Speltips: Tidigt inför Söndagens matcher: Colts-Bengals

Redskins löste biffen under MNF genom att smälla in 24 poäng på tavlan, även om det kom i sista quartern så var de aldrig riktigt hotat, tyckte Redskins kunde röra bollen okej genom hela matchen och Cousins tre TD-passningar var fina. Det enda problemet för Redskins var att Eagles och QB Wentz gjorde detsamma fast ännu bättre. Efter en trög start på sina två första drives tog Wentz tag i taktpinnen och efter det såg han aldrig tillbaka. Måste säga att jag är extremt imponerad av framför allt Wentz men också hans recievers i Agholor, Jeffries och Ertz. Just nu ser man ut som laget att slå i NFC och Wentz aspirerar mer och mer på MVP-titeln. Valde man att spela över (totalt i matchen) satt den också ohotat då Eagles mäktade med hela 34 pinnar.

Vidare till ny vecka och för vissa blir detta halvvägs fram i och med att de är vecka 8. En hel del lag på bye-week och tidig start (i sverige) pga vintertid gör det lite speciellt. Väljer att plocka ett spel väldigt tidigt denna veckan och det är i matchen mellan Bengals-Colts.

Bengals är satta som favoriter (-10) och Ö/U ligger på 41.5.

Tar två spel här redan idag (tisdag) och det är Bengals Ö26.5 @1.76 hos Betser med 9 u samt Ö41.5 totalt i matchen @1.91 också detta hos Betser med 8u. Risken är att dessa linor justeras veckan som kommer så se till att vara med tidigt.

Två lag som totalt sett haft två vinster vardera, enda skillnaden är att Colts förlorat en match mer än Bengals detta pga att Bengals varit iväg på sin bye-week.

Bengals inledde säsongen katastrofalt med tre raka förluster och deras offensiva koordinator fick kicken efter ett obefintligt anfallsspel främst i de två inledande matcherna. Nye koordinatorn kom på plats först i matchen mot Packers och därefter har man väl kunnat skönja en viss förbättring i Bengals anfall. Man är fortfarande inte i närheten av så explosiva som man kan förväntas vara med de vapen man faktiskt besitter. Andy Dalton är en rutinerad QB som tillhör ligans ”medelskikt” om man nu kan säga så. Han har sina matcher där han spela briljant men alltför ofta lägger han totala ägg i matcher och det är detta som gör honom så svårbedömd. Han är väl absolut tillräckligt bra för att driva ett lag i NFL till en 7-10 segrar men det är knappast någon som vinner en super bowl på egen hand så länge han inte kommer in i ett galet stim. Bengals har under många år suttit inne på ett riktigt talangfullt lag under headcoach Marwin Lewis men aldrig lyckats gå längre än till första rundan i slutspelet vilket måste ses som ett stort misslyckande. Inte minst med tanke på att Bengals alltid suttit inne på ett försvar som är topp 10 i ligan samt suttit inne på riktigt fina vapen i offensiven inte minst WR AJ Green. Denna säsong har inte Bengals ett lika bra lag, man tappade framför allt en del viktiga kuggar på den offensiva linjen inte minst veteranen Andrew Whitworth som gick till LA Rams där han gjort de riktigt bra. Även Andrew Zeitler som togs i första rundan i draften 2012 försvann till Cleveland Browns. Man har inte riktigt lyckats ersätta dessa kuggar och det har lett till att man inte kunnat etablera ett springspel under nye rookie-RBn Joe Mixon. Det har även lett att Bengals QB Dalton blivit sackad 19 gånger på 6 matcher vilket är lite för mycket. Defensiven i Bengals är fortfarande en väldigt bra enhet och är det som än så länge håller uppe Bengals säsong. Chanserna om slutspel är väl förhållandevis små inte minst efter förlusten mot divisionsrivalen Steelers senast men man ska aldrig säga aldrig.

