Speltips: Mer till Söndag - Cowboys-Chiefs

En riktig smällkaramell till söndagskvällen då Cowboys (4-3) tar emot Chiefs (6-2).

Tagit överlinan här tidigt i veckan och fick den till Över 50.5 @1.89 hos 888.com och det är taget med 8 u. Ser framför mig en målrik fight mellan två lag med potenta offensiver.

Båda lagen kommer ifrån sköna segrar då Chiefs slog tillbaka Broncos efter en imponerande defensiv insats (29-19) och Cowboys slog i sin tur tillbaka divisionsrivalen Redskins (33-19) efter att ha sprungit över deras defensiva linje med Ezekiel Elliot.

Matchen är mer eller mindre en ”pick’em” ska man gå på linan så är dock Cowboys minimal favorit (-1.5) och Ö/U ligger just nu på 52.5 poäng men den linan går att shoppa på olika bolag och hitta lägre.

Chiefs är 6-2 och kommer så länge ingenting drastiskt händer vinna AFC West och gå till slutspel igen. Efter att ha förlorat två raka mot Steelers och Raiders återställde man ordningen genom att städa av Broncos med enkelhet i måndags. I den matchen fick man äntligen se Chiefs potenta defensiv som hade 5 turnovers totalt i matchen, en defensiv enhet som tidigare i år varit lite ifrågasatt. Vissa frågetecken kan väl dras kring att många av dessa turnovers då de delvis går att härleda till bristfälligt QB-spel från Trevor Siemian i Broncos men samtidigt en stark insats som i slutändan vann matchen åt Chiefs. Behöver inte orda så mycket om Chiefs egentligen. Man har spelat ”lights out” i offensiven. QB Alex Smith har ännu inte kastat någon interception och är tvåa i ligan i antal passningsyards. Hans kemi med TE Travis Kelce är magisk och det finns så många vapen i denna offensiv att man inte riktigt vet vart man skall börja. Även om rookie-RB Kareem Hunt har saktat ner lite grann de senaste veckorna (inte haft en TD sen vecka 3) så har andra steppat upp inte minst Travis Kelce men också WR Tyreek Hill. Och klickar inte offensiven 100% likt förra veckan då man stötte på en riktigt stark Broncos-defensiv så höjer sig deras egen defensiv och har 5 turnovers i en och samma match. Detta är ett lag som är byggt för att vinna matcher på väldigt många olika sätt och jag har sagt det innan, Chiefs har en skrämmande förmåga att göra matchavgörande spel i matcher när det behövs som mest samt hänga med i matcher där man egentligen inte spelar jättebra. Defensiven har varit lite suspekt och man har inte minst släppt till väldigt mycket yards per match (392 per match – 3e mest i ligan). Poängmässigt släpper man till 22.5 poäng per match vilket är lite bättre och placerar dem på plats 19 i ligan. Dock har det inte stämt till 100% och man har blivit rejält exponerade ett par gånger i år dock skadade det endast laget i förlusten mot Raiders (31-30) i övrigt har man lyckats vinna ändå. En positiv nyhet inför denna fighten kan vara att LB Tamba Hali eventuellt kommer återvända till Chiefs startelva. Hali har inte spela hela säsongen på grund av knäproblem och kan bli ett välkommet ansikte att få tillbaka såhär halvvägs in i sägonen, ingenting är spikat än men han kanske spelar vilket skulle vara ett lyft för Chiefs defensiv.

Cowboys har verkligen börjat få upp lågan de senaste veckorna och börjat se ut som fjolårets lag som vann 13 matcher. NFLs leading rusher förra året Ezekiel Elliot har precis börjat få upp tempot med tre raka 100+ rushing matcher efter en lite segare start. Precis när allting ser som bäst ut och känslan var att Cowboys verkligen skulle kunna göra en run för att nå slutspel så skulle (slutligen) avstängningen mot Ezekiel Elliot träda i kraft och Elliot skulle missa de kommande sex matcherna. En historia som har ältats fram och tillbaka under sommaren men som nu till slut verkade ”avklarad”. Men så kom ännu ett överklagande och nu är Elliot ”cleared” to play på söndag vilket är en enorm boost för Cowboys offensiv. Oerhört svårt att förutse de exakta konsekvenserna när Elliot väl blir avstängd. Folk som säger att de inte kommer påverka alls pga Dallas fantastiska offensiva linje tror jag har fel. Elliot är en speciell förmåga och han har en otrolig talang och det är inte för inte han gick in i ligan förra året som rookie och blev NFLs bäste rusher, det göra du inte utan att vara speciell. Frågan är väl mer om Elliots frånvaro kommer påverka laget så pass mycket att man inte lyckas vinna matcher. Cowboys går in i en stretch här nu med idel tuffa matcher (Chiefs,Falcons,Eagles,Chargers) och det kommer med största sannolikhet vara dessa matcher som avgör ifall Cowboys går till slutspel i år eller inte. Vad Elliots framtida frånfall (för det kommer ske) kommer leda till med största säkerhet är mer ansvar på QB Dak Prescot och hans recievers och då inte minst Dez Bryant. Har mycket förtroende för Prescott och han har absolut spelat väldigt bra i år vilket inte minst 14 TD-passningar skvallrar om. Men nu spelar Elliot åtminstone denna matchup och det måste ses som väldigt positivt för Cowboys offensiv. Dallas defensiv är rankad mer eller mindre i mitten av tabellen inom samtliga kategorier denna säsongen. Man släpper till 23 poäng per match och finns inte jättemycket att säga där heller. Man har en väldigt bra pass-rush inte minst i NFLs Sack-leader DeMarcus Lawrence som haft 10.5 sacks denna säsong hittills. Man är inte på något vis ett ”shut-down” defense men absolut en homogen grupp som gör det bra.

Har svårt att se någonting annat än en offensiv match här. Två av de lag i ligan som rackar upp mest poäng av samtliga (3a och 5a) möts och båda lagen har defensiva enheter som nödvändigtvis inte varit dominanta i år, inte minst när man ser till hur mycket poäng de släpper till per match. Chiefs har haft ett litet downfall i sitt springspel de senaste veckorna men så länge Alex Smith fortsätter att inte ge bort bollen och kastar sina ”bombs” kommer man fortsätta göra poäng. När defensiven också börjat hitta sitt groove och ta interceptions till touchdowns är Chiefs ett lag som med största sannolikhet kommer göra en del poäng. Cowboys har nu 4 raka matcher med 30 poäng eller mer, notera att endast två av dessa är vinster. I båda förlusterna mot Packers och Rams släppte man också till över 30 poäng. En viss förbättring mot 49ers och Redskins men det ska då tilläggas att det inte kan räknas in i samma kategori offensivt som de två förstnämnda, det kan utan tvekan Chiefs göra. Chiefs har endast blivit nedstängda en gång i år och det var mot deras nemesis Steelers då man endast mäktade med 13 poäng. I övrigt har man släng upp mellan 24-30 pinnar i samtliga matcher och ser inte varför man inte skulle kunna göra det här också. En ”prime time” match (för oss svenskar) inomhus i Dallas hemmaarena AT&T Stadium (ingen väderfaktor) mellan två bra offensiver, ser framför mig en match som går fram och tillbaka där båda lagen ”byter scores” och överspelet flyger högt över totalen. Ska jag luta åt något håll måste det bli med Chiefs här då man har den extrema förmågan att hänga i matcher och till slut vinna dem med liten marginal, men faktumet att Cowboys verkligen måste vinna denna matchen och att det med största sannolikhet är Elliots sista match på ett tag gör det till ett svårt val och jag passar på att välja sida.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt