Speltips: TNF Arizona Cardinals - Seattle Seahawks

Dags att kicka igång vecka 10 med TNF och divisionsmöte mellan Arizona Cardinals (4-4) och Seattle Seahawks (5-3).

Seahawks är i skrivande stund favoriter (-6) och Ö/U ligger på 40.5 poäng.

Väljer att gå ifrån de ”vanliga” spelen i denna match och tar istället ett ”props-spel” där jag väljer att spela att Seattles QB Russel Wilson kommer att passa för mer än 274.5 yards @2.10 hos 888.com vilket jag tar med 6 u.

Två lag som haft lite upp och ner säsonger såhär långt. Seahawks är fortfarande sig likt där man vill bygga laget på en ramstark defensiv för att i offensiven släppa lös Russel Wilson och samtidigt förlita sig på sitt springspel. Dessvärre har det varit lite si och så med produktionen i år. Försvaret i Seahawks är fortfarande bra, men man börjar se vissa fel och brister och man är inte på något sett lika untouchable som man var för ett par säsonger sedan. För två veckor sedan blev man avklädda på hemmaplan av Texans rookie Deshaun Watson och trots att man vann den matchen var det längesen Seahawks blev så avklädda i defensiven på hemmaplan. Söndagens match mot Redskins förutspådde jag en förbättrad insats i defensiven vilket man också fick se, i nästan fyra kvartar lyckades Redskins knappt flytta bollen någonting. Men sen när matchen verkligen skulle avgöras med 1:30 kvar och Seahawks ledde med 14-10 så drev helt plötsligt Redskins bollen 75 yards på 30 sekunder (genom två jättespel) och Redskins kunde till slut vinna. Något som varit väldigt okaraktäristiskt för just detta defense de senaste åren, mer vanligt har varit att man stängt ner matcherna i just de lägena och Seahawks har vunnit. Problemen i offensiven fortsatte dock precis som de uppenbarat sig tidigare under säsongen. Seahawks har haft ett par matcher där man lyckats flytta bollen bra och göra mycket poäng (Texans hemma och Colts hemma) i övrigt har det varit mestadels problem för Seahawks offensiv. Problemen ligger inte hos QB Russel Wilson, han har enligt många spelat på mer eller mindre MVP-nivå. Problemen har istället legat hos den offensiva linjen samt oförmågan att springa bollen. Även om Wilsons spelstil som QB är att rulla ur fickan och använda sina fötter för att sätta spel har han sällan haft någon (eller ingen) tid alls att ens försöka stå kvar i sin ficka och passa bollen i år. Seahawks har blivit fullständigt överkörda på linjen och detta har också lett till att man inte kunnat springa med bollen. I nuläget är Russel Wilson Seahawks bäste rusher och lär så förbli säsongen ut om ingenting händer.

Cardinals har dragits med en hel del tuffa skador denna säsong. Först försvann deras stjärna i springspelet RB David Johnson redan i årets första match och i förra omgången i London-matchen mot Rams förlorade man också sin ordinarie QB Carson Palmer. I övrigt har Cardinals sett hyfsade ut, varken mer eller mindre. Man har i princip vunnit de matcher man kan förvänta sig (Colts, 49ers x2 och Bucs) och förlorat där man kan förvänta sig (Cowboys, Rams, Eagles, Lions). Bättre är inte detta Cardinals-lag just nu är känslan. Även om man sitter inne på en hel del färgstarka spelare både i offensiven och defensiven är det ett relativt åldersdigert lag och för egen del räknade jag inte med Cardinals i slutspel i år, i någon mening är man ungefär där jag trodde, ett lag som kommer sluta någonstans runt 6-8 segrar. En positiv nyhet de senaste veckorna är att man lyckades väcka forne superstjärnan RB Adrian Peterson till liv efter att man tagit in honom från Saints. Man har gett honom stort förtroende och senast i vinster mot 49ers fick han hela 37 carries (karriärsrekord). Peterson är helt klart bra och klarar fortfarande av att bära en tung börda likt han gjorde i Vikings under hans ”Glory Days” men i samma veva som Peterson är bra blir Cardinals offensiv relativt lättläst, inte minst nu när deras ordinarie QB är borta. Ersättare till Palmer är Drew Stanton och det är en habil ersättare som faktiskt har ett positivt record som backup. Dock togs många av dessa segrar säsongen 2014 då Cardinals satt inne på ett snuskigt bra defense och vann väldigt många matcher. Nu har man fortfarande en bra defensiv dock inte lika dominant som förr och det bådar problem för Stanton. Om Stanton likt förra veckan kan ge bollen till Peterson 37 gånger och inte behöver kasta så mycket själv är det lugnt, även om han gjord en bra match passningsmässigt mot 49ers (2 TD bland annat) så underlättar det att kunna ge bollen till sin RB 37 gånger i en match. Risken här är att Seahawks tidigt får stopp på Peterson och Cardinals springspel vilket då gör att Stanton måste börja kasta bollen vilket brukar vara vanskligt mot Seahawks secondary. Säger inte att han inte kan lösa det men hade nog haft mer förtroende i Carson Palmer i ett sådant läge än Drew Stanton. Vi såg exempelvis i matchen mot Rams i London där Peterson blev helt nedstängd, då gjorde Cardinals inte en enda poäng och förlorade med 33-0.

Har som sagt svårt att välja sida i denna matchup. Seahawks kändes helt klart på gång inte minst i offensiven efter segern mot Texans, att då gå och göra en sån plattmatch offensivt som man gjorde mot Redskins oroar lite. Inte för att man inte kunde flytta bollen (de gjorde man) men oförmågan att göra poäng har hängt där hela året och med den offensiva linje man har lägger man så sjukt mycket på Wilsons axlar. I samma stund brukar Seahawks ha lätt för just Cardinals, framför allt i Arizona och detta är inte ett Cardinals-lag av samma kaliber vi sett de senaste säsongerna. Man har en hel del skador och kan som sagt bli lite lättlästa i offensiven och kör dom fast tror jag dom inte har jättemyckt förtroende för att just Drew Stanton ska kunna föra dom till seger. Därför väljer jag att avstå hcp-linorna i denna match samt Ö/U. Mycket talar för en poängsnål match men i samma veva finns det dagar då allt klickar i Seahawks offensiv och då smäller dom upp 30+ på tavlan, att då endast ha 40 poäng på ett underspel lockar inte. Istället väljer jag att förlita mig på Russel Wilson i denna mathen och faktumet att han kommer passa för mer än 274,5 yards. Wilson har varit briljant denna säsongen på många sätt. På grund av Seattles avsaknad av ett springspel har han burit offensiven på sina axlar med bravur. Han har kastat för mer än 274.5 yards 5 av 8 matcher i år (5 av de 6 senaste matcherna). Mot Cardinals defensiv som varit starka mot just springspelet är chanserna små att Seahawks helt plötsligt ska ha framgång med att springa bollen och chanserna är stora på att man får förlita sig till Wilson igen. Cardinals har ett bra pass-rush med Chandler Jones (9 sacks) i spetsen, man kommer vara efter Wilson, var så säker. Wilson har bra förmåga att komma loss från sin ficka och skapa stora spel på de viset. Cardinals secondary har haft lite problem i år och inte minst har man släppt till en hel del stora spel. Mot en Wilson som gärna flyttar sig ut i fickan och hela tiden skapar ”nya spel” tror jag de kan få problem idag och skulle inte förvåna mig om Wilson både passar för uppåt 300yards och springer för en 30-40 yards själv, inte minst om man återigen misslyckas med att få igång sitt springspel. Cardinals har släppt till mer än 274,5 till 4 olika QBs i år bland annat senast mot trötta CJ Beathard i 49ers.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt