Speltips: G2 - Virtus Pro

Äntligen lite medgång i de lägre divisionerna, även om det borde finnas mer medgång där med tanke på vad det är för lag som spelar. TEAM5 fullständigt körde över Alternate Attax och vann med 16-9. Okej, jag överdrev lite, de fanns lite motgång, men överlag var TEAM5 hästlängder bättre än tyskarna. Kul att se!

Imorgon är det dags för slutspel i EPICENTER. Fyra lag tävlar om en fin prissumma på $250.000 till vinnaren och alla lagen är nog relativt taggade på att vinna den. Första matchen tänkte jag skippa att gå in på då jag inte tycker mycket talar för mer än ett kartspel. Däremot gillar jag den andra mellan G2 - Virtus Pro, vilket redan ger mig rysningar i nacken.

Virtus Pro har ju som tidigare nämnt, bland många och av mig, inte varit någonting att hänga i julgranen sedan de vann ELEAGUE och kallade sig själv nummer ett. Efter det har det bara gått utför mer eller mindre. Man har presterat fullkomligt värdelöst sedan dess, både på LAN och online vilket har gett mycket skit kring och till detta lag. Dock, måste man väl få påpeka, så har detta laget spelat liiite bättre de senaste veckorna. De har dock inte haft något speciellt motstånd att luta sig mot eftersom att de spelar i ESEA Premier vilket är ligan under ESL Pro League, som de åkte ut(igen) förra säsongen. Men återigen, man har spelat lite bättre. Man har faktiskt vunnit och man har faktiskt vunnit online, vilket har varit ett stort problem för detta värdelösa onlinelag.

Inför EPICENTER hade nog ingen någon som helst tanke på hur detta laget skulle spela. Alla är nog lika förvånade över att dom tagit sig hit. Man började med att förlora mot SK med 2-0 för att sedan besegra Gambit med 2-1 och sedan FaZe med 2-1, vilket måste ses som lite sensationellt. Den enkla anledningen att man faktiskt vinner är för att man aldrig gett upp helt och hållet samt att man tagit vara på sina motståndares misstag. I matchen mot Gambit så skedde det oerhört mycket misstag från Gambit**'s sida vilket ledde till rundtapp och senare en kartförlust. Gambit tog ledningen på varje karta med cirka 5-0 för att sedan förlora två av kartorna. Virtus Pro** gjorde det bra, mot alla odds.

Mot FaZe var det samma bullar ungefär. Varför FaZe, än idag, valde att låta Cobblestone vara med i map poolen, en karta de aldrig spelar(förutom nu), är en gåta. Däremot så tackade Virtus Pro för sig och vann ganska enkelt. Det märktes ju att FaZe aldrig lirar kartan och inte brydde sig speciellt mycket om hur bra Virtus Pro är på kartan. De underskattade helt enkelt Virtus Pro lite grann och det ledde ju till det sämre för FaZe grabbarna. Sista kartan var Inferno, en karta FaZe fullkomligt dominerat på den lilla tid de varit ihop. Vad de inte räknat med är att Virtus Pro har spelat minst lika braInferno den senaste tiden. Återigen, mot sämre lag, men ändå, de har spelat bra där.

Detta ledde ju till en fin vinst för Virtus Pro och en snöplig förlust för FaZe som förmodligen ännu inte förstått varför dom förlorade. Klart är, att Virtus Pro nog själva blev rätt chockade men också väldigt glada över vinsten vilket syntes tydligt.

Det bästa med detta i mina ögon är att Virtus Pro nog känner sig mindre pressade och således kan gå ut imorgon och köra på precis som vanligt utan några vidare krav. De vet att de kan vinna, men de känner inte pressen av att behöva vinna, lika mycket iallafall, längre. När man spelar utan press tenderar man att våga mer och således göra lite annorlunda beslut som man inte gjort förr. Detta kan bana en stor väg till en vinst för Virtus Pro imorgon mot ett G2 som definitivt är på hugget men som absolut inte är ett lag man kan räkna med fullt ut. Virtus Pro har varit ett lag som jobbat med en taktik där man lever på motståndarnas misstag under denna turnerning och fortsätter dom med detta imorgon så tycker jag inte alls att möjligheten för deras vinst ska vara så hög som den är.

Visst, jag kan köpa oddset. Men med tanke på att jag vet hur pass bra detta laget kan vara och hur bra de skött sig detta LAN så känns det en aning för högt. Just nu, i skrivande stund, beter de sig helt enkelt lite bättre.

G2 stormade igenom gruppspelet. Vann över ett miserabelt Astralis i första matchen med 2-0 efter att ha kört över dom på Inferno. Astralis förlorade den matchen på veton och det tror jag de själva vet om. G2 var bra, men Astralis gav vika och lät sig förnedras. Därefter gick de ut och mötte ett North som inte alls har något att skrika om när det gäller G2 eftersom G2 är så mycket bättre och vann även där 2-0 efter en fullständig överkörning.

Prestationen på detta LAN har varit väldigt bra och den lär hålla i sig även imorgon mot Virtus Pro. Man har även hunnit att spela två matcher i ECS mellan dessa matcherna och vunnit båda, dock mot ett relativt avslaget Heroic. Ändå, en vinst och något som måste räknas med.

Detta laget spelar faktiskt väldigt bra, ärligt talat. De har väldigt bra spelare och lever mycket på sina spelares individuella prestationer. Faktiskt väldigt mycket mer än vad de lever på sitt lagspel. Dessvärre tenderar detta att bita dom i rumpan när dom möter lag som spelar mer tillsammans. De brukar inte få ut sin fulla potential då och låter sig således besegras. Än så länge, i denna turneringen, har det inte hänt. De har mött motstånd som har låtit sig vikas ner av G**2 vilket G2** är väldigt bra på att få sina motståndare att göra. De tröttar ut dom, skjuter ner dom och skrattar sedan hela vägen in i mål, ungefär.

Problemet i G2 är som sagt lagspelet. Det är inte helt hundra och man ser rätt ofta ute på banan att de är lite osäkra i sina handlingar, som lag. De har en bra map pool och de har en någorlunda taktisk approach på dessa kartor men tillsammans, mitt i striden, brukar det ske lite för mycket misstag lite för ofta vilket gör att de förlorar rundor. Kalla det slarv, kalla det brist på spelförståelse, kalla det mentalitetsbrist, vad det är, är svårt att förklara, men något är det. Händer detta imorgon, för mycket, så kan det bli en förlust för G2.

Sett till kartor är dessa lagen jämna. Om man tittar historiskt och inte på nuvarande form dvs. Virtus Pro har en del kartor de kan banna eftersom de spelar de flesta kartorna. Mot G2 tror jag dock de kommer skippa Overpass och det med all rätt då Virtus Pro inte tycks lägga för mycket tid på den nu samt att G2 är väldigt bra där. G2 i sin tur bör försöka skippa Train då de inte spelar den längre av nån udda anledning. Detta lämnar en med ett par val och jag tror att Virtus Pro lär försöka sig på ett Inferno eller Cobblestone pick. De har ju trots allt spelat bra där redan och känner väl att de kan göra det igen. Detta är dessvärre inte dåliga kartor för G2 och det lär bli en bra fight. G2 i sin tur tror jag pickar Mirage eller Nuke**. Två kartor de har riktigt bra win rate på och spelar väldigt bra på överlag. Det bästa här är väl att Virtus Pro** kan spela dom också. Kanske inte lika bra, men de kan åtminstone spela dom.

Överlag och generellt är det inte mycket som talar emot Virtus Pro. Det enda problemet de har just nu är deras otroligt värdelösa form som gör att det dippar skicklighetsmässigt mellan dessa lagen. Däremot så har de liknande kartor och klarar av att möta varandra. Virtus Pro vet om att de kan besegra detta G2 metodiskt. De har vunnit över dom förr, de vet att de kan. Det Virtus Pro behöver göra är att få G2 att begå misstag. De har dessvärre inte mycket annat att gå på, men det har funkat bra denna turneringen och de kan definitivt få det i rullning igen. Klarar dom detta kan dom mycket väl gå vinnandes ur denna matchen.

Speltips: Virtus Pro ML

Liga: EPICENTER

Bolag: Pinnacle

Units: 2/5

Odds: 3.36

Spelstopp: LÖRDAG 16:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.