Speltips: Carolina Panthers-Green Bay Packers

Två riktigt trevliga matcher under lördagen. Lions avfärdade relativt komfortabelt Bears i första matchen och i nattmatchen dominerade Chiefs (lite överraskande) Chargers som inte alls kom upp i någon standard. Detta leder oss in i en väldigt intressant söndag där det finns många intressanta matcher att analysera. Glöm inte titta in i spelboken för samtliga spel på dagens matcher.

Mitt val av match att studera lite närmre blev föga överraskande mötet mellan Carolina Panthers (9-4) och Green Bay Packers (7-6). Veckans ”snackismatch” då Packers bäste spelare QB Aaron Rodgers återvänder från nyckelbensskada efter att ha varit borta sen vecka 6. Extra krydda blir det då Packers faktiskt har en minimal chans att nå slutspel om man skulle gå rent de tre matcher som återstår.

Väljer att sikta in mig på överspelet här och tar Över 46 @1.80 hos B365 med 8u.

Jonathan Stewart TD @2.35 hos 888.com 3u

Tror vi får se en förhållandevis underhållande match här. Packers har efter Rodgers skada mer eller mindre gjort precis de man kan förvänta sig av dem, vunnit 3 och förlorat 4 (5 förluster om man räknar matchen Rodgers blev skadad i). Ersättaren Brett Hundley har efter en riktigt seg start faktiskt uppat sitt spel och för hans egen karriärsutveckling var det säkerligen nödvändigt att få dessa matcher just nu. Man har fallit kort mot bättre lag som (Vikings, Saints, Lions, Ravens och Steelers) men samtidigt slagit de sämre lagen (Bears, Bucs, Browns). Det man kan utvinna av detta är väl främst att Packers är ett helt okej lag även utan Rodgers, dock har man inte riktigt den X-faktorn som Rodgers bidrar med för att exempelvis vinna matcher mot lag med vinnande records. Defensiven är ”okej”, det är ingen monsterenhet men samtidigt släpper man inte igenom vad som helst heller. Dock har man haft lite problem med att stänga ner ”bra” offensiva enheter likt Cowboys (31 poäng), Saints (26 poäng), Lions (30 poäng) och Pittsburgh (31 poäng). Mot de mer ”moderata” offensiverna gör man det bättre men det är sällan man håller lag till under 17 poäng. Nu senast spelade Packers en otrolig skitmatch mot segerlösa Browns. Man spelade verkligen inte bra och låg länge under i matchen men lyckades på något sätt vända i slutet och sen göra en touchdown på övertid för att vinna 27-21. Det ska sannerligen sägas att man inte spelade bra men det går verkligen inte att understryka hur viktig den vinsten var. Tack vare att Packers nu tagit 2 raka övertidsvinster i rad lever slutspelshoppet och när Aaron Rodgers nu är frisk så känns Packers som det lag som samtliga lag i ligan INTE vill ha in i ett potentiellt slutspel då alla vet vad Rodgers är kapabel till när han väl spelar. Nu måste dock Packers ha hjälp av andra lag samtidigt som man själva går rent, men den matematiska chansen lever än och räknar definitivt med att man säljer sig oerhört dyrt här nu när deras stora stjärna är tillbaka.

På andra sidan står ett Panthers som har minst lika mycket att spela för, dock är man i en bättre sits än vad Packers är för tillfället. Man delar ledningen i NFC South tillsammans med Saints och kommer gå en riktig holmgång de sista tre omgångarna gällande hur (om) man kommer nå slutspel. Utfallen är många för Panthers som potentiellt sett med 3 vinster kommer vinna divisionen och kanske få en 1st round bye. Man kan också sluta tvåa i divisionen och komma till slutspel via ett wildcard, även tredjeplatsen i divisionen kan leda till en wildcardplats eller missar man helt. Man har åtminstone satt sig i en bra position för att ta sig till slutspel och i mina ögon bör man ha riktigt goda chanser med endast en vinst av de sista tre, vinner man två matcher känns det klart. Förra veckan tog man ett väldigt meriterande seger då man bröt Vikings segersvit då man slog dem med 31-24 på hemmaplan. En match där man tidigt gick upp i ledning för att sen tappa inför fjärde quartern, men ett fantastiskt springspel från QB Cam Newton ledde till en TD-drive i slutet av matchen som gav dem segern. I övrigt är det många som inte riktigt tar Panthers på allvar i år. Trots att man har 9 vinster så förbises dom lite, exempelvis till förmån för Saints som har lika många vinster i samma division. Mycket av detta tror jag beror på QB Cam Newton, en spelare som i sina bästa stunder är helt fantastisk att kolla på då han är extremt atletisk och kan utstråla enorm pondus. I samma stund kan han också vara tjurskallen själv och verkligen ”sänka” sig själv och sitt lag. Går det inte riktigt Newtons väg är han inte riktigt den som tar laget på sina axlar och öser på, istället gräver han ner sig själv än djupare. Med andra ord en riktig humörspelare som när det går bra spelar som en topp-QB i ligan men när det går dåligt inte ens är topp 20. Newton har som sagt blandat och gett denna säsongen, vissa matcher har det varit ros, andra har det varit ris. Senast mot Vikings såg det som sagt väldigt bra ut och förhoppningen är att han kan ta med sig det spelet in i den här matchen och fortsätta föra Panthers mot slutspel. Skulle inte Newton få det att stämma är det av yttersta vikt att defensiven gör det. En defensiv som i år varit en av de bästa i ligan och gjort flera bra insatser. Man har dock fallit lite de sista fyra veckorna då man inte lyckats hålla ett enda lag under 21 poäng (Dolphins, Jets, Saints, Vikings.

Väldigt intressant matchup detta. Två lag som har allt att spela för och en extra krydda med att Rodgers återvänder från skada. Känslan är att vi får en offensiv match. Även om Panthers offensiv inte klickat till 100% i år så har man börjat hitta mer offensivt spela de sista veckorna. Inte minst har man börjat få igång Jonathan Stewart och springspelet vilket underlättar något oerhört för en ofta pressad Cam Newton. Packers har som sagt inte ett försvar som stänger nere lag helt och håller och på hemmaplan bör chanserna vara goda för Panthers att kunna flytta bollen. Tror Panthers kommer sätta upp över 23 poäng här idag mycket tack vare Newton som jag tror kommer ha en riktigt fin match till. I Packers fall är det lite svåranalyserat. Även om Rodgers är tillbaka så är det svårt att sia om vilken form han har. Han har inte spelat på två månader och kanske är lite ringrostig. I samma veva har Panthers försvar inte riktigt kunnat stänga ner motståndarna de senaste veckorna och förr eller senare känner jag mig övertygad om att Rodgers kommer börja hitta rätt och då är Packers en offensiv maskin. Nu har Packers springspel fungerat väldigt bra de senaste veckorna och detta kan bli en viktig faktor inte minst i början av matchen då Rodgers kanske inte är så sugen på att smälla iväg en massa passningar till höger och vänster direkt i inledningen. Tror dock inte det är omöjligt att vi får se en matchbild där Panthers går ut i en tidig ledning och leder in i halvtid och Rodgers spel inte klickar 100% för att sen i andra halvlek gå ut och jaga ikapp Panthers för att vinna på ett sista minuten field goal i klassisk Rodgers-stil. Sammanfattningsvis tror jag i alla fall vi kommer få se två lag som båda gör över 20 poäng här och då känns chanserna som väldigt stora att vi lyckas täcka överlinan på 46 förhållandevis bekvämt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.