Speltips: SNF - Seattle Seahawks-Philadelphia Eagles

En riktigt fin Sunday Night Football vi har framför oss mellan Seattle Seahawks (7-4) och Philadelphia Eagles (10-1). Valt att ta två spel tidigt i denna matchen där linorna kan ha rört sig lite men värdet fortfarande finns kvar även om de stiger lite till.

Över 46.5 @1.92 hos 888.com med 9u

Eagles Över 26.5 @1.88 hos 888.com med 9u

Två fina lag som möts är i SNF och ser fram emot en riktigt fin fight. Eagles som bara fortsätter att trumma på är numera så gott som klara för slutspel då man vunnit 9 raka matcher där dom sista fyra varit riktiga utklassningssegrar (152-45 totalt). Man är minst sagt inne i zonen just nu och känslan är att det inte är mycket som kan stoppa dem. Man är förhållandevis friska på båda sidorna av bollen och man spelar riktigt bra fotboll på båda sidorna av bollen. QB Carson Wentz spelar på MVP-nivå och han har väldigt bra hjälp av en ypperlig offensiv linje tillsammans med ett riktigt tungt springspel där tre spelare delar på bördan i Jay Ajayi, LeGarrette Blounc och Corey Clement. I försvaret har man en riktigt ”nasty” defensiv linje som sätter press på QBs hit och dit och även secondary har putsat till sig och spelar på en acceptabel nivå. Inte mycket man kan klaga på när det kommer till Eagles och kan man bara konservera formen är man utan tvekan en av de största favoriterna till Super Bowl i år. Man snittar mest poäng i ligan (31.9/match) och tar tredje mest yards per match av samtliga lag, en komplett offensiv enhet med andra ord.

Seahawks har inte riktigt samma flow som Eagles men man har ändå goda chanser att nå slutspelet. Man tog en direkt nödvändig seger senast då man lite krampaktigt avfärdade 49ers på bortaplan. Återigen var det QB Russel Wilson som löste ut dem offensivt och Wilson står i runda slängar för runt 80% av Seahawks offensiv vilket är helt galet. Man jagar Rams som ligger en match bättre i NFC West men lyckas man inte fånga in dem måste chanserna till att ta en wildcard-plats ses som mycket goda. Seahawks är dock inte den maskin man varit under ett par år nu och känslan är att man kanske är påväg lite i en nedåtgående spiral. Defensiven är fortfarande kanon men inte lika dominant som förut. Man lider av tunga skador i secondary där både Richard Sherman och Cam Chanchellor är OUT för säsongen. Mest glädjande i defensiven har LB Bobby Wagner varit som haft en riktigt fin säsong, så pass bra att vissa hävdar att han borde vara kandidat för DPOY (Defensive Player of the Year). I offensiven förlitar man sig som sagt på QB Russel Wilson, mycket på grund av att man haft ett obefintligt springspel. Wilson är Seahawks överlägset bäste springare med 401 yards vilket inte är riktigt okej. Även om Wilson är skicklig på att skapa spel med sina fötter är ett avlastande, fungerande springspel ytterst viktigt för att man ska kunna ha en framgångsrik offensiv. Trots avsaknaden av springspel har man ändå kunnat smälla upp en del poäng och vinna matcher. Dock får man det tufft i matcher där man möter en offensiv som är kapabel att smälla upp minst lika mycket eller mer (Falcons, Förlust 31-34, Titans, Förlust 33-27). Enda gången i år man vunnit en shootout var i den galna matchen mot Texans i vecka 8 (41-38).

Tror Seahawks får det tufft med att stoppa Eagles här. Eagles har sånt makalöst ”roll” i offensiven just nu att det krävs något extra för att sätta stopp för dem. Ett fullt friskt Seahakws-försvar är en sådan enhet, nu med de skador man har tror jag inte lika mycket på det. Vi fick se ett Falcons som inte klickat offensivt i år smälla in 34 poäng i Seattle för två veckor sedan, Eagles är minst lika kapabelt att göra detsamma. I andra änden kommer Wilson tvingas att ta bollen i sina egna händer (igen). Eagles har ligans bästa springförsvar och en defensiv linje som är riktigt bra. Seahawks har en offensiv linje som är svag och skulle bli ytterst förvånad om Seahawks skulle försöka springa bollen mycket här, det lär helt enkelt inte lyckas. Istället får man förlita sig på att Wilson skapar spel på egen hand, något han brukar vara väldigt kapabel till att göra. Eagles har endast mött en QB likt Wilson innan i år och det var Cam Newton och Panthers i vecka 6, en match där Newton sprang för över 70 yards och en TD. Känslan är att Wilson kommer behöva göra någonting liknande om Seahawks ska ha någon som helst chans här.

Att Eagles kommer göra poäng känns ostridigt, frågan är bara hur många och hur länge Seahawks kan hänga med. Eagles har endast hållts under 27 poäng två gånger i år, Chiefs borta (27-20 förlust) och Chargers borta (24-26 vinst). Med de skador Seahawks har i defensiven samt faktumet att Eagles varit så bra offensivt tror jag man nor Över 26.5 med enkelhet här. I samma stund tror jag Seahawks lyckas flytta bollen tillräckligt mycket för att också täcka linan på Över 46.5 totalt i en förhoppningsvis målrik och välspelad match.

Glöm inte kika in i spelboken för ytterligare tips inför helgens matcher






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.