Speltips: San Francisco 49ers-Arizona Cardinals

En lite mindre het matchup under vecka 9 mellan 49ers (0-8) och Cardinals (3-4) är vad jag väljer att lägga ögonen på denna söndag.

Cardinals är mindre favoriter (-2.5) och Ö/U ligger på 39.5.

Valt att plocka Cardinals -2 i denna match (tidigare i veckan) med 7u @1.90 hos B365. Linan går att shoppa på lite olika ställen och -2.5 funkar också i min mening.

Två lag som haft motiga säsonger. Cardinals gick ändå in i säsongen med slutspelsförhoppningar men en tidig skada på nyckelspelaren RB David Johnson satte käppar i hjulet under inledningen och därefter har man sett lite håglösa ut med en hel del skakiga insatser. Tre segrar har det dock blivit om än mot svagt motstånd (Colts, 49ers och Bucs) och Cardinals slutspelsdrömmar lever faktiskt (hypotetiskt) fortfarande. Dock får man det svårt då man i sin senaste match som spelades i London mot Rams fick sin QB Carson Palmer skadad och första prognoserna säger att han förmodligen är borta 6-8 matcher. In kommer istället backup Drew Stanton som naturligtvis är en försämring för Cardinals. Inte nog med att man fick Palmer skadad, man blev också totalt nedstängda i offensiven och fick skamset återvända till USA med en 33-0 förlust i baken. Laget har efter det haft sin Bye Week och kunnat förbereda 100% för denna uppgift och tror det kan ha gjort stor nytta, inte minst för QB Stanton att få en extra vecka att förbereda sig för en start mot divisionsrivalerna 49ers.

49ers som i sin tur har en bedrövlig säsong under förstaårscoachen Kyle Shanahan, dock börjar man kanske se lite ljus i slutet av tunneln inte minst i och med de sista dagarna på transferfönstret som stängdes i tisdags. Ett transferfönster där 49ers säkrade upp sin framtida QB i Jimmy Garoppolo som man hämtade in från Patriots. En spelare många tror väldigt mycket på som drillats bakom Tom Brady i Patriots under 2,5 år men aldrig riktigt spela kontinuerligt. I min mening en smart och förhållandevis billig pickup som gör att man kan fokusera på andra problempositioner i draften nästa år men absolut inget säkert kort. Garoppolo har fortfarande inte startat kontinuerligt i ett lag i sin korta NFL-karriär och även om han drillats i bästa möjliga miljö är det svårt att säga vilken kunskap han besitter. Nu är ju förvisso 49ers segerlösa under året så det kan ju knappast bli sämre. Det man ska ta till sig härifrån dock är att Garoppolo inte kommer att spela mot Cardinals utan det blir startern de senaste veckorna CJ Beathard som kommer att spela. Läser man HC Shanahan rätt så kanske inte Garoppolo kommer spela alls i år då säsongen i det stora hela är körd hur eller hur. Efter att ha startat Brian Hoyer (nu i Patriots) i början av året har Beathard kommit in de senaste tre veckorna men ingen förbättring har skett. Tre raka förluster varpå de två senaste har varit utskåpningar mot Cowboys och Eagles och Beathards QB-rating har varit på 65.2 över dessa tre matcher. Efter att ha spela 5 raka matcher från vecka 2-6 där man förlorade samtliga matcher med tre eller mindre har de två senaste veckorna varit ett steg bakåt för 49ers som inte lyckats steppa upp, dock ska det tilläggas att man mött två bra lag i Eagles och Cowboys. Dock har man dragit på sig en del tunga skador i dessa matcher och 49ers skulle verkligen behöva en Bye Week just nu. De mest notabla skadorna efter matchen mot Eagles är viktige LT Joe Staley och WR Pierre Garcon som båda två efter omständigheterna spela bra i år. Även DE Solomon Thomas, Safety Jimmy Ward och RT Gary Gillian skadade sig i denna match och spelar inte mot Cardinals. Lägg därtill att Guard Brandon Fusco är tveksam till start på söndag, skulle han inte starta saknar 49ers tre stycken startande offensiva linjemän vilket aldrig är bra, inte minst för deras springspel som faktiskt funkat okej i år med RB Carlos Hyde.

Tror som sagt att Cardinals lyckas vinna här trots de bekymmer man haft under året. Drew Stanton är en QB som varit backup hos Cardinals länge som känner till deras offensiv. Han har ett 8-5 record som starter, vilket få backup-QBs kan stoltsera med (ett positivt record). Många av dessa segrar går att härleda tillbaka till säsongen 2014 då Stanton startade 8 matcher och vann 5 av dem innan han också blev skadad (likt Palmer). Den säsongen hade förvisso Cardinals ett exceptionellt bra defense, men fortfarande en vinst är en vinst. Det bör tilläggas att Stanton också mött 49ers två gånger i sin Cardinals-karriär 2014 och senast 2016 och vunnit båda gångerna övertygande. Stanton är ett nedköp helt klart men tror ändå detta Cardinals-lag mått extremt bra av en Bye Week. Det har gett laget tid att förbereda sig på ett 49ers man känner väl sen innan och har 5 raka segrar emot (6 av de 7 senaste). Man kommer springa bollen så mycket det bara går med Adrian Peterson och vi såg mot Tampa Bay i vecka 6 att det kan vara ett segerrecept mot lag som haft svårt mot springspelet, vilket 49ers haft. Ser också en rejäl höjning från Cardinals defensiv här i denna match. Det finns många bra spelare i den defensiva enheten som inte fungerat särskilt väl i år, tänker inte minst på Tyrann Mathieu, Karlos Dansby och Chandler Jones (som haft 8 sacks). Nu när Stanton är inne som QB måste defensiven steppa upp om Cardinals skall vinna matcher och jag tror man gör det här mot en CJ Beathard och 49ers som kan sakna upp till 3 linjemän samt sin bästa reciever när Cardinals haft 14 dagar på sig att förbereda sig, inte optimalt. Nä, känslan säger Cardinals här och 49ers får vänta ännu en vecka på att kamma hem säsongens första seger.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt