Speltips: Vad är ett VM utan ett maxspel?

Vilket VM det här kan bli, Sverige körde igår över Slovenien och jag tror det här svenska laget kan gå väldigt långt. Som sig bör i ett mästerskap så ändrar man åsikt om lag och spelare för varje dag som går, men min prediction just nu är att Sverige slår Danmark, slår Montenegro i semifinal och förlorar i finalen mot Norge som tar revansch på torsken i gruppspelet. Men det är mer lag än Sverige det här mästerskapet och här nedan kommer nu en liten snabb genomgång om en av dagens åttondelsfinaler som drar igång om ca 1 timme.

Handbolls-VM

Rumänien - Tjeckien, spelstopp 11/12 17:30

Rumänien var fram till sista gruppspelsmatchen obesegrat och redan klar gruppetta vilket gjorde att man vilade alla nyckelspelare, motståndarna Frankrike behövde vinna för att komma 2:a och spelade såklart med bästa laget vilket gjorde att Frankrike vann enkelt med 26-17.

Tjeckien startade med 2 vinster mot Arrgentina och Polen men har sedan dess 3 raka förluster och hade inte Polen klappat igenom fullständigt så hade inte Tjeckien varit här.

Jag rankar Rumänien som ett semifinal-lag, vilket innebär att man kan vinna VM om allt verkligen stämmer. Tjeckien är på nivån att om allt stämmer så går man vidare från gruppen och sedan tar det stopp. Vi är ni vid det här stoppet, vi vet att kanske världens bästa spelare i Cristina Neagu kommer skjuta cirka 15 skott här och går 60% in så blir det här en enkel resa. Tjeckien har som alla vet ett stort hot och det är Iveta Luzumova, hon har gjort 30 mål på 48 försök över 5 matcher och det är ingen tillfällighet. Hon hör till vardags till i just Tyskland, närmare bestämt i Thuringer HC och leder Champions Leagues skytteliga med 50 mål. Det här blir Rumäniens nyckel, stoppar man henne så blir det en stor segermarginal. Många vill påstå att Rumänien också är relativt ensidiga och det stämmer till viss del där Neagu sköter allt, men skillnaden är att resten av spelarna håller en väldigt mycket högre lägstanivå än vad Tjeckien gör.

Tjeckien blir oerhört överskattade här och Rumänien en aning underskattade. Jag tänker kliva hårt och sen får vi ser om det håller men jag känner mig väldigt trygg i att Rumänien löser det här relativt enkelt. Man har många spelare som varit med tidigare vid slutspel och det kan man knappast säga om Tjeckien.

Jag väljer att spela 5/5 units på Rumänien -3.5 @ 2.08 hos Pinnacle.

Slutresultat: 30-24

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt