Speltips: Ahoy Rotterdam!

Ahoy! Så heter arenan de tio Premier League spelarna ska färdas till ikväll. Staden är Rotterdam och landet är Nederländerna. För andra gången någonsin spelas en Premier League omgång utanför Storbritanien. Förra året var första gången, och det blev en succe. En orange vägg med 13,000 vrålande nederländare gjorde stämningen helt oförglömlig. Den otroliga stämningen som skapades påverkade dock spelarna spelmässigt negativt då de blev tagna av sitautionen. Den sämsta totala averagen under 2016-års Premier League kampanj kastades den där torsdagskvällen i Maj.

Drygt ett år senare vet spelarna vad dom kan förvänta sig och jag förväntar mig att kvalitén på pilarna som kastas ikväll kommer vara avsevärt mycket högre. En som alltid håller hög kvalité även om det såväl blåser är Michael van Gerwen. Han var tillbaka efter att rehabat med PSV då hans rygg inte är i sin bästa ofrm. Oavsett var han tillbaka och såg obehindrad ut av ryggen när han slog Kim Huybrechts.

Nu ska vi fokusera på spelen för veckan. Hoppas kunna bygga vidare på förra veckans 6/7. Let's go!

James Wade-Jelle Klaasen (1, Draw no Bet) @1,675 //1,5u flat

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 20:15

I fotboll och andra sporter försöker man dölja skador och liknande in i det sista för att moståndarna inte ska få en möjlighet att anpassa sig. Inom dart bryr man sig inte lika mycket. Jelle Klaasen gick igår ut och sa att han kan spela fem, sex legs innan det börjar göra riktigt ont i handleden. Han spelar just nu med ett skydd men som tyvärr inte hjälper helt och fullt.

Experter har återkommande sagt att Jelle haft svårt att stänga matcher i år, igår kom förklaringen att det gör så ont så det mer handlar om att ta sig i mållinjen än att ta sig dit först. Blir det inte bättre väntar en operation, säger Jelle själv. En minst sagt otrevlig skada att handskas med när huvudkroppsdelen i denna idrott är handen.

Inte nog med att Jelle dras med skadeproblem, James leder deras H2h med 21-5. James är den överlägset långsammaste spelaren i årets Premier League medans Jelle är den snabbaste. Detta blir en långt ifrån optimal match-up för Jelle då han väldigt lätt kommer ut ur sin rytm.

James Wade började säsongen med två vinster och två oavgjorda matcher. Nu kommer han dock från två raka förluster mot Dave Chisnall och Peter Wright. Två spelare som kastade väldigt bra mot James. James har dock visat sig varit svårslagen i år och båda förlusterna var två tighta 5-7 förluster.

James Wade har inte kastat några höga averages eller gjort något spektakulärt, däremot har hans timing varit otrolig! Han har tagit ut stora checkouts i precis rätt lägen för att knäcka motståndaren. James är spelaren man tror man har full koll på, sen smäller det till så kastar han ett gäng riktigt bra pilar och sen myser vidare medans en själv inte fattar vad som hänt och faller ihop.

Denna match-up gynnar kanske inte James, men den missgynnar Jelle och det har visat sig i de flesta av fallen. Att Jelle nu dessutom dras med en skada gör inte saken bättre. Hamnar Jelle efter tidigt och börjar känna av skadan och sen störa sig på James fart kan det bli en otrevlig kväll för Jelle. Sedan ska även Jelle debutera i Ahoy Arena medans James var där förra året och vet hur det kommer vara. Även det är till James fördel ikväll.

Jag har väldigt svårt att se hur James Wade ska åka hem poänglös ikväll. Då ska Jelle stå för en slakt och det ska bara inte ske. James Wade Draw no Bet hos Pinnacle Sports blir spelet i matchen. Vid 6-6 får vi alltså pengarna tillbaka.

Phil Taylor-Michael van Gerwen (-2,5 och -3,5) @1,83 och @2,37. //1,5 flat på båda.

Bookie: bet365

Spelstopp: 23:15

Michael van Gerwen är en vanlig dag oslagbar. Michael van Gerwen framför 13,000 hemmafans är, ja ännu mer oslagbar. Stats ljuger inte, och statsen säger att Van Gerwen har snittat ett average medans Phil snittat ett average på 96. Det är väldigt stora skillnader. Van Gerwen kommer utan snack outscore Phil ikväll och förmodligen även checka ut bättre. Van Gerwen är planetens överlägset bästa dartspelare medans Phil inte ens är, trots alla meriter han har bakom sig, topp fem i världen.

I Rotterdam så har Phil inte publiken med sig, och det har visat sig påverka Phil på ett negativt sätt. Dom dueller vi fått se mellan dessa två jättar där Van Gerwen haft stort stöd så har Phil fått små meltdowns. Det mest klassiska fallet var i Worlds Matchplay förra sommaren när Phil tappade fattningen helt och insåg att Van Gerwen var för bra. Så då försökte han enbart få Van Gerwen ur fokus, vilket så klart inte går då han är en maskin.

Phil Taylor har de senaste tre mötena slagit Van Gerwen. Det är han ensam i världen om att lyckats med. Sedan de senaste mötet har de två gått i olika riktningar. Phil börjar bli till åren och går nedåt i rankingen medans Van Gerwen förstärker sin plats som världsetta var dag som går.

Det är i nuläget en stor kvalitétsskillnad mellan dessa två och nu med hemmaplan för Van Gerwen förvånar det mig om Phil kniper fler än tre legs. Han kommer vara under press för att hålla varenda leg, Van Gerwen kommer stressa honom med sitt tunga artilleri av scores. MvG kommer vinna ikväll, frågan är bara med hur mycket. 7-2?

Både linan -2,5 och -3,5 får sig en flat insats var.

Som vanligt finns några spel till i spelboken.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt