Speltips: Blast Pro Series

Sjuhelvetes turnering IEM Oakland blev! Vet i skrivande stund inte hur mycket plus det blev, men det blev en helt sanslöst bra turnering överlag. På tiden!

Hela vägen från IEM Oakland i USA till Blast Pro Series i Danmark ska vi bege oss nu. Lång resa, men desto mindre deltagarlista även om lagen som deltar är 6 av världens bästa. North, Astralis, SK, FaZe, NiP och G2 ska visa vad dom går för där NiP och FaZe i mina ögon ser hetast ut, speciellt med tanke på bekymmerna i vissa lag som Astralis där device sitter på avbytarbänken pga sjukdom. Dennis som senast spelade i GODSENT har nu tagit hans plats.

Mitt fokus i första matchen kommer läggas på NiP. Gillar oerhört mycket utav det jag ser från dom nu. Slarvet finns fortfarande kvar, men det ser desto mindre avlägset och tröttsamt ut i laget. Någon sorts ny energi har funnits. Speciellt REZ har steppat upp enormt på LAN och det känns lite som att det är just här de trivs absolut bäst.

Man har funnit någon ny approach i NiP där REZ just nu får göra lite vad han känner för, just den approachen och rollen som han trivs absolut bäst i. De andra spelarna spelar som vanligt, men lite mer avslappnat och kan samtidigt som allt detta sker fokusera mycket mer på sig själva.

Svårt att säga hur pass taggade laget är på denna turneringen men jag tycker mig se en kurva som pekar väldigt mycket uppåt. Dessutom vann de nyss IEM Oakland efter att ha slagit lag som Astralis, SK och FaZe och den glädjen och energin kommer sitta med dom även i detta event. Får heller inte glömma att de fortfarande har mycket att bevisa, framförallt att de är ett konsekvent lag vilket i sin tur sätter lite press på dom här, något jag tror de kommer ha nytta utav. De vill garanterat visa hur bra de är även på detta event och kommer mest troligt ge järnet.

FaZe å sin sida ser också ut som ett bra lag. Var kanske liiite för favoriserad inför IEM Oakland då laget fortfarande inte spelat överdrivet länge ihop. Mycket ser bra ut, mycket går bra, spelarna i sin tur spelar också väldigt bra individuellt, men som lag, ser dom inte alltför bra ut.

De har fortfarande inte en helt hundra map pool och de har fortfarande inte all den kemin ett lag behöver för att kunna prestera ihop. Det laget har däremot är momentum så det räcker och blir över. När det går bra för detta laget så stoppar ingen dom. Ingen alls. De är för energiska, skjuter alldeles för hårt och gör alldeles för störda plays, som funkar dessutom.

Tycker inte att det är något överdrivet fel på oddset i sig för FaZe del, de ska vara favoriter, däremot tycker jag att NiP sitter några punkter för högt upp, då det är ett oerhört stabilt lag som inte ger sig, även när de går dåligt eller att de ligger under. Dessutom så är kartan som spelas imorgon, Train, en karta NiP ser bättre ut på. De är helt klart bättre som ett lag där än vad FaZe är, i nuläget.. De spelar annorlunda, de spelar taktiskt och draken skiner väldigt ofta på denna kartan.

Med allt detta i huvudet så känns det lite för dumt att inte prova NiP i denna matchen.

Speltips: NiP ML

Liga: Blast Pro Series

Bolag: bet365

Odds: 2.50

Units: 2/5

Spelstopp: FREDAG 19:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt