min mening inte ha några problem med att städa av Bucs här på hemmaplan men man bör nog vara vaksamma inte minst med tanke på att det är en divisionsmatch med mycket känslor. Panthers har gått lite under radarn i år förmodligen mycket på grund av att Saints imponerat så mycket i samma division men faktum är att Panthers har lika många segrar och minst lika stor chans att gå långt i ett ev. slutspel. Från början har man byggt sin framgång på ett väldigt bra defense men nu under de senaste veckorna har offensiven kickat igång ordentligt (inte minst sen man dumpade Kelvin Benjamin till Bills) och Cam Newton börjar se sådär äckligt harmonisk ut som han gjorde den säsong han blev hela ligans MVP och gick till Super Bowl. Han har haft god hjälp av att springspelet börjat klicka ordentligt de senaste veckorna och kombinationen av en ”work horse” i Jonathan Stewart och en mer versatil gubbe i Christian McCaffrey börjar verkligen bära frukt. Man ska inte heller glömma Newtons egna förmåga att springa med bollen något man ser honom göra betydligt oftare denna säsong än förra, med stor framgång. Även om reciever-kåren varit lite haltande under säsongen har Newton nu börjat bli mer och mer bekväm med sina recievers. Devin Funchess har tagit luckan efter Kelvin Benjamin och nu när TE Greg Olsen äntligen är tillbaka och gjorde Touchdown senast så känns Panthers farliga även i passningsspelet.

Tycker Panthers bjöd på ett riktigt styrkebesked förra helgen då man till stora delar spelade ut Green Bay Packers med en återvändande Aaron Rodgers. Man satte med enkelhet upp 31 pinnar på tavlan och hade sammanlagt 3 interceptions. Trots detta gjorde Packers 24 poäng och jag tycker mig ändå se vissa brister i Panthers försvar som inte riktigt hållit nere lag till låga scores de senaste veckorna (21,27,27,31,24,24). Nu utavn Thomas Davis tror jag ändå att Bucs kan flytta bollen bra och göra poäng trots skadebekymmerna på nyckelspelare. Jamies Winston såg bättre ut än på länge senast mot Falcons och känslan är att Bucs åtminstone är kapabla att smälla upp en 17-23 poäng här även om det med största sannolikhet inte kommer räcka till vinst. Panthers kan vara ett av de mest intressanta lag som går mot slutspel och absolut ett av dem som är mest förbisedda. Man har en ytterst kapabel QB som har ett ”större” spel att plocka fram, ett stabilt springspel och framför allt en mycket vass defensiv. Ett väldigt homogent lag som OM Cam Newton prickar sin toppform till slutspelet utan tvekan kan gå hela vägen till Super Bowl. Till denna matchen tror jag inte man har några som helst problem att städa av ett skadeskjutet Bucs. Innan denna match rankas Bucs defensiv som NFLs näst sämsta at Football Outsiders och med alla de skador man har kan man knappast tro att de kommer bli bättre. Man stod upp bra mot Falcons senast samtidigt som Falcons inte gjorde sin bästa match för i år direkt. Så länge Cam Newton och Panthers verkligen dyker upp till den här matchen fullt motiverade (vilket man borde) så ska man inte ha några problem att smälla in en 27-30 pinnar här i min mening. När nu defensiven inte riktigt kunna stänga ner motståndarna de senaste veckorna så blir de någonstans logiskt att Bucs kanske drar in en 20 pinnar och Panthers i sin tur drar in någonstans runt 30 och överspelet sitter med enkelhet.

Gällande Touchdown-spelen så testar jag Christian McCaffrey och Damiere Byrd att göra Touchdowns. McCaffrey har verkligen hittat flytet senaste veckorna och kan användas både i passningsspelt och springspelet. Han har 7 Touchdowns redan denna säsong och om nu detta blir den offensiva match jag tror så bör han ha goda chanser att smälla in en TD. Damiere Byrd är en relativ okänd spelare på Panthers roster men har i och med skadan på Russel Shepard och Curtis Samuel fått mer chanser som WR i Panthers laguppställning. Senast tog han emot 3 passningar och gjorde Touchdown på 2 av dem. I och med att Curtis Samuel är OUT resten av året och Russel Shepard är tveksam här (även Devin Funchess) så lär Byrd få sig en rejäl dos även i denna match. Tror chanserna är väldigt goda att han har en del del receptions och med oddset 5.50 på att han gör TD måste jag testa.

Glöm inte kika in i spelboken för spel på ytterligare matcher.

JulaFår samtidigt passa på att önska en God jul till samtliga läsare på 1x2.se, imorgon tar vi nya tag med juldagsfotboll!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.