Colts i sin tur har också en tuff säsong. Deras ordinarie QB Andrew Luck verkar inte spela någonting den här säsongen, först och främst på grund av skada men inte minst på grund av hur den offensiva linjen i Colts beter sig i nuläget. Ersättaren till Luck, Jacoby Brisset som är en mobil QB som kan röra sig ur fick och undvika press blev sackad hela 10 gånger senast mot Jacksonville. Sammanlagt har han blivit sackad 29 gånger (4.15 per match). Även om nu Jacksonvilles pass rush kanske är ett ligans bästa kan han inte förvänta sig någon pardon från Bengals försvar som ligger 9a i ligan gällande antal sacks, detta med en match mindre spelad (3 per match). Så länge Colts offensiva linje fortsätter vara så fragil skulle det vara otroligt överraskande om man sätter in Andrew Luck inte minst nu när säsongen mer eller mindre är körd. Även om nu Colts skulle få ordning på sin offensiva linje och börja producera mer offensivt har man en defensiv som för tillfället inte erbjuder mycket. Man är näst sist i ligan gällande Yards allowed (425 per game), man släpper till mest poäng av samtliga lag (31.7 per match), man släpper till 300 yards per match genom luften (näst sist i ligan) och 125 yards på marken per match (26e i ligan), med andra ord står det verkligen inte bra till med Colts defensiv. Man har överlag haft svårt med att sätta press på motståndarnas QBs och resultatet av detta har varit att man blivit fullständigt rökta inom alla defensiva kategorier. Inte blev det bättre av att deras första pick i draften i år (nr 5 totalt) Safety Malik Hooker ådrog sig en knäskäda i förra matchen mot Jaguars och nu missar resten av säsongen. Hooker har faktiskt varit en av få ljusglimtar i Colts försvar men nu är han alltså borta vilket i min mening borde göra Colts försvar än mer sårbart. Förra veckan tillät man ett Jaguars utan sin stjärna i RB Leonard Fournette racka upp totalt 518 yards! Där bland annat QB Blake Bortles kastade för 330 yards och 1 TD, killen har inte gjort någonting hittills i år men såg ändå ut som en äkta ”gunslinger” mot Colts försvar, så kassa är man. Inte nog med att defensiven såg katastrofal ut mot Jaguars så lyckades inte offensiven sätta några poäng på tavlan och såklart kan mycket av det ledas till den offensiva linjen och deras oförmåga att skydda Brisset. Räknar inte med någon mirakelvändning här från Colts sida, varken i offensiven eller defensiven. Offensiven har sina ljusglimtar och kan absolut göra poäng (och lär göra det mot Bengals) väldigt sällan ett lag går poänglöst två matcher i rad. Defensiven å sin sida kan och kommer säkert förbättra sig men med Hooker borta och faktumet att man blev fullständigt isärplockade av Blake Bortles förra veckan har jag svårt att se det ske här.

Andy Dalton och Bengals må inte vara lika bra offensivt som man varit förr om åren men han är fortfarande en bättre QB än Blake Bortles och med Colts svårigheter att pressa QBn samt deras problem i secondary så ser jag framför mig en match där Dalton får den tid på sig som han behöver för att sätta sina passningar och på så vis har en riktigt roligt kväll mot Colts. Colts har släppt till mer än 26.5 poäng mot 5 av 7 lag man mött den här säsongen, bland annat mot Browns! Ser inte Bengals offensiv som någon av de bättre i ligan men den är helt klart tillräckligt talangfull för att smälla in 27 pinnar på ett Colts-försvar som läcker något oerhört, inte minst när man spelar på hemmaplan. Bengals har inte haft mycket att glädja sina hemmasupportrar med denna säsongen och en sån här match kan vara precis det man behöver, en offensiv match där man slänger upp mycket poäng på tavlan. Colts offensiv i sin tur har som sagt sina ljusglimtar, jag tycker Brisset är en QB som har framtiden för sig men med den offensiva linje han har är det inte lätt att få något vettigt gjort. Känner mig förhållandevis säker på att man förbättrar sig här och även om man stiger upp emot ett bra försvar i Bengals så bör man åtminstone kunna smälla upp en 10-14 pinnar på tavlan minst. Eftersom jag tror denna match kan rinna iväg och ser Bengals göra någonting uppåt 30 poäng + bör Över 41.5 poäng också sitta relativt komfortabelt. Faktum är att Colts i sina tre bortamatcher i år släppt till 46,46 och 36 poäng! Med andra ord hade inte ens Colts behövt göra några poäng för att linan skulle vara täckt ändå. Väljer att inte ta Bengals på HCP-linan här (-10) mycket på grund av svängningarna i NFL från vecka till vecka. Finns mycket väl risk att Colts höjer sig enormt här och fortfarande släpper till en del poäng men kanske steppar upp själva på offensiven och hänger med Bengals länge, mycket likt man gjorde i matchen mot Titans där det stod 28-22 till Titans med 40 sekunder kvar och man gjorde en ”meningslös” TD för att på så vis täcka linan. Men gör man inte den så missar man HCP-linan men överspelen sitter ändå, därav mitt tänk att spela Bengals Ö26.5 + Ö41.5 totalt.

Forsätt följa spelboken för mer tidiga tips inför söndagens matcher. Annars kommer det mest troligt ett inlägg inför TNF samt ett till (eller två) inlägg inför söndagens matcher.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt