Speltips: TEAM5 - Alternate Attax

Liquid gjorde nog sitt bästa igår vill man tro. De hade möjligheter att avancera förbi Astralis och knipa en karta men de lyckades inte hålla fingrarna i styr och tappade istället matchen. Lite för många lägen som gavs bort, lite för många rundor som förlorades på misstag och lite för lite fokus när det gällde som mest. Nära var det, det var inte Liquid's dag igår helt enkelt, Astralis var för bra i de momenten.

Vi lämnar EPICENTER för stunden och beger oss stället ut på nätet. Idag spelas elimineringsmatcherna respektive vinnarmatcherna i Skinhub Season 2. Kan knappt fatta det att jag ens lägger någon sekund på att bry mig om detta, men jag tycker mig faktiskt ha hittat något intressant här trots allt.

I den matchen, som jag ska rikta fokuset åt, har vi en del av ex-Fnatic Academy linan, en streamingstjärna och en snubbe från Rogue Academy. Tillsammans kallar dom sig TEAM5. Dessa ska möta Alternate Attax, tyskarna där keev i BIG b.la. kom ifrån. Ett tyskt lag som är kända för sin dominans online, men som inte alls är samma lag som förut. Dessutom har de numera en Dansk IGL vid namn HUNDEN som troligtvis är den med sämst stats någonsin på HLTV. Dock gillas han för sin ledarskap.

TEAM5 är en ny satsning. Ett bra initiativ då det behövs nya lag från Sverige. Karus, jayzaR och Bååten har tillsammans med yzn och kevve dragit ihop denna linan. De tre förstnämnda är väl de mest kända av dessa fem med tanke på deras historik i Fnatic Academy. Fnatic's akademilag disbandade för inte så längesedan när det stod klart att GoldeN skulle joina Fnatic och Fnatic själva skulle göra ett samarbete med GAMERZ vilket i sin tur gjorde att de inte kunde ha ett akademilag kvar. Utöver dessa herrar har dom även yzn som är Sveriges sodapoppin och Kevve från Rogue Academy.

Istället valde då dessa herrar att gå sin egen väg och bilda en egen lina. De tog över Fnatic Academys spot i ESEA Premier och började pracca ihop. Från början gick det ju knappast som de tänkt sig, men med mer träning i benen så har det börjat se bättre ut. Man ska inte ljuga någonstans och säga att detta laget är skit, för det är dom verkligen inte. De är talanger i laget och där finns spelare som har spelat på en relativt hög nivå och vet hur man spelar spelet. Där finns även spelare som kan bli oerhört mycket bättre om de bara fortsätter.

Sitter just nu på 2-4 W/L i ESEA vilket måste anses vara godkänt med tanke på hur lite dom spelat ihop kontra lagen dom möter. De har även lyckats med att kvala sig till slutspelet i Minor kvalet där de slog NiP men sedan fick pisk av de andra lagen och åkte ut 1-3. Inte så himla dumt även om det inte blev mer än så. Det mest intressanta med laget är dock att det börjar bli en uppgång för laget just nu. De har börjat spela väldigt bra de senaste dagarna mot bra lag och igår betalade det av sig. Två raka vinster, en över MK och en över Alternate Attax.

Skicklighetsmässigt så är de bättre än tyskarna. Som lag har de börjat bevisa att de även där har något att säga till om, inte minst med tanke på vinsten igår över tyskarna. Detta laget är faktiskt lika bra som Attax om båda lagen är i form, just nu är det dock enbart TEAM5 som har något att säga till om med tanke på att Attax inte alls är något att hänga i julgranen.

Har just nu endast två kartor de bevisat att de kan spela på. En, är klassikern Train, en karta Fnatic Academy var otroligt bra på. Den andra är Inferno, en karta som lagets spelare passar väldigt bra på. Egentligen har detta laget fler kartor, de har bara mött för bra motstånd och inte haft all tid i världen att få in dessa kartorna eftersom de spelat ihop för lite. Detta laget praccar en del och det lär visa sig i framtiden att de faktiskt kan vara något att hurra över.

Alternate Attax är som sagt inte direkt något att hänga i julgranen. För inte alltför längesedan, lite mer än en månad sedan, så joinade HUNDEN Alternate Attax som ersättare för Crisby. Han joinade, som han alltid gör, detta laget som IGL. Hans jobb är alltså att styra detta skeppet i rätt riktning framöver. Om det är något han är bra på, så är det ledarskap. Han har tidigare spelat i lag som Dignitas, Tricked, CPH Wolves, Undefined osv. Bra lag, med bra spelare, där han har varit ledaren och låtit de andra fyra i laget skjuta.

Det som inte går lika bra för detta laget är att intresset av att spela ser ut att ligga på noll. Spelarna i laget presterar inte överhuvudtaget med tanke på kapaciteten som dessa spelare har, både som lag och individuellt dvs. Dessa fyra tyskar som HUNDEN numera styr över har varit fyra av dom som har styrt och ställt online de senaste åren, över lag i samma nivå som dom och lite högre. Just nu ser det dock inte alls likadant ut. De skjuter knappt själva, de vinner inga matcher, moralen, lusten, mentaliteten, allt är verkligen på den lägsta nivån.

Sedan HUNDEN joinade har detta laget spelat totalt 13 matcher och förlorat 10 av dom. Det är väl knappast något som skriker att detta har funkat? Ännu värre är det nog när det gäller kommunikationen. HUNDEN är ju som sagt dansk och de andra i laget är tyskar. Visst, han kanske kan tyska och försöker sitt bästa. Men det verkar vara otroliga kommunikationsproblem när man tittar på detta laget när de spelar. De ser inte bra ut alls.

Laget har två bra kartor just nu, en är en klassiker, vilket är Cobblestone, en karta detta laget alltid trivts på. Den andra är Overpass, en karta ett lag som detta passar på och som tyskar generellt gillar att spela. De andra kartorna ser inte ljusa ut vilket bäddar för problem.

Moralen hos Alternate Attax är allt annat än perfekt just nu. Viljan att spela, vinna, skjuta ser helt bortblåst ut. Formen talar för katastrof och det ser inte bättre ut på kort sikt.. Motsatsen kan sägas hos TEAM5, ett lag som ser ut att börja få fart på lagbygget nu. Talangfulla svenskar med mycket hunger att bevisa att dom kan och som precis har börjat få igång maskineriet bäddar ju för en seger för dom här.

Lägg därtill att, om de nu använder hjärnan och gör sin veto rätt, så bannar de Cobblestone och Overpass och på så sätt gör det enklare att vinna. Det bästa är att det är precis vad de gjorde igår när de vann mot Alternate Attax. Samma bör ju således ske idag för en lika bra chans.

Sist men inte minst så är detta en elimineringsmatch. Första matchen förlorade TEAM5 mot ett mycket bättre Tricked. Detta var för två veckor sedan. Utvecklingskurvan har gått uppåt och nu står dom här med kniven mot strupen och ska möta ett lag utan någon vidare form. Detta ska dom vinna. Vill de stanna kvar i turneringen så gör dom det också.

Speltips: TEAM5 ML

Liga: Skinhub Season 2

Bolag: bet365

Units: 3/5

Odds: 1.50

Spelstopp: TORSDAG 17:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.