Speltips: Kyle "The Original" Anderson

Efter ett smärre uppehåll på cirkus en månad är jag tillbaka. Siffrorna som jag presterat här, trots att det inte är ett jättestort sample, är rent utsagt skit. Det ska de bli ändring på här och nu. Volymen kommer öka och så även Roien. Smyger igång nu i Juni medans vi trycker på gaspedaleni Juli då schemat äntligen är rätt fullt i dartkalendern. Nog om dåtid och framtid nu, det är nutiden som gäller.

Nutiden säger fredag och European Tour tävling. Nummer sex i ordningen och staden vi begär oss till är Hamburg. En stad som gör att man mycket enkelt kan börja tänka på en maträtt där man stoppar en köttbit mellan två bröd. Till den dricks allt som oftast en öl. Drycken som gärna förknippats med dart och säljs i hiskeliga mängder turnering efter turnering. Myten att spelarna själv tar sig en och annan under tävlingarna kan vi dock slå hål på till allas besvikelse. Oavsett, Hamburg är staden vi riktar blickarna mot denna helg.

Kyle Anderson-Christian Kist (1) @1,65 //Flat

Bookie: NordicBet

Spelstopp: 22:30

Kyle Anderson går under smeknamnet "The Original", och visst är han ett orginal. Å andra sidan ställs han mot en spelare som går under smeknamnet "The Lipstick", så han är inte det största orginalet på scenen ikväll.

Trodde inte bolagen skulle erbjuda högre än 1,50 på Kyle idag, men insatserna han stod för under förra helgens World Cup Of Darts verkar sitta kvar i bolagens minne. Det tackar vi för. Kyle var riktigt usel förra helgen, inget snack om det. Han hade svårt att hålla sig på rätt siffror under delar av matcher och då har man inte mycket att säga till om.

Man ska dock inte dra så stora växlar som bolagen gjort efter förra helgen. World Cup är en väldigt speciell tävling där man inte spelar för sig själv, man spelar för sin partner och även för sitt land. Detta skapar en press som spelarna vanligtvis aldrig har på sig. Kyle har dock klarat pressen bra förut då han har alltid lutat sig tillbaka på Simon Whitlock som alltid varit lugn och stabil. I år var dock Whitlock skadad och Kyle fick ta kaptensrollen, en roll han inte hanterade alls. Dom fick stryk av Ryssland som förvisso kan spela, men är ett land Australien, där Kyle kommer från, ska vispa undan relativt enkelt. Nu fick dock Kyle stryk i sin singel och såg sedan på egen hand till att dom förlorande dubbeln.

Nu är det dock nya tag för Kyle. Tillbaka på touren där det spelas för sig själv och i ett vanligt format. Kyle är för tillfället rankad 29a i världen. En ranking som ljuger lite då han missade ett par tävlingar, däribland VM där dom största rankingpoängen finns att hämta. Allt detta på grund utav problem med sitt visum. Det är nu löst och han är bosatt i England. Kyle kommer stiga på rankingen utan snack då han är en av de som har ett riktigt tungt spel med många 180s i sig. Han har varit i kvartsfinal tidigare i år på Europatouren efter att slagit bland annat Mensur Suljovic. Det är verkligen en skalp med tanke på hur bra Suljovic är i år. Han har en hyfsat lottning denna helg och en kvartsfinal ska inte vara omöjlig.

Christian Kist står och stampar runt 50-strecket på rankingen och jag ser inte hur han ska ta sig därifrån riktigt med alla nya bra spelare som kommer fram. Han har slagit ett par bra spelare på Pro Touren, men där får man inga rankingpoäng som får en att hoppa på rankinglistan. De stora hoppen gör man genom att leverera på den stora scenen, och den stora scenen för Kist är Europatouren.

Kist har förlorat mot såväl Michael Smith som Peter Wright med 5-6 på Europatouren, därav kan man tro att han gjort det bra trots allt. Hans average säger annat. Han har lyckats träffa på två bra spelare när dom gjort sällsynt dåliga insatser, och dom matcherna måste Kist börja vinna om han ska uppåt på rankingen.

Kist har haft ett avergae runt 85 på Europatouren. Det indikerar på hur få vapen det finns i hans spel just nu. Han har inga tunga scores att komma med som behövs i dagens spel. Jag har ett sett flertalet matcher med nederländaren i år och jag har inte blivit upphetsad någon gång. Har sett vapenlös ut. Hans average på 85 går att jämföras med dagens motståndare Kyle Anderson som haft ett avergae på 95. Det är en jätteskillnad. Kyle är mer av en "powerscorer" än Kist och det kommer visa sig ikväll när Kyle bör få en relativt enkel resa genom att "outscore" Kist i alla legs.Farhågan är att Kyles prestationer från förra helgen sitter kvar i bakhuvudet, men Kyle brukar vara bra på att bara gå vidare och det tror jag kan gjort nu med.

Fler spel finns att hämta under dagen i spelboken. Nu åker vi!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt