Speltips: MNF - Miami Dolphins-New England Patriots

Fin söndag med många väldigt bra matcher. Sist ut vecka 14 är New England Patriots (10-2) som besöker Miami Dolphins (5-7) på Hard Rock Stadium i Miami.

Tog två spel i denna matchup tidigare i veckan.

Först Över 47 @1.909 @Pinnacle med 7u – Linan är nu uppe runt 48 på de flesta ställen och är min mening också spelvärt.

Det andra är Patriots -6.5 Första halvlek @1.92 hos 888.com

Patriots som fortsätter att trumma på i AFC East och har nu 8 raka segrar (9 av de 10 senaste). Sist slog man med enkelhet tillbaka Bills på bortaplan 3-23 i en match som kanske inte var för exalterande men man gjorde sitt jobb. Mest minnesvärda var väl hur Patriots TE-stjärna Rob Gronkowski satte en sen (och riktigt ful) tackling på en av Bills CBs vilket resulterade i en matchs avstäning, med andra ord ser vi inte Gronkowski på planen mot Dolphins. Annars såg Patriots sådär äckligt välkomposerade ut som bara Patriots kan, även om allt inte klickade så vinner man utan problem. QB Tom Brady spelar fortsatt på MVP-nivå och nu när Carson Wentz mycket olyckligt skadade sig för Eagles mot Rams senast och på så vis missar slutspurten i serien ligger vägen öppen för ännu en MVP-titel för ”The Goat”. Efter att Patriots inlett säsongen något suspekt på den defensiva sidan av bollen har man under de senaste 8 matcherna hostat upp sig rejält. Man har släppt till som mest 17 poäng och i snitt har man släppt 11.8 poäng per match över dessa 8 matcher. Väldigt bra för ett lag som samtidigt besitter ligans bäste QB och en ytterst potent offensiv överlag. Finns inte mycket som talar för att Patriots vinststreak kommer upphöra, man jagar fortfarande Steelers som har 1st seed i AFC och med största sannolikhet avgörs utgången i den fighten nästa helg då Steelers och Patriots möts. I övrigt är man så gott som klara för slutspel dock har man lite skadebekymmer inför matchen mot Dolphins där jag tror HC Bill Belichick inte tar några onödiga risker. Startande LB Kyle Van Noy, RT Marcus Cannon, DE Trey Flowers samt RB Mike Gillislee är samtliga OUT (och Gronkowski då). I övrigt har man ett par spelare som är ”qustionable” dock förväntas WR Chris Hogan göra comeback då han varit skadade de senaste matcherna. Ytterst viktigt för Patriots offensiv då Gronk inte kommer spela. Känslan är dock att Patriots inte dras med fler skador än vad andra lag gör i denna årstiden och även om avsaknaden av Gronk säkerligen känns så bör man kunna överkomma de eventuella skador man faktiskt har. Majoriteten av de spelare som är ”questionable” är defensiva spelare så skulle de bli någon enhet i Patriots som skulle må dåligt är det mest troligt defensiven.

Dolphins har väl ingen magisk säsong bakom sig direkt. Starting-QB Ryan Tannehill gick ner redan på försäsongen och in kom ”pensionerade” Jay Cutler som skulle föra laget till framgång, det har väl inte riktigt gått som man trott. 4-2 efter 6 matcher var ändå okej men efter det torskade man 5 raka matcher tills man till slut körde över Broncos förra veckan då Dolphins defensiv hade en riktigt monsterdag med 2 safetys och en pick-6. I övrigt är detta inte ett ”bra” (harmoniskt) lag just nu. Till att börja med saknas Tannehill mer än jag tror att laget räknade med denna säsong. Jay Cutler har mest sett ointresserad ut och känslan är att han främst är där för att casha in lite på ålderns höst. Defensiven har kapacitet med ett par riktiga playmakers i inte minst Kiko Alonso men också Ndamukong Suh, dock har defensiven som enhet inte funkat klockrent under året och man har verkligen blandat och gett. Faktum är dock att Dolphins inte är borta från slutspel helt och hållet, en vinst här skulle göra att man endast är en match från att ha samma record som Ravens som för närvarande innehar sista wildcard-platsen på 7-6. Ska man vara ärlig dock så känns Dolphins chanser väldigt skrala, inte minst med tanke på att det är Patriots man tar emot inatt. De senaste 10 mötena med Patriots har man vunnit 3 dock har samtliga dessa segrar kommit hemma och ser vi till de senaste 5 hemmamötena har Dolphins plusstatistik på Patriots (3 segrar 2 förluster). Positivt för Dolphins inför denna match är att deras Center Mike Pouncey förväntas vara tillbaka. I övrigt är det svårt att värdera Dolphins i nuläget. Frågan är om laget själva tror att man har någon reell chans att gå till slutspel eller inte. Man gjorde en klart förbättrad insats senast, men det var framför allt defensiven som steppade upp och man mötte Broncos som i sin tur inte har någon vass offensiv, att spela mot Brady och Patriots är något helt annat. Offensiven har sett katastrofal ut året igenom och med tanke på att Patriots steppat upp som man gjort defensivt kanske det blir svårt för Dolphins att flytta bollen här.

Sammanfattningsvis är kanske inte detta en superhet match trots att det är två divisionsrivaler som möts sent på säsongen. Patriots vill väl med största sannolikhet bara städa av den här matchen utan några skador och sen åka till Pittsburgh för en betydligt hetare match nästa helg. Dolphins i sin tur kanske vill göra vad de kan för att störa Patriots 1st seed planer, undrar bara hur mycket man kan störa. Vill ändå tro att Dolphins kan ställa till det lite här idag (med betoning på lite). Man brukar kunna ge Patriots hyfsade fighter på hemmaplan och även om offensiven inte är bra så tror jag ändå man har kapacitet att smälla upp en 17-20 poäng här, inte minst på ”garbage-time”. Patriots i sin tur kommer vilja komma ut och sätta så mycket poäng på tavlan så tidigt som möjligt för att sen kunna kontrollera matchen i andra halvlek. Räknar därför med ett heltänt Patriots som sätter upp ett par poäng tidigt och därefter cruisar till segern. Säg att Patriots leder med 10-14 poäng i paus (21-7) för att sedan kontrollera matchen i andra halvlek och vinna komfortabelt med 31-20. Tror inte på någon sprakande match så och inte ser jag Dolphins chanser till att skrälla som särskilt höga. Ser dock möjligheten att få tillräckligt mycket poäng på tavlan för att täcka linan på 47 och halvtidslinan på -6.5 som väldigt stora precis likt i matchen dessa lag spelade för tre veckor sedan (31-17 Patriots, 21-10 halvtid).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.