Speltips: Mer till söndag - Cincinnati Bengals-Chicago Bears

Vi fortsätter att kika mot Söndagen och mötet mellan Cincinnati Bengals (5-7) och Chicago Bears (3-9).

Har ett spel jag valt att ta här:

Bengals -5.5 @1.80 hos 888.com med 8u. Motivering som följer.

Två lag vars slutspelschanser är grusade. Bears för ett par veckor sedan och Bengals efter förlusten senast på MNF mot Steelers. Men tror ändå det finns spelvärde i Bengals här, inte minst sedan man gjorde en fin insats senast mot Steelers.

Bengals säsong har varit lite av en besvikelse. Även om man inte tyckte att laget såg riktigt lika vasst ut som det gjort föregående säsonger så fanns det nog ändå ett visst hopp om slutspel. Men svag offensiv produktion och oförmåga att stänga matcher har kostat för mycket för ett Bengals som är i ett vägskäl. Head Coach Marvin Jones som varit med laget länge försvinner med största sannolikhet efter denna säsong och det blir intressant att se vilken riktning laget kommer ta nästa år. Spelade en riktigt tuff och emotionell divisionsmatch mot Steelers i måndags där man hade Steelers nere för räkning och mest troligt skulle vunnit (om det inte vore för en bullshit penalty för holding som tog tillbaka en 70-yards TD). Istället tappade man en 17-0 ledning och förlorade till slut 23-20, ytterst surt. Inte nog med det, man drog på sig en rad skador också, främst i defensiven. Mest noterbara är väl Vontaze Burfict, Darqueze Dennard, Dre Kirkpatrick och Adam Jones. Även RB Joe Mixon skadade sig tidigt men där tycker jag Bengals har bra täckning i ersättaren Gio Bernard. Samtliga spelare som på ett eller annat sätt skadade sig mot Steelers är för tillfället tveksamma till spel men räknar aboslut med att Bengals kommer vara några man kort här, helt klart. Frågan är vilken påverkan det kommer ha på deras spel. Offensivt förlitar man sig på ”The Red Rifle” Andy Dalton som är en ”ok” QB, dock inte mer. Matchen mot Steelers spelade han faktiskt riktigt bra, inte minst i första halvlek och faktum är att innan matchen mot Steelers hade Bengals två raka vinster förvisso mot Browns och Broncos men då spelade Dalton riktigt bra, något att ta med sig.

Bears har sett riktigt trötta ut de senaste veckorna. Man har fem raka förluster och offensivt har man otroligt skral produktion för tillfället. I dessa fem förluster ha produktionen offensivt sett ut likt följande (12,16,24,3,14). Senast mot 49ers på hemmaplan hade man otroliga problem med att hitta rätt och lyckades endast skrapa ihop de poäng man fick tack vare en otrolig punt return från Tarik Cohen. Rookie-QB Mitch Trubisky har inte haft någon rolig start i ligan men som jag sagt innan när jag skrivit om Bears så beror det mycket på att man saknar vapen på recieverplatserna. Draftar Bears bra nu och kanske plockar upp 1-2 bra recievers via free agency och förser Trubisky med lite vapen kan han säkert utvecklas och få en ”ärlig” chans nästa säsong. Istället har Bears fått luta sig mot sitt springspel och RB Jordan Howard som återigen gör en stabil säsong, dock inte lika produktiv som sin rookiesäsong förra året. Det gör Bears lite lättlästa och man får ofta möta ”fulla boxar” som gör springandet svårt. Defensiven är förhållandevis bra och har flera gånger under året kommit med matchavgörande spel och faktiskt vunnit matcher själva åt laget som mot Panthers för några veckor sedan. Head Coach John Fox kommer med största sannolikhet bli kickad efter säsongen och om man ska tro det man läser om laget är det lite av en ”revolution” mot John Fox i Chicago där varken spelarna eller fansen är särskilt förtjusta i honom. Summa summarum så känns det som att Bears har ett lag som kan vara med och utmana om en slutspelsplats nästa år, så länge man adderar några offensiva vapen och förstärker den offensiva linjen. Defensiven har man redan och springspelet, saknas bara lite x-faktor för att kicka igång maskineriet.

Trots Bengals otroligt dränerande förlust mot Steelers senast tror jag man studsar tillbaka här. Bears är inne i en riktig håla just nu och producerar ingenting offensivt. Även om Bengals har en del skador i just sin defensiv så är det via defensiven man vunnit matcher i år. Det är en riktigt bra enhet och om Bears inte lyckades flytta bollen på hemmaplan mot 49ers senast har jag väldigt svårt att se att man ska göra det här. Offensivt tror jag Bengals har tillräckligt mycket vapen för att kunna såra Bears här. Kombinationen Dalton-Green är fortfarande en av ligans vassaste och när Gio Bernard nu kommer få chans att springa med bollen som starter tror jag han tar chansen att visa framfötterna. De få gånger Bears har varit bra i år har det varit på hemmaplan. Borta har man förlorat 4 av 5 och dessa fyra förluster har man förlorat med i snitt 19.75 poäng. Även fast inget av lagen egentligen har något att spela för (mer än draftordning) så är känslan att Bengals kanske har lite mer motiveringsfaktorer än Bears. Till att börja med så spelar man hemma vilket inte ska underskattas, för det andra så lär HC Marvin Jones försvinna efter säsongen, en coach som varit väldigt omtyckt i staden, både av spelare och fans. Räknar med att spelarna verkligen vill ge allt för honom såhär i hans sista matcher. Slutligen är grundkapaciteten mellan lagen till favör för Bengals. Man är bättre än Bears framför allt offensivt men även defensivt matchar man dem bra. Ser en relativt poängsnål fight här där Bengals kontrollerar och till slut vinner med mer än en TD.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.