Speltips: Är den gröna maskinen lagad?

Precis som titeln antyder så är den stora frågan, är den gröna maskinen lagad? Maskinen är Michael van Gerwen och han är åter tillbaka i spel efter förra veckans frånvaro med ryggproblem. Hur illa var det då och hur pigg är han ikväll? En fråga svår att svara på från en snöglatt norrland, där jag befinner mig. Så sent som i lördags klev Vincent van der Voort, Michaels bästa vän och även best man på Michaels bröllop ut och sa att han hade pratat i telefon med Michael i fredags. Då hade Michael varit i tårar. Vincent som inte har den allra bästa engelskan fick nog inte fram exakt det han ville, men det lät väldigt allvarligt. Michael van Gerwen har umgåtts med fotbollslaget PSVs läkare den senaste tiden, och det var även han som tog beslutet att Michael inte fick spela UK Open.

Michael är nu som sagt tillbaka och ska tydligen vara i tillräckligt bra skick för att spela. Något märkligt med tanke på hur illa det ska ha varit för fyra-fem dagar sedan. Det ska bli spännande att se hur han ser ut ikväll, förmodligen ser han ut som vanligt och utökar sin obesegrade svit med ännu en vecka.

Inte bara Michael var i tårar i helgen, utan även Peter Wright. Äntligen tog skotten sin första major. Varken Michael eller Phil var på plats och Gary åkte ut tidigt så Peter underströk att det inte kändes helt rätt. Trots det fylldes tårkanalerna när han lyfte bucklan och det bör dom göras, för jösses vad han väntat länge på denna titel. Tror han har ett gäng till på lager för han ser otrevligt bra ut just nu. Kvällens omgång spelas i Glasgow och därav kommer Peter Wright och skottarna få en otroligt hemmastöd.

James Wade-Peter Wright (2) @1,68 //1,5 flat

Bookie: Betsafe

Spelstopp: 21:00

Peter Wright är en man som just nu kastar sina bästa pilar i livet. Hans jämnhet just nu är helt otrolig. Det spelar ingen roll om det är en liten turnering bakom stängda dörrar eller UK Open final inför en fullsatt arena. Det har ett bra tag nu funnits två spelare som ligger några nivåer över alla andra, Michael van Gerwen och Gary Anderson. Peter Wright kan nu adderas till den listan då det i detta nu är svårt att hitta svagheter överhuvudtaget i hans spel.

James Wade kommer behöva kasta över sin förmåga ikväll om han ska få med sig någon poäng. Wade är argumentalbelt den bäste i Premier League på att checka ut. Han är dock långsammast på att ta sig dit och det straffar sig mot de allra bästa. James Wade kastar väldigt sällan averages över 100 medans Peter Wright väldigt sällan kastar averages under 100. Skillnaden mellan dessa två i spelet är från 501 och ner till checkouts, och där är Wright ruskigt överlägsen.

Statsen ovan är inte missvisande siffor. Peter Wright har vunnit mot James de senaste sju matcherna och anledningen är att Peter är bättre på så gott som allt just nu. Han är snabbast ner till checkouts och chokear aldrig nuförtiden därifrån. Ju mer jag ser Peter i år så tror jag att han vinner Premier League.

Det ska till något extra om James Wade ska åka hem med en poäng ikväl från Wrights hemmaborg och allt över 1,60 på Peter Wright ikväll anser jag är riktigt bra.

Adrian Lewis-Phil Taylor (Lewis flest 180s) @1,61 //1,5u flat

Bookie: bet365

Spelstopp: 20:15

Matchen som öppnar kvällen är ingen annan än matchen mellan de två grova grabbarna från Stoke On Trent. Två grabbar som känner varandra otroligt väl då dom bland annat spelat World Cup Of Darts tillsammans år efter år och dessutom haft ett gäng bataljer sig emellan. Detta blir dock en av de sista då Phils pensionering närmar sig med stormsteg.

Marknaden för 180s lockar till sig mitt intresse då jag tycker Lewis ska vara större favorit än vad han är. Detta är två spelare som mixtrat lite med sina pilar inför säsongen. Phil pilar är ruskigt stora och det är väldigt ofta han byter ned mot 19 efter han kastat sin första pil i trippel 20 då den täcker resterande del av bädden. Phil har under hela sin karriär varit den som mest konsekvent bytt ned mot 19 istället för att vara 180-kåt, som resten av dartvärlden är. Nu med säsongens nya pilar blir det än frekventare.

Adrian Lewis som gjort en förändring i sina pilar något nyligare än Phil, har lett till att han kastar fler 180s igen. Adrian har kastat dubbelt så många 180s som Phil under årets Premier League och jag har svårt att se att han inte kastar fler 180s än Phil ikväll också.

En Phil som gärna byter ned mot 19 mot en 180-kåt Adrian ska bara kunna sluta på ett sätt. Oddset 1,61 synas hos bet365!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt