Speltips: Tidigt inför Söndag - Atlanta Falcons-Minnesota Vikings

Väljer att inleda vecka 13 tidigt med ett spel i matchen mellan Atlanta Falcons (7-3) och Minnesota Vikings (9-2)

Väljer att plocka Vikings +3 @1.88 hos Pinnacle med 7u.

Två lag med digra records som för närvarande är inne i varsin winning streak där Vikings vunnit 7 matcher i rad och Falcons 3 stycken.

Vikings fortsätter att imponera och spelar för närvarande väldigt bra fotboll. Senast på Thanksgiving så avfärdade man Lions på bortaplan efter en väl genomförd match. Kanske inte lika imponerande som insatsen mot Rams veckan tidigare men ändå väldigt komfortabla. Man bygger laget på sitt ramstarka försvar där man har playmakers på alla positioner. Xavier Rhodes i secondary och Everson Griffen som rushar QBn för att nämna några. Även offensiven har börjat trumma igång på allvar och QB Case Keenum gör sin bästa säsong någonsin. Även om man tappat vissa nyckelspelare inte minst på RB-positionen så fortsätter Keenum att se bättre ut än någonsin och har nu de senaste veckorna faktiskt hållit ordinarie QBn Teddy Bridgewater på sidlinjen, Bridgewater som precis återvänt från en allvarlig knäskada. Med andra ord ett väldigt harmoniskt Vikings som kommer in till den här matchen, man har så gott som säkrat slutspel så eventuellt att man slackar lite men ändå ett lag med riktigt bra självförtroende just nu som är väldigt svårslagna.

Falcons har börjat hitta tillbaka litegrann till den form som ledde till Super Bowl förra året. Tre raka (nödvändiga) vinster har gjort att man nu på allvar utmanar om en plats till slutspelet. Senast avfärdades Bucs på hemmaplan även om man hade lite problem med att stänga matchen i fjärde quartern. Mest glädjande från det mötet var Julio Jones, Falcons WR-stjärna. Jones har inte haft en sådan säsong man är van vid men mot Bucs hade han smått sjuka 253 recieving yards och 2 TDs, mycket glädjande för Falcons som behöver en Jones i toppform för att nå slutspel. Det ska kommas ihåg att Falcons haft sina problem denna säsong och man är helt klart inte på den nivå man var under fjolåret. Nu har man tre raka vinster och börjar mer och mer likna sitt gamla jag även om offensiven inte är så explosiv som den var under fjolåret.

Tror på en väldigt jämn match här. Falcons har ännu inte bevisat för mig att man är på allvar denna säsong. Trots tre raka segrar så har dom i ärlighetens namn kommit mot lag som haft väldiga problem inte minst med skador. Först ett Cowboys utan Elliot,Smith och Lee. Därefter ett Seahawks utan secondary (mer eller mindre) förvisso på bortaplan, men ändå och slutligen ett överlag svagt Bucs. Nu går man upp emot tuffast möjliga motstånd i ett Vikings som verkligen är ”on a roll”. Ser man matchen i matchen blir det förstås ytterst intressant att se Julio Jones gå upp emot Xavier Rhodes, Rhodes har inte tillåtit de recievers han täckt de senaste åren komma upp i särskilt många yards, frågan är om Jones kan ändra på det. I övrigt ger jag Vikings en liten fördel i denna match och det är främst på grund av deras dominerande defensiv. Vi kunde se för två veckor sedan hur man helt och hållet stängde ner en av NFLs bästa offensiver i Rams och känslan är att kapaciteten på Vikings defensiv är så hög att dom kan vinna matchen själva åt dem. Nu tror jag inte det behövs då Keenum och hans offensiv varit ytterst potent de senaste veckorna. Även om Falcons defensiv har steppat upp betänkligt denna säsong så tror jag inte Vikings ska ha några problem med att flytta bollen mot Falcons. Att då kunna luta sig emot en dominant defensiv leder väldigt ofta till vinster. Att få ett helt FG i handikapp på Vikings tycker jag känns riktigt bra. Det som i min mening väger värst emot här är motivationsfrågan då Falcons mer eller mindre måste vinna för att fortsätta utmana om titeln i NFC South och Vikings i sin tur tog ett stort steg till att vinna NFC North när man slog Lions senast. Det bör dock inte vara en faktor då Vikings fortfarande spelar för hemmafördel etc. I grunden ger jag Vikings en liten fördel här men räkna med en tight match som avgörs i slutet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.