Speltips: Chicago Bears-San Fransisco 49ers

Kanske ett av helgens mest osexiga möten mellan Chicago Bears (3-8) och San Fransisco 49ers (1-10). Två lag som inte har någonting med slutspelet att göra och endast har en vinst var de senaste fem matcherna. Finns dock en faktor som gör denna matchen lite intressant och det är att 49ers nya QB Jimmy Garoppolo som man tradeade in från Patriots för ett par veckor sedan gör sin debut här efter att ha hoppat in i slutet av förra veckan mot Seahawks då CJ Beathard skadat sig.

Hittat ett spel här som intresserar mig och det är Under 41 poäng @1.952 hos Pinnacle och det tas med 7u.

Två lag som haft tunga säsonger och kommer från två tuffa förluster där Bears blev helt överkörda av Eagles med 31-3 och 49ers fick sig en läxa av Seahawks 13-24. Bears insats var extra pinsam då man endast mäktade med 140 yards totalt offensivt.

Bears är lite i limbo just nu, alla rapporter säger att deras Coach John Fox inte lär coacha laget nästa år och att det är lite av en ”revolution” i laget/staden där ingen riktigt står bakom Fox och hans sätt att coacha laget. Detta har också märkts i de fyra senaste matcherna laget spelat då man förlorat samtliga och endast varit nära mot Lions för två veckor sedan (27-24). Annars har Bears haft en del tighta matcher främst på hemmaplan där man ändå stört lag som Falcons och Vikings och faktiskt slagit Steelers, men de senaste veckorna har luktat lite ”quit” på hela laget och insatserna har inte varit bra. Rookie-QB Mitch Trubisky har inte haft någon bra start på sin NFL-karriär och det kan väl delvis härledas till en WR-kår som är extremt undermålig men också hans egna kapacitet. Man vill förlita sig mycket på springspelet och RB Jordan Howard som gör det bra men man kan bara springa med bollen ett visst antal gånger, inte hela tiden. Defensiven har väl varit ett av glädjeämnena under säsongen då man trots en bristande offensiv och ibland korta fields för motståndarna stått upp väldigt bra mot nästan samtliga motstånd. Att man blev överkörda av Eagles förra veckan är inte särskilt konstigt då Eagles kört över alla lag man mött under året.

49ers med nye Head Coach Kyle Shanahan har haft ett tufft 2017. Man lyckades kommer förbi skammen med att förlora samtliga matcher under en säsong genom att slå usla Giants för två veckor sedan men var tillbaka i förlorarspåret igen efter förlust mot Seahawks förra veckan. Det enda man tog med sig från den matchen var att nya QBn Jimmy Garoppolo fick göra debut i slutskedet av matchen då CJ Beathard utgick skadad och alltså kommer starta här. Under den korta stund Garropolo spelade hann han med att sätta två av två passningar och göra en TD, starka papper. Är lite osäker kring vad man kan förvänta sig av Garoppolo i en sån här match. På lång sikt är han definitivt en förbättring i förhållande till Beathard men han har bara varit i laget mindre än en månad och kan knappast spelboken så bra som är behövligt. Lägg därtill att 49ers offensiv inte sitter inne på en massa sköna passningsvapen då bland annat deras bäste WR Pierre Garcon är skadad och det näst bästa vapnet i passningsspelet Marquise Goodwin gick ut med en fotskada senast och är tveksam till start här. Man har ett hyfsat springspel med Carlos Hyde men absolut inte något man lutar sig mot och i samma stund har 49ers nyckelskador på sin offensiva linje som märktes extremt mycket under förra veckans möte med Seahawks då CJ Beathard fick ta otroligt mycket stryk.

Det är inte världens mest sexiga möte detta men värdemässigt känns ett underspel ändå väldigt bra här. Vi har ett Bears som haft väldiga problem i offensiven under hela säsongen. Trubisky ser trubbig ut och saknar vapen att passa till först och främst. Bears kommer springa mycket med bollen via Howard vilket innebär att klockan kommer rinna på mycket och tempot inte lär vara superhögt. 49ers har inte varit bra mot springspelet i år så visst Bears kan ha viss framgång där, absolut. 49ers i sin tur är lite mer svårlästa i och med ny QB och allt vad det innebär. Förhoppningarna på Garoppolo är skyhöga och jag tror det kan vara en bra rekrytering på lång sikt absolut, men tror vi främst kommer få se frukten av denna trade under nästa säsong då man först och främst fått förse Garoppolo med nya vapen i offensiven och justerat playbooken mer efter hans spelstil. Med tanke på att 49ers saknar ett par nycklar både i den offensiva linjen och på recieverpositionerna tror jag man lär springa en del med bollen inledningsvis och precis som Bears då ”hålla klockan levande”. I passningsspelet har jag svårt att se vem Garoppolo faktiskt ska passa till framför allt om Goodwin inte skulle komma till start. Bears har en defensiv som faktiskt inte är särskilt dålig och har hållit bättre offensiver än 49ers till under 20 poäng i år. Med det sagt har jag svårt att se något av lagen göra mer än 20 poäng här. Tror på en gnetig, trist match där det kanske slutar 13-10, 17-14 eller något sådant. Även om linan är låg så känns Under 41 poäng som det enda rätta här, det som ligger mest emot skulle vara turnovers och defensiva scores men undviks detta ser jag det som väldigt svårt att något (eller båda) av lagen smäller upp tillräckligt mycket poäng för att gå över här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.