Speltips: Tidigt inför söndag - Houston Texans-Indianapolis Colts

NFL tuffar vidare, vi är nu inne i vecka 9 och börjar bli något enklare att se vissa mönster, lagens styrkor/svagheter. Förhoppningsvis kan vi utnyttja det veckorna som kommer.

Börjar vecka 9 med mötet mellan Houston Texans (3-4) och Indianapolis Colts (2-6) och ett spel jag verkligen gillar här.

Över 49.5 @1.952 plockas hos Pinnacle med 9u. Linan varierar väldigt mycket från bolag till bolag så se till att shoppa den bästa linan möjligt.

OBS! BREAKING (2/11 22.00): Texans QB Deshaun Watson befaras ha dragit korsbandet på träning, skedde typ 15-20 min efter jag lagt spel och publicerat inlägg. Förändrar förstås utgången för detta överspel markant. Spelet är för närvarande stängt och man inväntar diagnos men räkna inte med att Watson spelar på söndag vilket gör att ö49.5 inte längre är spelvärt, ny lina kommer att komma. Mitt spel står kvar i spelboken eftersom det är lagt, bad beats får man ta ibland.

Texans kommer till denna matchen efter den sinnessjuka matchen mot Seahawks förra veckan där poängen haglade och offensiverna frodades. Tyvärr för Texans del blev det en snöplig förlust (41-38) vilket måste ha känts extremt tungt då matchen verkligen ”was there for the taking” som man brukar säga. Trots detta måste man säga att de var helt sinnessjuka siffror som rookien(!) Deshaun Watson satte upp mot det mytomspunna ”legion of boom” i Seattle. 402 yards passing, 4 TDs samt 67 rushyards. Inte sett någon göra detta mot detta ack så aktade försvar på deras hemmaplan på väldigt länge, en oerhört imponerande insats. Och imponerande är verkligen något Texans varit de senaste veckorna, inte minst i offensiven. Sen Watson tog över taktpinnen i vecka 3 mot Bengals har laget snittat smått sjuka 34.6 poäng per match (41.3 på hemmaplan). Ett lag som helt ändrat image om man jämför med föregående år då man alltid haft problem i offensiven men istället haft en fantastisk defensiv som alltid hållt laget kvar i matcherna. Det enda negativa med de senaste veckornas offensiva superförändring är att defensiven lidit. Självklart var de stora skadorna på J.J. Watt och Whitney Mercilus extremt tunga och var självklart något som skulle märkas i Texans spel, men frågan är om det inte påverkat lite för mycket. I den match där både Watt och Mercilus skadade sig (Chiefs hemma) släppte försvaret till 42 poäng, matchen därefter endast 17 men då mot ett trött Browns för att nu senast släppa till hela 41 poäng borta mot Seahawks. Den mest imponerande delen av Texans försvar har utan tvekan Jadeveon Clowney varit, ettan i draften 2014 har äntligen börjat producera efter en rad skador. Men det går inte göra en defensiv själv och Texans har en del problem i defensiven, nu senast tappade man ytterligare en spelare i Christian Covington som fyllt in på JJ Watts plats under hans skadetid.

Colts i sin tur gjorde en kraftigt förbättrad insats mot Bengals senast då man verkligen hade matchen fram till slutet då Jacoby Brisset kastade en onödig interception som ledde till en TD för Bengals som till slut lyckades vinna matchen. Dock höll man det betydligt jämnare än vad folk trott (inte minst jag själv) och man fick inte minst igång springspelet med gamle veteranen Frank Gore. Defensivt höll man upp bättre än på länge trots alla skador man har inte minst i sitt backfield. Förvisso mötte man ett Bengals som inte haft mycket rytm i offensiven såhär långt i år men jag hade absolut förväntat mig att de skulle varit bättre mot ett Colts-försvar som sett riktigt trött ut i år. Man har fortfarande NFLs sämsta försvar sett till antalet poäng man släpper till per match (30,8) och även om enheten var förbättrad senast kommer de få sina händer fulla här. Offensiven stod som sagt upp bra emot ett Bengals-försvar som i ärlighetens namn är bra (19.3 poäng per match) jämför med Texans försvar (26.9 poäng per match).

Texans är stora favoriter i denna matchen vilket får ses som en självklarhet efter vad Watson gjorde med Seahawks ”elit-försvar” i söndags kväll. Colts försvar har släppt till 38 poäng per match på bortaplan i år vilket inte bådar gott när man ska upp emot NFLs just nu hetaste anfall. Ingenting säger att Watson och Texans anfall kommer att börja ta det lugnt. Man har fortfarande alla chanser att nå slutspel och en vinst här är tvungen om det hoppet ska leva. Colts har mer eller mindre gett upp sin säsong, idag annonserade man bland annat att starting-QB Andrew Luck är placerad på ”injured-reserve” för resten av året vilket innebär att han inte kommer spela. Rent krasst spelar man för ”heder och ära” och i någon mening att ligga bra till i draften nästa år.

Över 49.5 i den här matchen känns ytterst bra på förhand då jag tror det kommer bli en öppen match som får in några tidiga scores och sen rinner det bara på. Har svårt att se samma offensiva produktion från Watson som mot Seahawks, det borde bli någon sorts decline (det är de mest logiska). Men i samma stund så möter han NFLs sämsta försvar alla kategorier som har släppt till poäng mot alla QBs dom mött i år, inte minst på bortaplan. Watson slår mig som en kille som verkligen ”jagar rekord” han putsar gärna sina stats (som exempelvis mot Chiefs) och får han chansen att slänga ett par bomber här för att få någon extra TD eller extra yards lär han göra det. I samma stund är inte Colts offensiv tvärsist i NFL. Den är inte på något sätt bra men den är ändå bättre än 6-7 lag i NFL utan tvekan. Man kommer ha möjlighet att flytta bollen i denna match det tror jag med säkerhet. Texans defensiv är inte vad den brukar just nu och ser framför mig att Colts ändå kan smälla in en 17-23 poäng. Problemet är bara att deras egen defensiv inte kommer hänga med Texans offensiv som jag lätt ser kommer dra in över 30 poäng här. Så då blir matten rätt enkel, ser jag Texans dra in mer än 30 här och Colts landar någonstans runt 20 så sitter över 49.5 relativt enkelt. Något som jag ser positivt här är faktumet att Texans kan göra mer poäng än så och kanske det inte krävs mer än 10 från Colts för att spelet ska sitta. Colts har i två av fyra bortamatcher i år släppt till 46 poäng (Titans och Seahawks), vad säger att det inte ska hända igen mot NFLs just nu hetaste offensiv?

Se till att titta in i spelboken för tidiga tips inför helgens matcher. Finns en hel del intressant redan nu.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.