Speltips: TNF - Atlanta Falcons-New Orleans Saints

Dags att kliva in i vecka 14 och vi serveras direkt en riktigt fin matchup i NFC South mellan Atlanta Falcons (7-5) och New Orleans Saints (9-3). En match som kan vara direkt avgörande i vem som ska vinna NFC South. För närvarande leder Saints före Panthers men tätt där bakom skuggar Falcons som har just två möten med Saints kvar innan säsongen är slut.

Har ett par spel jag gillar här som följer:

Saints +2.5 @2.020 hos Pinnacle tas med 9u

Saints First Half @2.25 hos 888.com tas med 6u

Mark Ingram att göra TD @2.0 hos 888.com tas med 3u

DeVonta Freeman att göra TD hos 888.com tas med 3u

Två riktigt bra lag som möts här och ser fram emot en väldigt fin match. Saints som har vunnit 9 av de 10 senaste matcherna och Falcons som ändå kickat igång maskineriet någorlunda med 4 vinster på de 6 senaste.

Saints hoppade tillbaka i vinnarspåret i söndags genom att slå tillbaka divisionsrivalen Panthers väldigt bekvämt. Man sprang ut i en tidig ledning och släppte aldrig taktpinnen och kunde till slut vinna bekvämt med 31-21. Trots att Panthers haft en riktigt bra defensiv sett över hela året hade man inga problem med att springa eller passa bollen och Saints dynamiska offensiv ser bättre ut vecka för vecka. Defensivt är man helt okej och till matchen mot Falcons nu på torsdag förväntas rookie-CB Marshon Lattimore vara tillbaka vilket är ett stort lyft på Saints secondary. Lattimore har varit en av Saints bästa spelare i defensiven och när man nu ska gå upp emot en så pass bra WR som Julio Jones blir det ytterst viktigt att ha Lattimore på planen. Senaste rapporten så är han ”questionable” men rapporterna som går kring laget säger att han lär spela. En annan skadefarhåga för Saints inför denna matchen är även RBn Mark Ingram som sprungit så fantastiskt bra i år tillsammans med rookien Alvin Kamara. Ingram har en tåskada och är också ”questionable” men precis som med Lattimore så förväntas han spela. Så med andra ord är det ett relativt friskt Saints som kommer till denna matchen med gott råg i ryggen. QB Drew Brees gör en av sina bästa säsonger och även om han kanske inte kommer passa för 5000 yards i år så han han högst completion % av samtliga QBs, faktumet att Saints nu kunnat springa med bollen så framgångsrikt har tagit bort bördan något från Brees axlar men trots detta fortsätter han leverera ypperliga siffror. Även om segern senast mot Panthers var ett stort steg mot divisiontiteln bör Saints vara högmotiverade här då man har chans på att gå till slutspel och få en så kallad ”first round bye” det vill säga att man slipper första rundan i slutspelet och får hemmaplansfördel i åtminstone en match i slutspelet (ev två). Man jagar för närvarande Eagles och Vikings som båda är en match före Saints på 10-3.

Falcons led en tung förlust senast mot Vikings på hemmaplan då man torskade med 14-9. Falcons lyckades aldrig få igång sitt anfallsspel mot Vikings tuffa defensiv och offensivt gjorde Vikings precis lagom mycket för att knipa åt sig segern även om matchen levde hela vägen in i slutet. En ytterst tung förlust för ett Falcons som egentligen inte hade råd att torska en sådan match, inte minst på hemmaplan. Nu är Vikings ett väldigt bra lag, inte minst i defensiven men i någon mening är det ändå sådana matcher som måste vinnas om man vill nå slutspel. Man är nu en match bakom Panthers och Seahawks som innehar wildcard-platserna i NFC och en vinst här är ett måste för att den marginalen inte ska bli två matcher. I och med att Falcons har Saints kvar att möta två gånger så finns potentialen att man kan vinna divisionen men då krävs det också att man kliver förbi Panthers som för närvarande innehar andraplatsen. Falcons såg som sagt krampaktiga ut offensivt mot Vikings, något man gjort fler gånger den här säsongen. Många har fjolårets galna säsong offensivt på näthinnan och förväntar sig 35 poäng och 400 yards från QB Matt Ryan i varje match, något som inte känns rimligt längre. Visst den offensiva produktionen kan och bör vara bättre från Falcons sida men man är fortfarande topp 10 i yards/game offensivt, det är framförallt i poängkolumnen man gått bet då man endast snittar 22.8 poäng per match vilket placerar dem som lag nr 14 i ligan. Märk väl att Falcons defensiv har steppat upp betänkligt den här säsongen om man jämför med den förra och rent krasst borde nog Falcons vara bättre än vad dem är. Marginalen mellan vinst och förlust är väldigt liten ibland dock, inte minst i NFL och sitter inte alla parametrar till 100% förlorar man viktiga matcher likt Falcons gjorde nu senast mot Vikings. Övrigt att nämna kring Falcons är att man med största sannolikhet får tillbaka sin CB Desmond Trufant till den här matchen som missade matchen mot Vikings senast på grund av en hjärnskakning. Trufant är en väldigt viktig pusselbit i Falcons secondary som spelat väldigt bra i år. I övrigt är man förhållandevis friska. WR Julio Jones hade en monstermatch mot Bucs för två veckor sedan men blev fullständigt nedstängd mot Vikings CB Xavier Rhodes senast. Nu kommer Jones gå upp emot rookien Marshon Lattimore i Saints (mest troligt) en otroligt viktig matchup som i min mening måste vinnas av Julio Jones om Falcons ska ha någon chans. Det funkar inte att en WR av Jones kaliber ska gå nedtystad i de stora matcherna när han möte bra Cbs, istället måste han steppa upp och leverera liknande nummer även då. Nu har förvisso Lattimore visat att han kan gå upp emot ”stora spelare” då han inte minst stängde ner Bucs stjärna Mike Evans tidigare i år på ett imponerande sätt.

Väldigt tuff match att ge någon klar bild av på förhand. Det är två bra lag som möts och känslan är att det kommer vara lite tillfälligheter som avgör, vem som har ”the hottest hand” och får med sig lite flaggor och stora spel vid rätt tillfälle. Tycker dock inte att Falcons ska vara favoriter med nästan ett field goal här trots hemmaplan. Saints är i min mening ett bättre lag än Falcons just nu om man ser till helheten, dock är det två lag med väldigt mycket likheter. Båda har en bra QB som sätter upp bra nummer år efter år MEN Drew Brees är bättre. Båda lagen har en RB-duo som består av en ”workhorse” (Ingram/Freeman) och en lite mer versatil RB som gärna tar emot passningar (Kamara/Coleman) MEN Kamara/Ingram har varit betydligt hetare i år. Båda lagen har fler vapen i reciever-kåren där Falcons sitter med Jones/Sanu och Saints med Thomas/Ginn, här har Falcons en fördel OM Jones spelar på sin högsta nivå, annars känns det som dött lopp. Defensivt har båda lagen tagit stora steg den här säsongen och förbättrat sig betydligt. Man är bra på ungefär samma saker och dåliga på samma vilket gör defensiverna lite av ett dött lopp. Med andra ord två lag som är förhållandevis lika MEN Saints är för tillfället lite bättre på allt, därav ger jag mina pengar till Saints här då jag inte förstår varför de ska vara underdogs då man egentligen är lite bättre i mina ögon och Falcons hemmafördel inte är särskilt stor i deras nya stora, fina arena.

Räknar med att båda lagen kommer försöka springa mycket med bollen här och även om oddssättarna verkar tro på ett fyrverkeri offensivt (Ö/U linan på 51-52 poäng) så är jag inte helt säker på det. Båda lagens defensiver har som sagt steppat upp ordentligt i år och väljer båda lagen att springa mycket (vilket man är duktiga på) kommer det dränera mycket klocka och på så vis innebära färre possesions. Båda RBs i lagen Freeman för Falcons och Ingram för Saints tror jag kommer få se mycket av bollen och att få dubbla degen för att de gör Touchdown ser jag som mycket bra. I övrigt tror jag på en underhållande och jämn match där Saints till slut drar det längsta strået.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.