Speltips: Lång kväll att vänta för "The Power"

Vi alla har födelsedagar, vi fyller alla år och om vi har tur får vi en eller annan present denna dag. Vissa presenter är mer minnesvärda än andra. Några presenter blir man genuint lyckliga över medans en del får oss att klia fingrarna i hårbotten undrandes samtidigt som man tackar och ler lite försiktigt. Det finns folk som längtar efter sin födelsedag och ser fram emot i flera veckor, det finns även folk som hatar att fylla år och inte vill att dagen ska existera. Idag fyller en mycket stor herre en väldigt mäktig ålder. Om denne man längtat efter sin födelsedag är svårt att veta, men att han fått en av dom sämre presenterna någon någonsin fått det kan vi slå fast vid.

Raymond van Barneveld den stora publikfavoriten fyller 50 år idag. Presenten som Barney kommer få är ett möte med världens överlägster bäste spelare, Michael van Gerwen. Redan förra veckan sa MvG att Barney ska få en present han sent kommer glömma medans han gav ett flin som bara han kan ge. Förhoppningsvis är Barney på riktigt bra humör ikväll som den hömorspelare han är, tar emot presenten i form av MvG och förvandlar den till en present från sig själv till sig själv. För det förtjänar han, Barney.

Inte ett öre ska dock spenderas på den gigantiska holländska matchen som utspelar sig ikväll. Istället riktar vi blickarna mot en något mindre populäre men den större dartspelaren, Phil Taylor. Han gör sina sista proffsmatcher i Belfast ikväll och tyvärr för hans skull, så tror jag han får det tufft.

Phil Taylor-Gary Anderson (2) @1,80 //flat (bet365)

Dave Chisnall-Phil Taylor (1, DnB) @2,62 //flat (bet365)

Phil Taylor har nämnt flera gånger hur jobbigt såväl fysiskt som mentalt det är att spela den sista matchen för kvällen. Spelarna kommer dit tidigt för att få in ett skönt träningspass och hitta känslan. När man spelar kvällens sista match vet man dock inte exakt när man ska spela och går därav mest och väntar. Inga problem för en ung och fräsch kille som Van Gerwen, men Taylor han ogillar det starkt.

Det finns dock inte så mycekt att säga till om för Taylor ikväll då han i kvällens sista match ställs mot Dave Chisnall. Orken är en stor faktor till Taylors fall på rankingen. Han klarar inte av att träna lika mycket som förut och framförallt är inte koncentrationen där den en gång var. Är det något Phil verkligen kommer behöva ikväll är det koncentrationen, och kommer han kunna plocka fram den i kvällens sista match när han dessutom redan spelat en match? Svårt att tro det.

Dave Chisnall har nått nya höjder efter att det blivit så gott som klart att han inte kan nå slutspelet. Han spelar mer avslappnat vilket är en stor faktor för att han ska kunna producera bra pilar med tanke på den "snatch" han brukar råka utför med sin egendomliga kaststil.

Phil har inte vunnit en enda match denna säsong när han har varit nästsist eller sist på scen, tror inte han gör det ikväll heller. Koncentrationen kommer ta kol på honom mot en het Chisnall som kastar mängder med 180s just nu.

Innan Phil ställs mot Dave så ska han möta den spelare som senas slog honom i en VM-Final, Gary Anderson. Phil har en väldigt bra head to head statistik mot Gary, men det är inget snack om att Gary är den klart bättre spelaren av dom två just nu. Phil kan fortfarande plocka fram fantastiska prestationer, men det är långt mellan gångerna och även då kanske det inte räcker mot Gary.

Gary som börjat hitta sina 180s igen kommer köra över Phil med sitt "powerscoring". Gary har ett betydligt bättre snittaverage och Phil kommer ha svårt att hänga med. Koncentrationen kommer behöva vara på sin plats pil efter pil, och det kommer inte vara lätt när han kommer höra, oneeeeehundreeeeedandeightyyyyyyyy, var och varannan gång innan han ska kasta.

Min förutsägelse inför kvällen är att Phil lägger stort krut på matchen mot Gary. Där ska han inte räcka till. Därefter tror jag han får svårt att ladda om och han får stryk av Chisnall av bara farten. Phil är en legend och han ska behandlas som en sådan. Idag hoppas jag dock att han blåses av banan. Inte bara är det bra för kvällens spel, det öppnar även upp stora chanser för Barney.

Sist men inte minst, Happy Birthday Barney!

//Axel Andersson

//@Mrxet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt