Speltips: TNF Dallas Cowboys-Washington Redskins

Fin drabbning i NFC East mellan Dallas Cowboys (5-6) och Washington Redskins (5-6) får vi på TNF.

Fömodligen en match som är direkt avgörande för om något av lagen skall ha chans att gå till slutspel i år eller inte. Vinst så lever hoppet, förlust så är nog slutspelsdrömmarna över.

Väljer att ta Över 44 @1.90 hos B365 här med 8u

Två lag som dras med skador och avstäningar drabbar samman här i en ytterst viktig match. Redskins har haft skador hela året inte minst på sin offensiva linje. Just till denna match kommer man något friskare på just den offensiva linjen men dras med skador på andra positioner då TE Jordan Reed, WR Terrelle Pryor, RB Chris Thompson är OUT, bland flera andra. Man har dock fightats på väldigt bra trots alla skador och lyckades med enkelhet slå ett trött Giants på Thanksgiving (20-10) utan att imponera nämnvärt. Bäst i Redskins har QBn Kirk Cousins varit som trots manfallet spelat väldigt bra sett till de resurser han haft att tillgå.

Cowboys i sin tur såg ut som NFLs hetaste lag i vecka 9 men efter att ha fått Ezekiel Elliot avstängd samt åkt på skador på nyckelspelare i den offensiva linjen (samt i defensiven) så har man fallit som ett korthus de senaste tre veckorna då man förlorat tre raka och endast mäktat med 22 poäng sammanlagt (släppt in 92 poäng). Senast åkte man på ordentligt med pisk på Thanksgiving då LA Chargers kom till Dallas och vann med 28-6. Man har verkligen lidit dessa sista veckor och QB-spelet från Dak Prescott har varit mer eller mindre sämst av alla QBs i ligan. Det finns en del frågetecken även inför denna match. Elliot saknas fortfarande på grund av avstängning. I defensiven saknas med största sannolikhet LB Sean Lee som är Cowboys viktigaste defensiva spelare otvivelaktigt. Man kan dock ha tillbaka Anthony Hitchens och Justin Durant vilket borde ge en liten boost till Cowboys Linebacking-kår som haft de väldigt tufft sista veckorna. Offensivt sett verkar det som att man också som att man kan få en boost då Zack Martin, Lael Collins och Tyron Smith samtliga verkar vara tillbaka mot Redskins. Det bör dock påpekas att samtliga dessa fem senast nämnda spelare är ”tveksamma” till spel. Vissa av dem har tränat under veckan, andra har vilats etc. Ser man till helheten dock så bör åtminstone majoriteten av dem spela. Man bör dock påvisa att de största tappen för Cowboys ändå är Elliot och Lee som gör stor skillnad på sina respektive positioner när de spelar. Defensiven i Cowboys tror jag kommer fortsätta ha problem så länge Lee inte spelar, offensivt måste Prescott höja sig nu framför allt om han får tillbaka sin ordinarie offensiva linje till denna match. Redskins defensiv ska inte vara något som ska skrämma honom för mycket och han bör kunna flytta bollen med framgång här så länge han spelat på topp.

Redskins har som nämnts också en hel del skador på nyckelspelare men har haft så året igenom och lyckats hantera det väldigt bra efter omständigheterna. Man har som sagt förlitat sig väldigt mycket på QB Kirk Cousins som har en fantastiskt bra säsong. Känslan med Redskins i år är att man förlorat lite när man ”ska” förlora (Chiefs, Eagles, Cowboys, Vikings, Saints) och vunnit när man ska vinna likt mot Giants i förra veckan. Inför denna match är jag lite kluven. Håller Cowboys som betydligt bättre i grunden men med alla skador är detta mer eller mindre en 50/50 match. Redskins bör inte ha några problem med att flytta bollen på Cowboys försvar som varit väldigt poröst de senaste veckorna. Även om Cousins tappat många vapen så har han fortfarande kvar Jamison Crowder och Josh Doctson som båda två steppat upp fint de senaste veckorna.

Tror på en poängrik match här. Båda lagen stod för ganska släta figurer under Thanksgiving, det var inga matcher som sprudlade direkt. Cowboys ska vara förbättrade i offensiven i och med återkomsten av deras offensiva linjemän. Ser inte att Prescott ska ha ännu en ”tank”-match här. Redskins försvar är bra men absolut inte ett lag som stänger ner offensiver helt. Dallas bör ha goda möjligheter att flytta bollen på Redskins inte minst på hemmaplan i deras dome. I samma stund tror jag Redskins har alla möjligheter att flytta bollen på Cowboys försvar som saknar sin viktigaste spelare. Utan Sean Lee är Dallas defensiva enhet någonting hellt annat än vad den är med honom. De senaste tre matcherna utan honom har man släppt in i snitt ca 30 poäng per match vilket säger väldigt mycket om hans påverkan på defensiven. Kanske inte att Redskins når upp i 30+ poäng men tror garanterat man når över 20 vilket jag också tror Cowboys gör trots de stora problem man haft offensivt de senaste veckorna. Känslan är att det blir en tight match där båda lagen ”byter” scores med varandra och att de avgörs med ett Field Goal eller liknande i slutet, ska vi säga 27-24?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.