Speltips: Thanksgiving-Special

Dags för en av årets trevligaste dagar i och med Thanksgiving. Kanske inte en jättestor happening här i Sverige (bortsett från Black Friday) men fortfarande ett glädjeämne då vi bjuds på inte mindre än tre matcher från NFL där två av dem också är på vettig tid. Kommer i detta inlägg gå igenom samtliga tre Thanksgiving-matcher och försöka ge bra speltips på samtliga.

18:30 Detroits Lions (6-4)-Minnesota Vikings (8-2)

Riktigt rivalmöte i NFC North och de är ytterst mycket på spel. Vikings kan med en seger mer eller mindre säkra divisionssegern med 3 matcher upp på Lions inför avslutningen. Lions kan i sin tur göra avslutningen riktigt spännande om man skulle vinna här då man bara skulle vara en match bakom Vikings. Med andra ord står allt på spel här och det är två motståndare som är vana vid att möta varandra. Man möttes under vecka 4 och då vann Lions en tät tillställning med 14-7 i Minnesota, en av endast två förluster för Vikings under säsongen. I övrigt är detta en jämn matchup historiskt sett. Lions har vunnit tre av de fem senaste vilket alltså innebär att Vikings vunnit två. Båda lagen har fina winning-streaks där Lions vunnit 3 raka efter sin bye-week och Vikings har vunnit 6 raka och deras senaste förlust var mot just Lions i vecka 4.

Förra veckan (i söndags) avfärdade Vikings topplaget LA Rams på ett mycket imponerande sätt, en match som inleddes med två snabba TDs från båda lagen lugnade ner sig och till slut vann Vikings matchen tack vare sitt överlägsna defense. Lions i sin tur spelade en tight historia med Bears där man tidigt låg under men kämpade sig tillbaka och till slut kunde vinna med 27-24. Mycket tack vare ett missat FG från Bears kicker Connor Barth i slutet som hade tagit matchen till övertid.

Lite kluven inför denna matchen. Båda lagen kommer in med gott självförtroende och är i princip skadefria. Lions har frågetecken för DE Ezekiel Ansah samt att CB Jamal Agnew är OUT annars kommer båda lagen till denna match väldigt friska. Lions är vana vid att spela på Thanksgiving (gör det varje år) och har vunnit de fyra senaste Thanksgivingmatcherna. Samtidigt är Vikings form grymt bra, insatsen mot Rams senast var den mest imponerande jag sett i år och QB Case Keenum spelar otroligt tryggt just nu och med den defensiven man har så kommer man hålla matcherna väldigt tight. Lions i sin tur spelar också bra just nu och man har en riktigt game-winner i QB Matthew Stafford som gör en av sina bästa säsonger såhär långt, inte minst med tanke på att han inte har något springspel. Lions kommer inte springa bollen här, Vikings defensiv är en av de bästa i ligan mot just springspelet och Lions är helt enkelt dåliga på att springa bollen så räkna med mycket passningar. Detta kan leda till att Lions ev blir lite endimensionella, dock har man varit detta mer eller mindre hela säsongen och ändå vunnit matcher. Vikings i sin tur kommer förlita sig på att deras defensiv gör jobbet och sätter upp anfallet med bra field-position. Offensiven hos Vikings är bra och väldigt versatil, man springer bra med bollen och kastar vid rätt lägen vilket leder till få turnovers och längre drives. Lions har ingen dålig defensiv och man har hållit upp helt okej mot springspelet tidigare i år, hade väldiga problem med att få till stopps mot Bears senast dock (som förvisso är ett väldigt springtungt lag). I secondary är Lions starka med en av ligans bättre CBs i år Darius Slay som haft ett par Interceptions såhär långt, frågan är vem han väljer att markera, supersensationen Adam Thielen eller Red-Zone hotet Stephon Diggs?

Linan i denna match har skiftat och skulle man varit på Vikings så känns det nu nästan för sent. Var på pick´em inledningsvis och nu skiftar det mellan -2,5/-3 på Vikings hos olika bolag. Ö/U ligger på 44.5 vilket i mina ögon känns lite högt med tanke på att Vikings i stora drag stängt ner så gott som alla anfall i år och spelat förhållandevis low-scoring games. Detta är inte en matchup som historiskt sett bjudit på fyrverkerier poängmässigt direkt, drar mig för att spela ett underspel på en kort vecka dock då lagen inte haft jättemycket förberedelsetid och lite vad som kan hända.

Väljer att ta några specialspel här med lite lägre insats.

Ö3.5 Field Goals @1.83 hos NordicBet med 5u

Matthew Stafford Ö36.5 Pass Attempts @1.85 hos Nordicbet @5

Tror på en tight match här och ger nog Vikings fördelen lite såhär innan, dock ska Lions inte underskattas och tror man kan hänga på bra här. Lions har haft problem i Red-Zone i år och har många gånger fått ”nöja sig” med Field Goals, lär inte bli enklare mot Vikings defensiv som är ruggigt bra. Tror man kan flytta bollen bra men ha de tufft med att få in bollen i end-zone. Lions har en av ligans bästa kicker i Matt Prater och nu när matchen spelas inomhus och vädret inte är en faktor låter man Prater kicka allt från 55-yard och inåt vilket innebär att han lär få sina chanser idag och allt som oftast sätter han den. Vikings kicker Kai Forbath är inte lika vass som Prater dock kapabel och blir matchbilden som jag tror att Vikings kommer ”kontrollera” bollen mer än vad Lions gör så tror jag han också får sina chanser och vi får se mer än 3.5 FGs. Angående Staffords Pass attempts så grundas de mycket i att Lions inte har något springspel och mot Vikings lär man ha än mindre då man är mycket starka mot just springspel. De två senaste matcherna Vikings spelat har Quarterbacksen i motståndarlaget kastat bollen 45 respektive 37 gånger, har ytterst svårt att se hur Stafford ska kunna leda sitt lag till seger här och kasta mindre än 36 gånger därav spelar vi.

22:30 Dallas Cowboys (5-5)-Los Angeles Chargers (4-6)

Ännu ett lag som alltid spelar på Thanksgiving I Dallas Cowboys, ett lag som gått från ett av NFLs hetaste till total “meltdown” på två veckor. Efter att Ezekiel Elliot blev avstängning och skadan på LT Tyron Smith för två veckor sedan har Cowboys imploderat totalt. Två raka förluster där man endast mäktat med 16 poäng framåt totalt och låtit Dak Prescott bli sackad mer än 10 gånger sammanlagt! Lägg därtill att LB Sean Lee också skadat sig vilket lett till att defensiven fått lida oerhört mycket och släppt till 27 respektive 37 poäng på de två senaste matcherna. Ett Cowboys som kändes riktigt heta har så smått börjat spela bort sina chanser till slutspel. Divisionen känns definitivt körd med tanke på briljanta Eagles, dock är en wildcard-plats fortfarande inom räckhåll men då måste man hitta sätt att vinna på utan sina nyckelspelare.

Chargers hade en miserabel inledning på säsongen med många felstudsar hit och dit. De senaste sex matcherna har man varit stabila dock och vunnit fyra matcher och endast tagit stryk av Patriots borta (ingen skam) och Jaguars borta, en match man borde vunnit alla gånger men slarvade bort i slutet. Man fullständigt krossade Buffalo Bills nu senast i söndags där defensiven hade en riktig fiesta med bland annat 5 interceptions i första halvlek, samtliga från Bills Rookie-QB Nathan Peterman. Segersiffrorna skrevs till slut till 54-24 och det var Chargers-dominans rakt igenom. I och med att Chiefs börjat skaka lite i AFC West känns har Chargers faktiskt en realistisk chans att gå till slutspel, men då måste det till en vinst här. Man är två matcher efter Chiefs i nuläget men kan ev krympa det avståndet i denna match.

Finns en del frågetecken inför den här matchen rent skademässigt inte minst för Cowboys. Till att börja med så är deras LB Sean Lee OUT och betydelsen av honom i defensiven går knappt att mäta, siffrorna med honom på planen och med honom utanför planen skiljer sig markant. I övrigt så är Ezekiel Elliot fortsatt avstängd. LB Anthony Hitchens är questionable och risken är att Cowboys kan sakna två LBs här om man har otur. Det största frågetecknet är dock LT Tyron Smith och hans vara eller icke vara. Utan Smith i laget har Cowboys tillåtit mer än 10 sacks på två matcher och hans betydelse för laget har visat sig vara otroligt stor, man har helt enkelt ingen vettig ersättare. När Cowboys nu går upp emot ett av NFLs bästa Pass-rush i Melvin Ingram och Joey Bosa kan en spelare som Tyron Smith vara skillnaden mellan vinst och förlust. Han är för närvarande questionable och lägger man spel i denna match är detta något man bör hålla koll på. Utan Smith är jag villig att ge Chargers en rejäl fördel här, men honom på plan känns det jämnare. Det finns också frågetecken för OT La’el Collins och det finns alltså risk att Cowboys saknar två spelare i sin offensiva linje, något som inte bådar gott inför ett möte med två ”demoner” som Bosa och Ingram. Positivt är att NFLs bästa kicker i Dan Bailey kan vara tillbaka här vilket är ett ytterst viktigt offensivt vapen för Cowboys då Bailey sällan missar någon kick.

Även Chargers har en del frågetecken som hör ihop med skador. Båda Tackles Joe Barksdale och Russel Okung är questionable detsamma gäller WR Travis Benjamin. Några av Chargers skadade spelare saknas säkerligen, några kommer att spela. Det man kan ta av detta är att jag inte tror att Chargers påverkas lika mycket av det som Cowboys gör av sina skador.

Väljer att ta lite olika spel inledningsvis här. Beroende på skaderapporten som lär komma 1-2 timmar innan avspark kanske jag tar fler spel, då främst i Chargers favör. Skulle Tyron Smith vara OUT så känns Chargers -2 väldigt spelvärt, skulle han spela kan jag tänka mig Ö47.5 som ett tänkbart spel då Cowboys offensiva spel borde förbättras avsevärt med honom på plan. Men till att börja med väljer jag följande.

LA Chargers Ö23.5 poäng @1.83 hos 888.com tas med 9u

Melvin Gordon Ö72.5 Rush Yards @1.90 tas med 6u hos 888.com

Austin Ekeler Touchdown @3.50 tas med 2 u hos Nordicbet

Cowboys defensiv är inte densamma utan Sean Lee och ser möjligheterna att Chargers kommer kunna flytta bollen här som mycket stora. Offensiven är väldigt versatil och har många vapen när man kommer ner till Red-Zone. Cowboys defensiv har haft det mycket svårt att få till stops de senaste två veckorna och ser chanserna att Chargers gör över 23.5 poäng här som mycket goda. Sean Lees största inverkan i defensiven är hans spel mot springspelet, när han saknats de två sista matcherna har både Eagles och Falcons mer eller mindre sprungit rakt igenom Cowboys försvar. Melvin Gordon är en väldigt bra RB och räknar med att han kommer få se mycket av bollen här idag och då göra det väldigt bra. Att han ska springa Ö72.5 yards känns mycket troligt, först och främst på grund av hans egna kapacitet men också på grund av Cowboys skakiga defensiv. Slutligen tror jag Rookien Austin Ekeler gör en TD för tredje matchen i rad. Han har gjort 3 TDs de senaste två matcherna och han glöms bort lite i Chargers anfall. Han kan både springa med bollen och ta emot den vilket gör han till ett väldigt bra hot när man närmar sig Red-Zone, att få 3.50 på att han trycker in bollen i End-Zone tycker jag känns bra och är ett roligt spel att följa.

02:30 Washington Redskins (4-6)-New York Giants (2-8)

Klassiskt rivalmöte I NFC East som dessvärre inte känns särskilt spännande just nu med tanke på hur lagen spelat under året. Giants har varit borta från slutspel länge och Redskins spoilerade nog sina små chanser i och med förlusten mot Saints förra veckan (där man tappade en 15-poängsledning med 5 minuter kvar av matchen).

Det är två lag som haft(har) massvis med skador under säsongen. Giants har tappat mer eller mindre alla sina recievers och haft andra skador och problem med Redskins mer eller mindre haft skador på varje position och spelare i hela truppen säsongen som gått. Det är inget undantag inför denna match, både Giants och Redskins har nya och gamla skador att handskas med och det man kan slå fast är att båda lagen i någon mening lider lika mycket av det just nu. Värst för Redskins var väl att man tappade RB Chris Thompson i förra matchen mot Saints, en spelare som verkligen varit bra i offensiven i år.

Annars spelade Redskins en av sina bästa matcher för säsongen borta mot Saints senast och man hade ledningen med 15 poäng när det återstod endast 5 minuter av matchen. Dock räknade man nog in segern lite för tidigt och Saints kunde både reducera och kvittera för att slutligen vinna i förlängning, något som måste slått otroligt hårt mot Redskins som lag. Giants i sin tur spelade en vindpinad match på MetLife mot Chiefs och lyckades mot alla odds gnida hem en tight seger på övertid 12-9, mycket imponerande!

Detta är helt klart den match under Thanksgiving som har minst ”sex-appeal”, inget av lagen har några slutspelschanser och dras som sagt med massor av skador. Inför säsongen hade detta känts som en riktigt ”blockbuster” nu känns den bara mer och mer sorglig. Trots detta tror jag det kan bli en rolig match. Redskins har fortfarande några ljusglimtar inte minst i QB Kirk Cousins som spelar den bästa fotbollen i hans karriär just nu, frågan är om han är kvar i Redskins efter denna säsong. Giants har också dem några ljusglimtar i RB Orleans Darkwa som fått mycket förtroende på slutet detsamma kan sägas om TE Evan Engram som varit Eli Mannings ”go-to-guy” sedan man tappat så många recievers tidigt under säsongen.

Väljer att ta följande spel i denna match:

Över 44.5 @1.90 hos 888.com med 8u

Giants +7.5 @1.85 hos 888.com med 7u

Evan Engram TD @3.0 hos 888.com 3u

Josh Doctson TD @2.60 hos 888.com 3u

Båda lagen kommer ifrån två tuffa fighter i söndags som säkerligen tog mycket energi, inte minst på den defensiva sidan av bollen. Även om Giants kanske inte sitter inne på någon hyperoffensiv nu har Redskins inte visat upp någon vidare defensiv de senaste veckorna och ser möjligheten att Giants kan röra bollen här som mycket goda. Redskins i sin tur har Cousins som spelar grymt just nu och även om han saknar en del viktiga offensiva pjäser så bör man kunna flytta bollen här mot Giants. Vädret ska inte vara någon faktor som det var senast Giants spelade, ska var kallt men ingen blåst eller liknande. Tror vi får se en rolig match med mycket poäng. Även om Giants inte är bra i år så känns mer än en TD som mycket att ge dem på bortaplan mot en divisionsrival, inte minst med tanke på alla skador som Redskins har. Lägg därtill att detta är en kort vecka att förbereda sig på och att då har massor av skador är inte optimalt. Tror Giants kan hänga på bra här och även om man förlorar tror jag man lyckas täcka linan om 7.5 poäng.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.