Speltips: Semifinal i WESG

Halv värdelöst de senaste två rekarna då första dagen på Blast Pro Series ställdes in pga tekniska problem. Detta resulterade i att det ena spelet blev voidat men det andra inte. Däremot blev det ju senare void på även de andra spelet då NiP spelade 15-15. Sånt som händer.

WESG är framme i slutskedet. Nu är det inte längre snack om några platser för LAN**-finalerna i Kina utan nu är det enbart snack om förstaplatsen och pengarna som kommer därtill. Hela $40.000 går till vinnaren av eventet och jag är rätt säker på att den vinnaren kommer vara Space Soldiers** med tanke på hur fruktansvärt heta dom ser ut just nu. Deras form är oslagbar och viljan att vinna är enorm.

Space Soldiers har ju nämligen gjort en sjuhelvetes resa sedan dom plockade in Calyx från DarkPassage. De hade, som förväntat, en relativt bra start följt av en lite längre period där de försökte lappa ihop sig själva och lära känna den sista spelaren och nu tillslut börjar allt falla på plats. Det största achievementet de har lyckats lappa ihop är att ha kvalat sig till Major Main Qualifier som hålls i Boston fyra dagar före själva Majorn. Detta är något de inte lyckats med förut och något som bevisat för dom att allt det gnuggande de lagt ner har gett med sig tillslut.

Space Soldiers är utan tvekan ett av Europas bästa lag som inte är i finrummet. De är så oerhört samspelta och har, utan tvekan, två av världens bästa spelare i laget, vid namn X**antares och Calyx. Dessa två herrar, själva, bär detta Space Soldiers med frekventa mellanrum och är deras två största och bästa spelare. Normalt sett var det just Xantares som var hjälten för detta laget, men efter Calyx** kom in så har även han visat att han kan bära och trycka dit motståndarna en efter en och på så vis ge sitt lag en vinst.

Detta Space Soldiers är också ett av de lagen som spelat ihop en längre tid och vet mer eller mindre allt om varandra. De är dominanta, skickliga, talangfulla och spelar med oerhört mycket självförtroende och disciplin. De är som ett topplag, de förbereder sig som ett och de spelar som ett. De är också ett av de lagen som funnits en längre tid och som tränat och spelat som ett topplag en oerhört lång tid, men aldrig fått chansen, eller rättare sagt - aldrig lyckats fullt ut.

Den tiden verkar mer eller mindre som bortblåst nu. De ser så oerhört mycket bättre ut än vad de gjorde innan, och innan var de fruktansvärt bra. Mycket har att göra med att de har en enorm disciplin i sin lagkapten vid namn Maj3r men de har också en sjuhelvetes kemi som lag och en grym kemi bland spelarna. Den taktiska aspekten i laget i sig är ganska unik också, den påminner ganska mycket om SK. De spelar väldigt aggressivt och de spelar väldigt smart, varje spelare. De är otroligt individuellt talangfulla och skapar en enorm glädje för alla tittare som kollar på dom.

Detta i sin tur sprider också fruktan från spelare. Folk är mer eller mindre rädda för att möta detta laget för att de vet hur pass bra de är. Detta sprider ännu mer mod och glöd i detta Space Soldiers och således gör det enklare för dom.

Map poolen ska vi inte snacka ner heller när vi ändå är på gång. Den är galen. Detta är ett lag med en så fruktansvärt bra map pool. De har dock en vana att byta en spelare ibland efter som de är 6 spelare i laget men med linan de använder nu har laget Cache som sin bästa map där 6 utav 6 möjliga är vinster vilket ger dom 100% win rate på kartan. Visst, inte mycket mappar, men tar du bort DESPE som de använder just nu och istället plockar in paz som de brukar använda, så har laget smått otroliga 32 utav 38 möjliga vinster med en win rate på hela 84,2%Cache överlag. Med andra ord, detta är deras absolut bästa karta just nu.

Utöver det så älskar dom Cobblestone som alltid, spelar även Overpass och trivs väldigt braInferno och Mirage också. Den enda karta de inte lirar är Nuke. Inte för att dom kan, gissningsvis, mer för att de inte gillar kartan. Med andra ord, alla andra kartor är okej för dom att lira. De kan lira Train, men de brukar normalt inte spela den. Jag menar, de har bara 17 av 25 vinster på kartan och en win rate på 68% så de är inte alltför bra där.

GODSENT i sin tur, om vi nu ska nämna dom också, vilket vi måste, så är det ju ett lag i ruiner. Visst, de har kvalat sig in här och gjort det bra, menar, de är ju semifinal, men överlag är detta laget skit. Inte bättre blir det heller när znajder och dennis har lämnat också. Inte heller blir det bättre när dennis själv säger att en av anledningarna han lämnade var för att de inte visste vafan dom gjorde i laget. Säger väl en hel del.

Man har fått in freddieb från Epsilon i ett tappert försök att få ordning på detta laget men det i sig skedde alltför sent. Fanns inte alltför mycket han kunde göra som skulle göra att detta laget skulle bli ett vinnande lag igen, det var helt enkelt försent. Han är dock bra och en spelare som i längden, med rätt tid och material, kan få detta laget på banan igen. Dock oklart hur långt.

I denna turneringen har man valt att ta in ex-NiP spelaren pyth som bara blir sämre och sämre. Inte så himla konstigt då han inte spelar någon CS alls på hög nivå och inte heller spelar som han brukade göra. Han utvecklas neråt helt och hållet. Man har också tagit in hampus som i sin tur inte är en spelare av toppkvalitet heller. Han gör sitt men han gör inget speciellt. Han är absolut inte dålig, men han är inte en GODSENT spelare eller en spelare som håller på denna nivån. Han har inte spelat tillräckligt mot tillräckligt bra motstånd för att kunna göra det konsekvent.

Mentalitetsmässigt är detta laget inte direkt bra. Visst, två nya spelare, lite nytt blod och lite nytt hunger, men överlag ser de dött ut. Man har strugglat i turneringen och man har släppt lite mer än vad man borde men återigen, överlag, har man gjort det bra. Man har dock inte mött alltför bra lag och speciellt inte lag som är lika bra som Space Soldiers. De har liksom dragit en jävla nitlott här helt enkelt.

Den största räddningen för detta laget är twist. Denna killen är livsfarlig när han är på hugget och är han det så kommer Space Soldiers få det jobbigt. Däremot så spelas inte CSGO 1 mot 5 även om han gör det dagligen för GODSENT.

När man nu är GODSENT så lirar man heller inte Cobblestone. Detta innebär att Cache kommer spelas vilket är helt fantastiskt för Space Soldiers då det är deras map utan tvekan. GODSENT kan spela den och spelar den bra, men fan heller som Space Soldiers. Utöver det så har man ingen stark map pool och lär få det jobbigt. De har även visat sig gilla Train men om man känner Space Soldiers rätt så är de knappast rädda för att faktiskt spela den kartan. Detta är dock GODSENT's största chans att få med sig en karta.

Space Soldiers kan göra på två sätt. Låta Nuke ligga kvar och gambla på att GODSENT inte tar Nuke vilket de kanske inte gör eller också banna Nuke och låta de gå till Train där de känner sig mer bekväma och säkerligen vinner ändå.

Hur jag än vrider och vänder på det så kan jag inte se att GODSENT ska ta en karta här. Så pass bra är dom inte. Space Soldiers är alldeles för dominanta och hungriga på vinster och då är de få lag som faktiskt stoppar dom från just det. EnVyUS försökte idag, de fick smisk med 2-0 i kartor.

Tycker där finns spelvärde ner en bra bit ner på detta oddset. Ett bra bet om man inte vill köra på handikappet kan vara Space Soldiers ML som just nu finns till 1.50 på diverse sidor. Bör vara mindre.

Speltips: Space Soldiers -1.5 (2-0)

Liga: WESG

Bolag: Pinnacle

Odds: 2.639

Units: 2/5

Tid: SÖNDAG 10:00 CET






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt