Speltips: SNF - Pittsburgh Steelers-Baltimore Ravens

Sist ut under söndagen hittar vi ett riktigt rivalmöte då Pittsburgh Steelers (10-2) tar emot Baltimore Ravens (7-5) på Heinz Field i Pittsburgh.

Väljer att ta två spel i den är matchen.

Först Över 41.5 @1.72 med 8u hos B365

Tar även Antonio Brown att göra Touchdown @1.90 med 3u hos B365

Två lag som mött varandra otalt med gånger då man tillhör samma division AFC North. Brukar var tighta, tuffa matcher mellan lagen som just nu har väldigt fin form.

Steelers har vunnit 7 raka, även om spelet inte klickat 100% de senaste två matcherna så är det ändå väldigt starka papper att fortsätta vinna även om spelet inte klickar. En stor del i vinsterna har de två stjärnorna Le’Veon Bell och Antonio Brown varit och det går inte att poängtera nog hur mycket dessa två betyder för laget. Båda två är ettor på sina respektive positioner sett över hela ligan vilket är mer eller mindre unikt. Brown var tveksam till start under förra veckans match mot Bengals pga skada men spelade till slut och avgjorde mer eller mindre matchen med sina 101 yards och en TD, grymt starkt. Stjärnan i den matchen var annars Bell som hade 182 yards totalt och en TD, makalöst. Matchen senast var annars en trist historia i Steelers-ögon sett. Man mötte ett Bengals där det alltid blir tuffa fighter och under åren har de varit några riktigt fula grejer som skett i samband med mötena Steelers-Bengals och det var inget undantag i måndags. Till att börja med var Steelers sömniga och låg sent i första halvlek under med 17-0. I halvtid stod de 17-3 men efter att ha samlat trupperna i paus kom man ut som ett nytt lag i andra halvlek och lyckades stänga ner Bengals och till slut vinna med ett matchavgörande field goal i slutet precis som veckan innan mot Packers. I övrigt var den stora snackisen efter matchen skadan på Steelers LB Ryan Shazier som skadade ryggen redan i första quartern och inte hade någon känsel i de nedre regionerna av kroppen. Rapporterna som kommit under veckan har inte gett särskilt mycket om hans tillstånd men läkarna har opererat och man hoppas att han ska få tillbaka full rörlighet men det lär ta tid. Mer man tog med sig från den matchen var Steelers WR Juju Smith-Shusters fula tackling på Bengals Vontaze Burfict, en tackling han nu straffats för i efterhand och Smith-Shuster är avstängd mot Ravens. Även Geroge Ilokas tackling på Steelers Antonio Brown i slutet var riktigt ful och även han straffades men det stannade vid böter.

Så Steelers kommer till denna matchen efter en riktigt tuff, ful match mot Bengals där det blev riktigt känslomässigt i slutet. Shazier och Smith-Shuster är definitivt OUT, innan dess har Steelers en annan tuff skada i defensiven då CB Joe Haden missat de senaste matcherna och han är borta även här. Man har inte spelat sin bästa fotboll de två senaste matcherna och har verkligen behövt anstränga sig för att besegra mediokert motstånd i Packers och Bengals. Defensiven har släppt till ett antal lång spel och den defensiven vi såg i början av året (som var extremt bra) är som bortblåst just nu. Offensivt har man börjat hitta bättre flyt dock. Även om jag fortfarande tycker att Steelers Game-plan ibland kan vara något konstig och att Big Ben fortsätter missa en del ”öppna” pass så har man varit bättre offensivt de senaste tre veckorna. Även om Smith-Schuster är OUT i denna match tycker jag man har spelare som kan steppa upp och ersätta honom här, det hade varit betydligt värre om Bell/Brown varit OUT.

Ravens har vunnit 4 av de 5 senaste och man har sakta, lite under radarn glidit in i slutspelssnacket på allvar. Man har byggt sin framgång på deras otroligt habila defensiv som är en av NFLs bästa, inte minst mot passningsspelet. Nu kommer man också ifrån sin bästa insats offensivt på hela året då man smällde upp hela 44 poäng hemma mot Lions senast, måste varit skönt för Ravens QB Flacco att sätta upp lite respektabla siffror efter hans i övrigt knackiga säsong. Annars ådrog sig Ravens en väldigt tung mot Lions skada då deras bästa cornerback Jimmy Smith drog av hälsenan och förmodligen är borta resten av säsongen, väldigt jobbigt när man ska gå upp mot ligans bästa WR matchen efter. Bra för Ravens var att deras Free Safety Eric Weddle spelade fläckfritt och på så sätt lyckades tysta ner Lions recievers, krävs något liknande mot Steelers om Ravens ska kunna vinna.

Förhoppningsvis har vi en väldigt fin match framför oss som kommer spelas i sisådär -5 grader på Heinz Field i Pittsburgh. Håller Steelers som det bättre laget på förhand men detta är en rivalitet som presenterat väldigt många tighta matcher genom åren även om det varit klara favoriter. Steelers vann mötet tidigare i år (26-9) men det var redan under vecka 4 och inget av lagen är på samma ställe nu som de var då. Känslan är att vi kan få se en hel del poäng här. Överlinan ligger relativt lågt och visst, ser man hur båda lagen vill spela (mycket tunga springspel och en tuff defensiv) så visst talar det för en poängsnål match, men jag tror annorlunda. Steelers har några rejäla skador i sin defensiv och de senaste veckorna har man inte varit bra på den defensiva sidan av bollen helt enkelt. Ravens är inte något juggernaut i offensiven men tyckte mig ändå se en hel del positiva tendenser mot Lions senast och ser det absolut inte som omöjligt att Ravens sätter upp 20+ poäng här. Steelers har alla vapen i offensiven för att göra poäng på vilken defensiv som helst. Att Ravens saknar Jimmy Smith är ett stort problem, man har ingen naturlig ersättare som kan gå upp och stänga ner en superspelare som Antonio Brown. Nu är jag förvisso inte övertygad om att Smith kunnat göra det heller, men han hade förmodligen haft bättre chans än hans ersättare har. Brown kommer få mycket boll som vanligt och uppstår det en ”mismatch” mellan honom och hans CB kan ni räkna med att han lär ha en riktigt bra dag. I övrigt lär man ge bollen mycket till Bell som sprang riktigt tungt (och bra) mot Ravens tidigare i år. Även om det ska vara kallt och ”trista” förhållanden så är det ingenting som direkt ska påverka det offensiva spelet överlag såsom regn, vind eller snö. Tror på en välspelad match mellan två lag som säkerligen kommer respektera varandra, mycket på grund av Shazier-skadan och allt som byggts upp inför matchen. Tror i slutändan Steelers drar det längre strået och att Antonio Brown blir grädden på moset i en sevärd match, 24-21.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.