Speltips: SK - G2

WESG går just nu fruktansvärt bra. Ett hett tips är att titta in i min spelbok så fort du får en möjlighet för att ha chansen att hänga med på nästkommande spel. Slutspelet börjar imorgon och det lär dyka upp spel efterhand som matcherna uppdateras.

Från Spanien till Danmark, från WESG till Blast Pro Series. En stor fighting dag med andra ord och en del härliga matcher skall synas i rutan. Jag har redan dragit iväg ett inlägg om en tidigare match där NiP möter FaZe i en Bo1Train. Tänkte försöka mig på nästa inlägg i väntan på att den matchen skall starta.

SK är i mina ögon ett av världens, om inte världens, bästa lag. Man har skippat felps och plockat in boltz från Immortals och fått lite mer rutin och struktur i sitt spel. Man är fortsatt lite för kaxiga och avslappnade i matcherna man spelar men man jag tycker spelet ser bättre ut med den nya adderingen i laget. Boltz är nämligen en enastående spelare och en spelare som har vuxit något otroligt sen sist han spelade i SK. Just kemi och tillit till sina medspelare råder det ingen tvivel om från varken hans eller sina lagkamraters sida gentemot honom då han har spelat med dessa herrar förut, mer än en gång.

Spelet i sig ser väldigt bra ut och som vanligt, som SK ser ut. De spelar aggressivt, kaxigt, stabilt, strukturerat(oftast) och väldigt taktiskt även om det i sin tur inte ser speciellt taktiskt ut. Mycket hänger på timing i deras spel och även picks vilket de oftast får med sig. Vissa kartor är bättre än andra, med all rätt. Just Cobblestone, som är kartan som spelas idag, är en karta SK har trivits på enormt genom hela deras karriär tillsammans.

Faktum är att med boltz i laget så har de spelat Cobblestone hela tre gånger och de har också vunnit alla tre matcherna. Det är också deras bästa map just nu. Före, med felps i laget, har SK vunnit otroliga 34 av 40 matcher vilket ger otroliga 85% win rate och detta är mot bra lag. Det är rätt svårt att säga att SK inte borde vara favoriserade på denna kartan och att SK inte borde vara det bättre laget idag.

Just Cobblestone är en trivsam karta överlag för laget, bortsett från all statistik. Man spelar aggressivt, som naturligtvis är SK's signum men man vet även var man har varandra in och utantill. Det är en fröjd att se detta laget spela denna kartan och det är väldigt sällan man går missnöjd från matchen. Det största problemet laget har överlag är enbart sitt slarv. Man blir lite för avslappnade, man blir lite för kaxiga. Det är rätt lätt att bli så när man vet att man är bäst i världen, men man kan inte tänka så om man inte visar det. FalleN sa tidigt att de skulle vinna de fem nästkommande turneringarna efter uppehållet och än så länge har man inte vunnit någon. Skippar man den mentaliteten idag, att det är för lätt, då vinner man denna matchen komfortabelt.

G2 är inte ett superlag som man så fint kallade sig. Förstå mig rätt. Man har all rätt och möjlighet att kunna vara det. Men man är inte det, inte alls. Det största problemet är mentaliteten i detta laget, något jag tjatat om så fruktansvärt många gånger men som inte blir mindre viktigt för varje gång jag skriver det. Man har enorma problem med det. Det är ofta man förlorar matcher pga att man tappar lusten att spela, man slarvar för mycket, man börjar tilta och tillslut slänger iväg allt, enbart för att deras mentalitet inte tillåter dom att vara vinnare. De är väldigt envisa spelare i detta laget.

Det positiva dock är att de ibland kan vinna trots allt detta skitet som redan nämnts. Man har ett så pass starkt lag på pappret och i matchen. Man har shox, en spelare som är för bra för sitt eget bästa, man har kennys som är världens bästa awpare sett till flickshots och man har bodyy, NBK och apex vid sidan om. Det är ett stabilt lag och ett lag som borde kunna lyckas betydligt bättre än vad dom gör och har gjort. Men de är inte rutinerade nog mentalt att kunna vinna svåra matcher och ta sig tillräckligt långt och vinna - tillräckligt ofta, för att kunna bli rankad som en riktig contender.

Just Cobblestone är egentligen en karta detta laget trivs på, överlag. Den senaste tiden har dock inte varit deras bästa Cobblestone period. Man sitter just nu på 7 av 10 förluster på de senaste 10 matcherna på denna kartan. Rent statistiskt så är man på 24 vinster37 matcher vilket ger en win rate på 64,9% som får anses som bra, men den senaste tiden har inte varit lika rolig för dom.

Något man kan glädja sig över, om man är G2, är att man har rätt bra inbördes möten med SK. Man leder den ganska enormt. Inte för att det betyder något speciellt egentligen, men något kanske de kan glädja sig åt. Kan ju trigga dom lite extra att vilja vinna.

Ska vi vara ärliga dock så ser inte G2 bra ut för fem öre just nu. De är ett lag som spelar bra överlag men som inte alls har den mentalitet som krävs för att vara en riktig utmanare mot topplagen under en konsekvent period. Man kan vinna Bo1's, man kan vinna Bo3's, men när det väl gäller, då vinner man inte eftersom psyket inte tillåter det. Mappen idag är också till stor fördel för SK. Här har dom all möjlighet att plocka poäng direkt och de vet att Cobblestone är deras hemmaplan.

Speltips: SK ML

Liga: Blast Pro Series

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 1.714 (just nu 1.74!)

Spelstopp: FREDAG 20:10






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt