Speltips: MNF Atlanta Falcons-Seattle Seahawks

Blandade resultat igår, mest frustrerande var väl ändå matchen mellan Chiefs-Giants där vädret helt klart ställde till det för Chiefs. Även om det är samma för båda lag spelade det helt klart Giants i händerna som nu avfärdat två (för stunden) topplag i Broncos och Chiefs som kommit från deras Bye Weeks, övriga matcher har man förlorat. Annars stod Saints för en imponerande upphämtning mot Redskins och både Eagles och Patriots avfärdade sina motståndare med enkelhet.

Nu vidare till sista matchen denna vecka som går emellan Atlanta Falcons (5-4) och Seattle Seahawks (6-3). Två lag som i allra högsta grad är aktuella för slutspel men behöver fortsätter plocka vinster för att hålla drömmen vid .

Det finns en del skador att ha koll på innan man lägger spel i den här matchen, främst hos Seahawks. Först och främst saknar man deras bästa cornerback och stjärna, Richard Sherman som drog av hälsenan i förra matchen och missar resten av säsongen. Lägg där till att Safetyn Kam Chancellor också missar denna match och Seahawks secondary ser lite ihåligt ut. Som tur väl är så är den andra Safetyn Earl Thomas tillbaka efter att ha varit skadad de senaste veckorna. Man har också värvat in CB Byron Maxwell för att fylla hålet efter Sherman, men räkna med ett Seahawks secondary som inte kommer vara som vanligt. Ytterligare skador är G Luke Joeckel och LB Michael WIlhoite, dessutom är LT Duane Brown samt DT Jarran Reed båda två tveksamma till start. Med andra ord är det ett Seahawks som kommer till denna match något försvagade.

Falcons i sin tur saknar sin startande RB Devonta Freeman, turligt nog har man en fullgod ersättare i Tevin Coleman och Freemans bortfall ska förhoppningsvis inte märkas för mycket. I övrigt är man förhållandevis friska inför denna matchup där Puntern Matt Bosher också är tveksam till start.

Två lag som verkligen behöver vinna då båda två hamnat efter i sina respektive divisioner. Seahawks fick hjälp av Vikings igår som lyckades slå Rams och skulle Seahawks vinna här så är man lika med Rams inför de sista 6-7 matcherna. Falcons i sin tur tog de sista halmstrået i matchen mot Cowboys senast men har fortfarande en bit upp till divisionsledarna Saints, dock är man närme divisionstvåan Panthers och lyckas man rada upp en del segrar här nu så kan man fortfarande knipa en wildcard-plats.

Till viss del relativt svårbedömda lag detta, inte minst baserat på denna säsong. Falcons har i min mening inte varit särskilt bra, inte minst om man jämför med förra årets offensiva produktion. Dock har man ändå lyckats stränga ihop en del vinster och även om man är en del efter i sin division så har man fortfarande chansen på slutspel. Kunskapen i laget finns och får man allt att stämma så är man ett riktigt bra lag. Seahawks i sin tur har varit direkt ojämna. Offensiven har strulat från och till inte minst på grund av att man inte kunnat etablera något springspel. Man har förlitat sig mycket på sin defensiv och att QB Russel Wilson ska komma upp med några otroliga spel varje match för att lösa biffen. Kapaciteten är hög även här och på rätt dag kan Seahawks slå alla lag i ligan.

Väljer att ta 4 olika spel i denna matchen.

Huvudspelet är Över 45.5 @1.91 hos Betser som tas med 8u

Sedan har jag några sidospel som är:

Russel Wilson att springa Över 32.5 Yards @1.80 hos B365 som tas med 5u

Tevin Coleman (Falcons) att göra TD @2.20 hos B365 tas med 3u

Julio Jones (Falcons) att göra TD @2.60 hos 888.com tas med 3u

Tror vi kan få se en öppen match inatt mellan två lag som absolut måste vinna. Även om det är i just offensiven båda lagen haft problem inledningsvis har jag bra känsla för att båda lagen kan flytta bollen bra här och göra en del poäng. Falcons offensiv förra veckan såg förbättrad ut i förhållande till hur den sett ut innan i år och även om man mötte ett Cowboys som har en defensiv som kanske inte kan jämföras med Seahawks så var det ett steg i rätt riktning. Seahawks i sin tur har varit lite sisådär i offensiven de senaste matcherna men har absolut kapacitet att sätta upp 20 poäng eller mer mot detta Falcons som har en mycket bättre defensiv än förra året men absolut inte är en maskin på något sätt.

Dessa två mötte varandra två gånger under förra säsongen och vann varsin match. Seahawks på hemmaplan i grundserien (26-24) och Falcons på hemmaplan i slutspelet (36-20). Detta förvisso med Falcons monsteroffensiv som man hade under fjolårssäsongen mot Seahawks defensiv som då var fullt frisk. Två matcher som båda producerade en hel del poäng och kikar man bakom i tiden så har matcherna mellan dessa lag producerat en hel del poäng (52,8 i snitt sen 2010 över 6 matcher) och tror som sagt vi får något liknande här ikväll.

Med de skador Seahawks har i defensiven vore det ytterst märkligt om man inte såg ett kraftigt tillbakasteg i deras defensiva spel. Falcons WR med Julio Jones i spetsen borde kunna utnyttja frånvaron av framför allt Richard Sherman men även Cam Chancellor. Ger Falcons en viss fördel faktiskt i denna match och ser deras vinstchanser som relativt goda, vågar mig dock inte på något rakt spel. Kan Falcons ta ledningen i denna match och tidigt göra det till en offensiv tillställning har jag väldigt svårt att se att Seahawks och QB Wilson skulle vara tysta i offensiven.

Känslan är att Wilson höjer sig när stunden verkligen kräver det, ofta så höjer han sig i slutet av matcher när hans lag kräver det. Lyckas då Falcons göra några tidiga poäng är jag övertygad om att Wilson kommer köra 100% för att hänga på. Vad detta ofta innebär är att Wilson tar bollen själv och springer med den. På grund av Seahawks bristfälliga offensiva linje blir han pressad mer eller mindre hela tiden, samtidigt finns det ingen QB i ligan som rör sig bättre ut från fickan än Wilson (Skulle väl vara Rodgers då). Tror man kommer tvinga Wilson ut ur fickan tidigt i denna matchen och slutligen kommer det innebära att han måste springa med bollen, något han gjort väldigt bra tidigare under året. Wilson har sprungit för mer än 32.5 yards i 4 av 9 matcher i år och ofta har det varit när hans lag behövt det som mest. Ser man till Falcons defensiv har man mött en annan QB i år som kan jämföras med Wilson (som springer mycket med bollen) och det var Cam Newton i Panthers. I den matchen sprang Newton för mer ön 80 yards, tror kanske inte Wilson når upp i dessa nummer idag men tror absolut han kan nå över 32.5 samtidigt som han leder Seahawks till mycket poäng i en poängrik match.

MNFGlöm inte titta in tidigt i spelboken denna vecka då det vankas 3 matcher på torsdag i och med Thanksgiving!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.