Speltips: TEAM5 - Nexus

Smått irriterande att Misfits inte lyckas förvalta någonting överhuvudtaget med chanserna de ger sig själva. De hade bra med lägen på Cache och även en fin ledning, men som vanligt när det gäller dessa lagen, så tappar dom det. 2-0 förlust i baken och överspelet försvinner därmed. Tråkigt!

Inte mycket spel på agendan idag och därför så tittar man mot de lägre divisionerna i CSGO. Förvånad blir man när man tittar på vilka kartor som spelas och vilka kartor som inte spelas. I matchen jag lägger fokus på har vi laget jag rekade i förra veckan, svensklaget TEAM5 mot ett av mina favoritlag från förr, Nexus som är från Rumänien. Fine and all att TEAM5 kan vara favoriter mot detta laget om vi kollar överlag, men på denna kartan är det något som är fel.

Nexus har gått igenom en liten makeover när det blev klart att COSMEEN och sXe skulle lämna. Efter många om och men har de lyckats få ihop en helt okej lina som har spelat ihop en kort tid. Man har dock kvar stommen i xELLOW, BTN och jaxi som tillsammans får räknas som de mer rutinerade i laget. De har inte skaffat in ett par sopor dock, de har scannat marknaden efter talanger och har väl lyckats hitta något i form av det.

Klart är att laget i sig inte är dåliga. De har haft en del resultat som får klassas som bra den senaste tiden där vinsten över eXtatus måste rankas som den högsta. Sitter just nu på 2 vinster på sina senaste 5 matcher men resultaten samt motståndet speglar inte direkt verkligheten. Man har mött både Outlaws och EnVyUS Academy som är mycket bättre lag i BO3**'s och spelat bra, men inte lyckats knapra ihop en karta. Man har dock mött ett ruttet iGame** och förlorat vilket fortfarande förvånar mig. I den matchen lyckades man inte förvalta sina lägen och sabbade ekonomin rätt hårt för sig själva vilket gjorde att chansen för comeback minimerades för varje runda som gick. När man väl fick igång processen så var det för många rundor att hämta ikapp och man föll på mållinjen nästintill.

Vad som utmärker detta laget är att de har en enorm firepower. De skjuter bra hårt, speciellt xELLOW som måste framstås som deras största stjärna utan tvekan. De har även en del taktiker som kan störa mindre bra lag eller mindre samspelta lag och det är lite där de får sina rundor och vinster. De spelar rätt explosivt och använder sig mer av sina spelare än den taktiska aspekten.

Laget i sig har ingen vidare map pool vilket heller inte är speciellt konstigt. En karta, som utmärker sig dock, är Cache. Just nu 4-1 på kartan och den är överlägset deras bästa karta. Man har faktiskt slagit Virtus Pro här vilket måste ses som något stort, även om Virtus Pro är ett annat lag online. Vad man vet är att de spelar väldigt bra på Cache samt att Cache är precis en sådan karta som passar ett lag utan alltför mycket taktiker. Det är en väldigt explosiv och öppen karta som man kan göra mycket förändringar på, på väldigt kort tid, till fördel för sig själva eller sina motståndare. En attraktiv karta helt enkelt.

TEAM5 ska jag inte rabbla för mycket om, mycket av det är redan sagt i tidigare inlägg, men för att göra det kort så är det ett nytt svensklag. Alldeles nyss tappat Bååten, en av deras mer rutinerade och tongivande spelare, till Red Reserve och föredetta Japaleno. Kvar blir yzn, Karus, JayzaR, Kevve och PALM1. Den senaste, är deras nyaste addition, inte minst temporärt iallafall.

Har dykt in i ett väldigt bra flow med fyra vinster på deras senaste fem matcher. Det mest anmärkningsvärda i detta sammanhanget förutom deras fina form är att de spelat Train 3/5 gånger. Train, som är deras bästa karta. De har vunnit samtliga matcher där, både över Alternate Attax som jag rekade sist men även över iGame i matchen efter. Väldigt fint av dom!

Deras senaste match som spelades var dock på Cache där det blev förlust över PRiDE. Kanske inte det mest oförväntade då PRiDE är ett väldigt bra Cache lag och ett lag som är bättre än TEAM5, men ändå - en förlust är en förlust och kartan i sig hade de inte övat mycket på. Cache brukar vara en bana man kan mixa sig fram på, men har man inte kollat in den från början kan det bli lite problem att spela kartan om man möter bättre motstånd och framförallt lag.

De spelar dock en attraktiv CSGO. Kör inte alls mycket för taktiker, spelar väldigt mycket på den individuella nivån och letar frags konstant. Kostar dom ibland då de blir för övermodiga men överlag går det vägen för dom, de är ju trots allt så pass duktiga. Mot lag är det dock en annan femma, framförallt lag som de möter på en karta de inte spelar lika mycket.

Tycker inte det finns mycket som talar för att TEAM5 ska vara favoriter i detta mötet. Både lagen är relativt nya, spelarna involverade är av ganska likvärdig skill, banan är till fördel för Nexus och Nexus i sig ska inte vara underdogs generellt mot detta lag, alls. Får bli ett spel på Nexus i dagens möte på Cache.

Speltips: Nexus ML

Liga: ESEA Europe

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 2.13

Spelstopp: MÅNDAG 17:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt