Speltips: Till Söndag - LA Chargers-Washington Redskins

Smärre otroligt att Saints inte kunde stänga till matchen mot Falcons igår. Falcons QB Ryan gjorde en riktigt trött match med bland annat 3 interceptions, trots detta lyckades ändå inte Saints stänga matchen vilket var riktigt surt. Finns väl en del att önska både i playcalling och från domarteamet men överlag en riktigt sur förlust då Saints överlag kändes bättre än Falcons men bara var oskarpa i viktiga lägen. Cred till Falcons defensiv dock som verkligen steppade upp och nu är verkligen AFC South ”up for grabs” igen.

Vidare till söndagen och tror mig ha hittat ett riktigt kanonspel i 22:05 matchen mellan Los Angeles Chargers (6-6) och Washington Redskins (5-7).

Maxspelar Chargers -4.5 @1.87 hos 888.com (10u). Motivering som följer.

Två lag som i nuläget är i helt skilda positioner gällande vart säsongen barkar hän. Redskins kan efter att ha haft en säsong fylld med tunga skador mer eller mindre packa sina väskor och börja fokusera på nästa säsong. Även om man skulle vinna resterande matcher är det ytterst liten chans att ett 9-7 record skulle räcka till att nå slutspel. När man förlorade senast på TNF mot Cowboys borta försvann så gott som allt hopp som funnits till att nå slutspel. Chargers i sin tur har tack vare bra eget spel och en total kollaps från Chiefs sida slagläge i AFC West där tre lag för närvarande delar på förstaplatsen med 6 vinster och 6 förluster. Utöver Chargers så är det Chiefs och Raiders som utmanar. Utav dessa lag är Chargers utan tvekan det lag som är hetast då man vunnit tre raka samtidigt som Chiefs förlorat 6 av sina 7 senaste. Så parametrarna inför denna matchen är att Chargers har allt att spela för medan Redskins kanske kommer hit lite disträ och ”omotiverade”.

Börjar vi med Redskins så fortsätter man ha massvis med skador. Även om man haft uppåt 10 dagar att förbereda sig inför den här matchen (och på så vis fått extra vila) så har skadesituationen inte ljusnat nämnvärt. Utöver de spelare som är borta resten av säsongen är det fortfarande samma skara spelare som är borta i bland annat TE Jordan Reed och en hel del offensiva linjemän i bland annat Trent Williams och Morgan Moses. Det man kan konstatera (fortsatt) med Redskins är att man förmodligen lär dras med dessa skador hela vägen in i slutet av säsongen och skulle säsongen vara 100% körd matematiskt så är det nog tveksamt om man chansar tillbaka vissa tveksamma spelare. Skadorna till trots så har man gjort det bra i mina ögon. Coach Jay Gruden och QB Kirk Cousins skall ha mycket cred för att ha sytt ihop ett respektabelt lag som ändå vunnit 5 matcher och stört en rad lag (Saints, Vikings osv.). Känslan är dock att sanningen börjar hinna ikapp Redskins litegrann. Sist borta mot Cowboys blev man rejält avklädda mot ett Cowboys som saknade två av sina viktigaste spelare i Sean Lee och Ezekiel Elliot och fram till dess spelat uselt utan dessa i startelvan. Matchen innan dess tog man en krampaktig vinst mot trötta Giants på Thanksgiving.

Mycket av problematiken tror jag ligger i QB Kirk Cousins. Cousins spelar för ett nytt kontrakt, antingen hos Redskins eller hos någon annan Franchise. Cousins har startat (regelbundet) i Redskins under 3 säsonger nu och är sett till de QBs som finns i ligan förmodligen i topp-10 segmentet gällande QBs. Det han gjort i år med ett väldigt skadedrabbat lag har varit väldigt imponerande. Vart han än hamnar när denna säsong är slut så kommer han få extremt bra betalt, pengar som med största sannolikhet inte kommer matcha hans prestationer på plan men på grund av att så många lag saknar en stabil starting-QB kommer en spelare som Cousins få bra betalt hur eller hur. Problematiken i denna saga har varit Redskins oförmåga att erbjuda Cousins ett kontrakt, man har velat något oerhört. Inför säsongen sa man att man ville se Cousins ett år till för att utvärdera honom innan man bestämde sig. Nu har det gått 12 matcher av säsongen och man kan tycka att Redskins borde ha nog med material för att kunna ta ett beslut, men icke. Istället säger man att man vill se mer av Cousins och få in mer ”film” på honom innan man gör ett beslut, något som måste frustrera Cousins något oerhört. Faktum är att killen har startat 48 raka matcher för laget daterat till 2015 och ändå tycker Redskins organisation att man behöver mer, mycket konstigt. Vad som än händer kommer Cousins få ett saftigt kontrakt vart han än hamnar nästa år, så länge han är frisk när denna säsong är slut, och det är här motivationsfrågan kommer in rörande Redskins sista matcher.

Redskins är praktiskt taget ute ur slutspel. Cousins vet att om han håller sig frisk fram till att denna säsong tar slut så kommer han att få ett monsterkontrakt, antingen i Washington eller någon annanstans. Han saknar nyckelspelare i sin offensiv, mer eller mindre på alla positioner (WR, RB och offensiv linje). Att då tro att Cousins på något vis skulle ”offra” sig själv för att vinna matcher såhär på slutet av säsongen när den mer eller mindre är körd känns inte särskilt troligt. Min känsla här är att Cousins kommer spela det väldigt säkert och inte ta några egna risker som att springa med bollen eller ta en massa smällar i fickan osv. Om då Redskins inte har en 100% motiverad Cousins ger jag dom mer eller mindre ingen chans att vinna denna matchen då Cousins är en väldigt stor del av deras offensiv. Vi ska komma ihåg att Chargers har en bra defensiv enhet till att börja med, om nu Redskins vassaste vapen offensivt KAN vara drabbad av lite motivationsproblem är väldigt mycket vunnet för Chargers här.

Chargers som i sin tur är inne i en riktigt fin win-streak just nu. Man har slått Bills, Cowboys och Browns och vips så är man helt plötsligt med i slutspelsracet tack vare Chiefs sönderfall. Man ska dock inte ta ifrån Chargers någonting då man spelat väldigt bra spänt över dessa matcher. Man har en väldigt bra defensiv enhet med Joey Bosa och Melvin Ingram i spetsen som rushar QBs nästintill bäst i hela ligan. Offensivt sett så har man en bra mix av springspel med Melvin Gordon och passningsspel via QB Philip Rivers som är en riktig veteran i ligan. En som verkligen vaknat till de senaste veckorna är WR Keenan Allen som över de senaste 3 matcherna haft 406 yards receiving och 4 TDs, otroligt fin produktion. Chargers gjorde en relativt trött insats på hemmaplan senast, men man möttre segerlösa Browns så till slut lyckades man lösa en seger med 19-10 men det var ingenting som imponerade, någonting jag ser som positivt inför matchen med Redskins. Mest troligt blev Chargers match mot Browns en match som Chargers spelare ”såg förbi” med andra ord så dök man inte upp till 100% därav blev det en tightare fight än man trodde. Detta efter att ha kört över Cowboys och Bills matcherna innan. Lätt hänt, men någonting jag tror man är väldigt varse om när man går in i matchen mot Redskins här. Nu är man på allvar med i slutspelsfajten och tror inte Chargers kommer ”se över” Redskins här.

Känslan är att Chargers kommer att komma ut på fulla cylindrar här och man lär tidigt börja köra över Redskins. Med de faktorer jag räknat upp (Cousins motivation etc) så ser jag det som mindre troligt att Redskins ska kunna ge Chargers en riktig match här. För många faktorer talar i Chargers fördel och att behöva täcka en lina på -4.5 känns förhållandevis tryggt då jag tror att Chargers i slutändan vinner denna match med tvåsiffrigt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.