Speltips: Riktar blickarna mot söndag Falcons-Dolphins

Vi riktar blickarna mot söndag och möt Falcons(3-1)-Dolphins(2-2). Falcons är för närvarande favoriter -12,5 (linan varierar lite) och Ö/U ligger på 46 poäng.

Tog Falcons tidigt i veckan till -11.5 @2.0 hos Pinnacle och tycker det finns värde kvar i linan även om den sitter lite högre nu. Den lär pendla en del fram till matchstart så shoppa lite linor för att få bästa möjliga odds. Väljer också att ta Falcons att vinna första quarter (handicap) och första halvlek (handicap). Dessa linor är inte släppa än men kommer uppdateras i spelboken när de kommer.

Falcons förlorade något överraskande sin senaste match hemma mot Bills och man gick ifrån den matchen med en del besvärliga skador inte minst på sina WR Mohamed Sanu och Julio Jones. Sedan dess har man dock haft en så kallad ”bye week” där man inte spelade förra helgen och har nu alltså vilat i sammanlagt 14 dagar inför denna matchup. Känns som att denna ”bye” kom väldigt lägligt för Falcons som trots tre vinster innan förlusten mot Bills inte riktigt varit på samma nivå som under fjolåret (även om de varit bra). Deras Bye week kom också lägligt med tanke på de skador som tidigare nämnts, istället för att stressa tillbaka viktiga spelare har de fått vila och haft god tid på sig för att vara 100% här. Inte nog med att Sanu och Jones varit skadade så har man även saknat viktige defensive spelaren Vic Beasley samt att kickern Matt Bryant haft problem med en ryggskada. De tidiga implikationerna är att samtliga dessa kommer att spela vilket är av yttersta vikt för Falcons här. Sanu och Jones tillhör en av ligans bästa WR-duos och Vic Beasley är utan tvekan Falcons bästa pass-rusher och ett välkommet tillskott efter att ha missat de två senaste matcherna. Så med detta utrett kan vi konstatera att de är ett någorlunda friskt Falcons som kommer till denna matchen med fjorton dagar att förbereda sig på hemmaplan.

Man går upp emot ett Dolphins som varit allt annat än kul att titta på i säsongsinledningen. QB Jay Cutler som man hämtade in som en nödlösning när ordinarie QB Ryan Tannehill skadade sig har sett måttligt intresserad ut av att spela och hans statistik säger ingenting annat. Trots detta har Dolphins ändå vunnit två matcher. Premiären mot Chargers och nu senast mot Titans. Det skall dock tilläggas att detta var ett Titans med Matt Cassel vid rodret där Cutler inte ens nådde upp i 100yards passing. Just offensiven har varit Dolphins stora bryderi såhär i inledningen. Man har i min mening inte stött på någon defensiv man kan kalla ”elit” (Denver, Minnesota) men har trots detta endast skrapat ihop 10.2 poäng per match (19 som mest). Jag tycker man har bra vapen i RB Jay Ajayi och WR Jarvis Landry och Devante Parker men man har haft ytterst svårt att sätta dom i arbete hittills. Nu finns samtidigt möjligheten att just Parker saknas till denna match med en ankelskada. Så offensivt har Dolphins inte haft mycket att komma med än så länge och har svårt att se hur de skulle förändras här. Defensivt har man skött sig helt okej men har samtidigt inte sprungit på några riktigt tuffa offensiver än. Chargers, Jets och Titans (med Cassel) är inga höjdarmotstånd, det enda lag man mött som man kan argumentera för har en explosiv offensiv är Saints, men denna matchen spelades i London med allt vad det innebär. När man nu steppar upp emot Falcons är det första gången man möter ett topp 5 offense och detta på bortaplan efter att Falcons kommer från en Bye, inte optimalt.

Tror stenhårt på att Falcons kommer städa av Dolphins utan några större bekymmer här och mest troligt tidigt i matchen. Förlusten mot Bills var onödig men samtidigt kunde inte Bye-weeken komma mer lägligt än vad den faktiskt gjorde. Man har fått tid på sig att få viktiga spelare friska och inför denna match är man frisk på båda sidor bollen så att säga. Falcons bärs fram av sin offensiv som är väldigt ”flexibel” man kan både springa med bollen samt passa den väldigt bra. Med andra ord är man svåra att försvara sig emot, Dolphins defensiv kommer att ha fullt upp med att sätta stopp för Freeman, Jones etc. här och har på känn att Falcons lär landa någonstans runt 30 poäng+. Att Falcons defensiv här också får tillbaka Beasley skall inte underskattas, han står för en otroligt stor andel av Falcons pass-rush och lyckas Falcons sätta press på Cutler är denna match vunnen tidigt. Man kommer kanske ha lite problem med Jay Ajayi och springspelet men överlag har Dolphins offensiv inte visat mig någonting som säger att de ska göra mer än högst 14-17 poäng (om ens det). Gör då Falcons 30+ så skall detta spel hitta in utan problem. Att defensiven haft möjlighet att studera film och förbereda sig för Cutler och hans offensiv i två veckor brukar innebära problem.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt