Speltips: TNF: Dolphins-Ravens

Dags att sparka igång vecka 8 med TNF och Ravens (3-4) mot Dolphins (4-2).

Ravens är för närvarande favoriter (-3) och Ö/U har sjunkit ner till låga 37.5 poäng.

Svårbedömd match på förhand som kanske inte bjuder in till något riktigt skönspel men tror mig hittat ett par spel som kan vara av intresse i detta möte och det är följande.

Miami Dolphins Ö16.5 poäng @1.72 hos B365 med 6 u samt Över 3.5 Field Goals i matchen @2.25 också detta hos B365 med 4u.

Som sagt kanske inte den sexigaste matchen på förhand men ändå ett otroligt viktigt möte för båda lagen som än så länge har chans att nå slutspel. Dolphins är inne i en fin trend med tre raka vinster där de två senaste har varit imponerande vändningar mot först Falcons borta och nu senast mot Jets hemma. Ravens i sin tur har inte fått det att stämma på sistone och har fyra förluster på de fem senaste. Senaste matchen var man aldrig riktigt nära borta mot Vikings (förlust 24-16).

Två lag som inte suttit inne på någon offensiv att tala om under den första halvan av säsongen. Ravens med QBn Flacco som är en av ligans bäst betalda spelare står inte att känna igen och i och med att man inte heller har ett fungerande springspel har deras totala anfallsspel varit mer mindre obefintligt, inte blir de bättre av att de har en hel del tunga skador inte minst på den offensiva linjen. Anledningen till att man lyckats ta ett par segrar den här säsongen och att slutspelsdrömmen fortfarande lever stavas deras defensiv. En defensiv som framför allt var bra tidigt på säsongen och nu faktiskt har haft lite problem under de sista matcherna, man har inte minst haft svårt med att stoppa springspelet. Dock har man fortfarande flest interceptions av samtliga defensiver i NFL (10st) och det är utan tvekan en bra enhet.

Dolphins i sin tur har inte heller haft mycket att hurra för i offensiven. QB Jay Cutler har mest sett trött ut men man har ändå på något sätt lyckats gnida ut segrar detta trots att deras stora offensive stjärna under fjolåret RB Jay Ajayi faktiskt inte varit särskilt dominant. Man har dock kunnat luta sig mot en väldigt stark defensiv enhet som har spelat väldigt bra säsongen igenom. Man håller lag till endast 18.7 poäng och 308 totala yards per match vilket får ses som mycket bra. Jämför det med Ravens enhet som släpper 21.1 poäng och 334 yards per match. Så en bra defensiv och en ”aldrig ge upp” mentalitet har tagit Dolphins till fyra segrar och två förluster hittills och tror de har alla möjligheter att ta en femte här också, inte minst så som Ravens spelat hittills. Nytt inför denna matchen kommer vara att Jay Cutler är borta på grund av skada och in kommer backup Matt Moore. Enligt många är detta en uppgradering och någonting som kommer ”pånyttföda” Dolphins offensiv. Är väl inte lika säker på detta själv. Moore är en backup-QB ”by trade” som man brukar säga, han är skapt för inget annat än att spela just back-up. Han tog över rodret i slutet av förra säsongen när Tannehill gick sönder och gjorde det då helt okej och många var nog lite förvånade kring varför man plockade in Cutler inför årets säsong då många ansåg Moore vara tillräckligt bra. Moore hoppade in under förra veckans match och gjorde det helt klart bra då han orkestrerade vändningen mot Jets på ett mästerligt sätt. Det är förstås svårt att bedöma Moores kapacitet men det vi med största säkerhet kan säga är att om det ens är ett nedköp (vilket det inte behöver vara) är det absolut inte ett nedköp med stor marginal i så fall och kan mycket väl lika gärna vara ett uppköp (dock inget stort sådant). För att förstå det bättre kan man ta det så att Dolphins som lag inte lider exempelvis lika mycket som Green Bay Packers gör när de tappar sin ordinarie QB Aaron Rodgers.

Då till denna matchup och vad man kan förvänta sig. Som jag sagt innan är de svårt att få grepp om denna match. Mycket talar nog för att de blir relativt poängsnålt då det är två bra defensiver som går upp emot varandra och i förhållande till detta sitter båda lagen inne på NFLs mer eller mindre sämsta offensiver (statistiskt sett). Underlinan är dock sinnessjukt låg och det kan räcka med några turnovers här eller där så smiter linan enkelt över ändå så det är inte aktuellt. Gällande HCP-linan blir den väldigt tuff då jag faktiskt kan se båda lagen vinna matchen och då blir en -+3 lina svårspelad, ett Field Goal hit eller dit kan lika gärna hamna i det ena målet som i det andra. Skulle kanske ge Dolphins en liten fördel här men då ska man samtidigt komma ihåg att man vänt båda sina två senaste matcher på slutet till knappa vinster, kan man göra det en tredje gång? Nä, istället väljer jag att gå på lite mer oortodoxa spel här som jag tycker känns sannolika.

Först Dolphins Ö16.5 som känns bra med tanke på den lina som ges. Mest troligt blir det här en poängsnål match men för det tror jag ändå att Dolphins kan mäkta med 17 poäng (två TD och ett FG). Man har täckt denna lina 3 av 6 gånger i år och båda gångerna i de två sista. Ravens har i sin tur släppt till över 16.5 i 5 av sina 7 matcher i år bland annat i sina 5 senaste matcher totalt. Dolphins med Matt Moore känns på förhand som en lite uppgradering, åtminstone är det någonting nytt. Räknar med att Dolphins kommer springa bollen mycket med Ajayi här pga Ravens svårigheter med att försvara just springspelet. Detta borde öppna upp för en del play action och större passningsspel där Dolphins sitter inne på en hel del vapen på Reciever-positionerna. 16.5 är en riktigt låg lina och känns som att det finns goda chanser för att Dolphins skall kunna täcka denna även om det skulle bli en poängsnål match.

Kommer vi till det andra spelet Över 3.5 Field goals blir detta ett sidospel som på förhand känns bra inte minst då båda lagen sitter inne på två väldigt duktiga kickers. Främst Ravens i Justin Tucker men Dolphins har också en duktig kille i Cody Parkey. Två bra defensiver som möter varandra brukar leda till att de är svårt att trycka in bollen i End Zone och göra Touchdowns, det har inte minst varit Ravens problem i år. Man snittar över 2 FG-försök per match och man ger upp ännu fler (16 st försök på 7 matcher, 15 satta). Dolphins i sin tur kommer till något mindre lägen men släpper till ca 2 försök per match. Väderförhållandena inför nattens match förväntas vara bra vilket är gynnsamt med två bra kickers som sätter merparten av sina kicks inom 50 yards. Skulle båda lagen har problem att trycka in bollen för touchdowns i dagens match kan det komma ner till vilket kicker som har bäst dag av de båda och chanserna att vi får se mer än 3.5 FG som sitter ser jag som goda. Ravens har gått över denna lina i sina 3 senaste matcher som innehållit sammanlagt 18 st Field Goals (6 per match), senast mot Vikings blev det sammanlagt 9 st lagen emellan. Båda defensiverna kommer att hålla stången bra här är känslan dock tror jag det kommer bli lägen där offensiverna lyckas driva bollen hyfsat långt nedåt fältet. Uppstår sådana situationer tror jag coacherna är medvetna om hur viktigt det kommer vara med poäng i den här matchen och därav låta sina duktiga kickers kicka om det skulle vara några som helst tveksamheter vid exempelvis 4&1 eller vid 50+ FG. Därav känns möjligheterna för över 3.5 FG som goda.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt