Speltips: Till Söndag - Baltimore Ravens-Detroit Lions

Fortsätter att reka upp matcher inför vecka 13 och kommit till Baltimore Ravens (6-5) och Detroit Lions (6-5). Ytterst viktig match mellan två lag som jagar slutspel. Tror mig ha hittat två bra spel här som är följande

Lions +3 @1.961 hos Pinnacle med 7u

Över 3.5 FGs hos B365 @1.83 med 5u

Två lag som alltså har goda chanser att nå slutspel där Ravens får anses ha en liten fördel då man spelar i den något svagare AFC där antalet vinster för att nå en wildcardplats inte är lika krävande som i NFC där Lions huserar. För närvarande är faktiskt Ravens i slutspel men kan tappa den platsen om man skulle förlora här. Lions i sin tur är en/två matcher bakom Falcons och Panthers som har wildcardplatserna i NFC. I sina respektive divisioner har Steelers respektive Vikings sprungit iväg med stafettpinnen och det ska krävas en smärre kollaps för att Lions eller Ravens skall ha någon chans att nå slutspel genom en divisionsvinst.

Så ett hett möte med mycket på spel och jag tror förutsättningarna finns för en riktigt bra match. Ravens kommer till detta möte stärkta av två raka (nödvändiga) vinster mot Packers och Texans. Precis som tidigare under säsongen har defensiven imponerat i dessa möten och offensiven har gjort precis lagom mycket för att vinna matcherna. Man har ett väldigt imponerande försvar i Baltimore. Man släpper till näst minst poäng per match (17) och har ett riktigt bra secondary som ranks tvåa i ligan gällande pass yards per match. Man är också den defensiv som har flest interceptions under säsongen med 18 st. Man har också hållit 3 lag till 0 poäng i år (Bengals, Dolphins, Packers) vilket är grymt imponerande. Vad som däremot inte varit särskilt imponerande är Ravens offensiv. Man rankas näst sist bland samtliga lag i yards per match och man är sist i ligan i antalet passade yards per match. Det blir då något konstigt att Ravens sitter inne på en av NFLs bäst betalda QBs i Joe Flacco. Nu skrevs förvisso det kontraktet efter Ravens fantastiska Super Bowl säsong 2013 då Flacco spelade magiskt, men ändå lite ”sjukt” att en av NFLs bäst betalda spelare har det sämsta passanfallet i hela ligan. Nu korrelerar det förstås med en ganska tam WR-kår och en offensiv linje som inte funkat perfekt men fortfarande alarmerande. Mest positivt i Ravens offensiv i år har utan tvekan andraårsspelaren Alex Collins varit som med sitt springspel ändå gett lite liv till Ravens offensiv. I övrigt har det inte varit mycket att hurra för och huvudanledningen till att Ravens är i den position som man befinner sig är tack vare deras defensiv. Via turnovers som antingen skapat poäng eller satt upp korta fields för Flacco och offensiven har man lyckats vinna tighta, målsnåla matcher vilket såklart varit en oerhörd styrka.

Lions kommer till denna matchen efter att ha torskat det viktiga divisionsmötet mot Vikings på Thanksgiving med 30-23, en match man med största sannolikhet hade behövt vinna för att ha någon chans på divisionen. Det ska dock sägas att Lions länge var med i denna match och man kunde stå upp bra mot Vikings läskiga defensiv och hade det inte varit för att QB Matt Stafford blev ”upprullad” på sin ankel i slutet av matchen så tror jag inte det hade varit omöjligt att man kunnat ta matchen till förlängning. Annars har just Stafford varit den största anledningen till att Lions befinner sig där dom gör just nu denna säsong. NFLs bäst betalda spelare som skrev på ett monsterkontrakt inför denna säsong levererar enligt mig på nivå som motsvarar lönen. Även om Lions står på ett knappt positivt record (6-5) så hade man i min mening förmodligen legat närmre ett 2-9 record utan Stafford, så bra är han. På grund av att Lions helt saknar springspel (3e sämst i ligan) sätts det enorm press på Stafford och hans passningsspel. Eftersom alla lag vet att Lions helt saknar springspel sätter man också upp sin defensiv efter just detta. Ändå lyckas Stafford match efter match att slicea igenom försvar med precis passningar. Det visade sig inte minst sist när man mötte Vikings försvar som av många anses vara NFLs bästa enhet. Trots att man på förhand var medvetna om att Lions skulle passa bollen merparten av gångerna så lyckades Stafford ändå skära igenom försvaret och skapa spel, väldigt imponerande. Nu skadade sig som sagt Stafford mot Vikings senast och var ett tag osäker till denna match, men den extra vilan efter Thanksgiving har gjort gott och alla de senaste rapporterna under veckan har sagt att Stafford har tränat 100% och skall vara fit for fight till denna matchen vilket bådar gott.

Känslan är att detta kommer bli en riktigt tight match mellan två lag som har lite annorlunda approach. Vi har ett Ravens som bygger sitt lag på ett stark försvar som ska skapa turnovers och korta fields för offensiven medan vi har ett Lions som förlitar sig ytterst mycket på en spelare i QB Stafford. Har ändå lite svårt till att se Ravens som favoriter här, trots hemmaplan och en defensiv som varit bra mot just passningsspelet i år. Man har en offensiv som inte gör poäng av sig självt och haft ytterst svårt att flytta bollen igenom hela säsongen oavsett motstånd. Lions defensiv är kraftigt förbättrad i år och har satt upp hyfsade siffror, nu är man också förstärkta av nya DE Dwight Freeney som kommit ifrån Seahawks vilket jag tror kommer göra dem ännu bättre. Känslan är att Ravens inte kommer sätta upp ”massvis” med poäng här vilket talar för en tight historia. För även om Ravens stängt ner 3 lag i år är det inte särskilt troligt att man stänger ner Lions (skulle vara om Stafford skadar sig kanske). Det kan komma ner till vilken kicker som har bäst dag här och på just kickerpositionen är båda lagen väldigt bra besatta. Ravens har Justin Tucker och Lions Matt Prater, två kickers som båda två rankas bland NFLs bästa och med en dålig offensiv (Ravens) och en bra offensiv (Lions) som går mot ett bra försvar så tror jag att det kan bli en del kickande i denna match. I och med att båda dessa kickers sällan missar ser jag chanserna att det blir över 3.5 FG som mycket goda. Blir det en sådan match som jag tror och det kommer ner till ett Field Goal hit eller dit ser jag +3 på Lions som ett bra spel framför allt om det skulle komma ner till fjärde quartern där Matt Stafford är expert på att avgöra tighta matcher i pressade situationer.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.