Speltips: Kan svenskarnas framgång fortsätta?

Arvidsson/Simonsson - Kowalczyk/Meis (1) @ 1.83 Turnering: Challenger Poprad Tarty Spelbolag: bet365 Värdering: 5/10U Spelstopp: 17:00

Vi har inte så mycket att glädjas åt längre inom svensk tennis, resultaten på herrsidan har väl inte varit något hoppingivande under de senaste åren. Ibland så har det blixtrat till och vi har fått se någon spelare skina det lilla extra, men som helhet, säsong till säsong, så var det länge sedan vi bevittnade något i högsta klass.

Dubbeln är lite ljusare, där har vi några spelare som säsong in och ut, spelar på högsta nivån och nästhögsta kontinuerligt och således har möjligheterna till framgångarna. Sen har vi också ett par som så fort man spelar tillsammans håller en riktigt hög nivå och mest troligtvis skulle kunna hålla på den nivån om man verkligen satsade tillsammans: Arvidsson och Simonsson.

Nu är realiteten lite annorlunda, Simonsson har jag för mig har ambitioner att spela i USA och College, medans Arvidsson är bosatt på hemmaplan i Sverige. Så att de som par ska kunna spela kontinuerligt under en säsong känns väldigt otroligt i detta tillfälle. Vi får i alla fall glädjas att de verkligen presterar tillsammans, för vilka resultat dom gjort!

Förra året lyckades man att plocka båda Challenger-titlarna på hemmaplan, en i Jönköping och en i Båstad. Vilket möjliggjort att man kunnat ta ett så stort kliv på rankingen, man fortsatte även framgångarna på futuresnivå där det blev tre ytterligare titlar under 2016 som man också krönte med att gå till kvartsfinal i både ATP-turneringen i Båstad och i Stockholm. Otroligt nära att ta sig till semifinal i dom båda turneringarna men lyckades inte knipa supertiebreaket mot två riktigt starka ATP-par.

I år är Poprad Tarty årets tredje för dom, där man sedan innan spelat futuresveckorna i Sverige tillsammans och vann i andra veckan titeln där. Denna vecka har man gjort det riktigt bra ifrån sig, slog Roelofse/Rungkat som förra veckan vann titeln i Lissabon, enkelt i två raka set och igår så slog man ut efter ett supertiebreak veckans förstaseedade par Elgin/Molchanov.

Nu är det dags för semifinal och man möter ett rätt så tufft motstånd, egentligen inte tuffare än något av dom tidigare paren, men framför allt Kowalczyk har de senaste åren varit en av de absolut bästa på Challengern och främst på gruset. Däremot dock, så verkar det som att han gått ned sig en hel del till detta år. Spenderade nästan hela första halvåret att bara spela futuresturneringar och det verkar mer som att han gått över till en tränarroll då han följde med en annan polack under dennes turneringar och spelade ihop. Jag vet inte rikitgt hans ambitioner, men sett till kapacitet, så får nog han ändå sägas vara dagens bäste spelare.

Mies däremot, överskattas en hel del, har haft mycket flyt och spelat ihop de flesta turneringarna med en samspelt partner i Oscar Otte, som faktiskt bärt upp för det mesta och jag tycker inte att Mies är en kontinuerlig spelare på den är touren sett till hans kapacitet. Kowalczyk och Mies har haft en mycket enklare lottning men hade en hel del problem under kvartsfinalen där man i första set fick stryk med 6-2 mot Krajinovic/Cacic men lyckades i sista stund vinna supertiebreaket med 10-8. Serberna är helt okej dubbelspelare men jag har svårt att förstå att man var så illa ute som det blev till slut.

Arvidsson/Simonsson har en stor fördel i dagens match och det är att man är otroligt samspelta vid det här laget. Jag tycker båda också individuellt sett är bättre än framför allt Mies och att det i dagsläget inte skiljer så mycket från Kowalczyk, därav tycker jag dom också borde vara favoriter i dagens match. Har spelat bra i veckan med så jag tror deras självförtroende är mycket gott inför kvällens semifinal. Spelar man på topp så ska man ha en god chans att ta sig till finalen här i Poprad Tarty.

HEJA!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.