Speltips: Kniven mot strupen i norr!

Hallå där bandyvänner! Senast det begav sig så blev det tyvärr bara 1/2 spel in då Ljusdal gjorde 5-4 i slutet av matchen. Sån är det ibland men vi kämpar vidare! Veckans sista dag bjuder på 4 matcher från elitseriekvalet och jag tror mig ha vaskat fram ett fint spel.

Kalix v Tillberga
Ödesmatch i de nordligaste delarna av landet mellan de två lag i gruppen som kommer från elitserien. Kalix inledde gruppspelet med att förlora med 3-2 borta mot Ljusdal och slog sedan Nässjö med samma siffror på hemmaplan. Tillberga inledde med en 6-4 seger borta mot Nässjö innan man föll med 4-5 hemma mot Ljusdal.

Denna match betyder otroligt mycket för båda lagen då man står på lika antal poäng efter 2 omgångar. Jag skulle vilja påstå att om Tillberga vinner detta så är loppet kört för Kalix och alla elitserieklubbar jublar. Inte för att man tycker illa om Kalix som förening men för de pengar och tid man kommer spara in på resorna upp till Norrbotten. Hur som så lär inte Kalix lägga sig platt här utan kommer kriga för allt vad man är värda. Matcherna uppe i norr är sällan lätta och man åker inte dit och bara plockar med sig poäng utan att få slita först. Det har varit en regel i många år nu. Denna säsong har det dock gått trögare på alla fronter för Kalix, inklusive hemmaspelet.

Tillberga är rejält uppretade efter förlusten man åkte på senast mot ett taktiskt skickligt Ljusdal. Jag skulle kunna tänka mig att vi får se ett Kalix som försöker ”kopiera” Ljusdals defensiva tankesätt mot ett offensivt skickligt Tillberga. Bekymret är att hemmalaget inte har visat prov på disciplinen som krävs för att spela tight och defensivt i 90 minuter. Det har egentligen varit Kalix tema hela säsongen, brist på disciplin och ett fungerande spelsystem. För att knyta ann till Tillbergas förlust mot Ljusdal så tror jag man har pratat mycket om hur man ska agera om en liknande situation uppstår idag mot Kalix. Detta gör givetvis att man är mer förberedda idag än vad man var i fredags då man mycket väl kan ha blivit lite tagna på sängen av Ljusdals styrka. Summa summarum så tror jag inte att man gör samma miss två gånger på rad i ett så otroligt viktigt kval.

Båda trupperna ska vara hela/friska och vädret ser ut att bli kanon. Vi har alltså alla förutsättningar på vår sida innan matchstart. Då är det bara upp till mig att värdera situationen rätt och hitta det bästa spelet. Ni som orkat läsa hela motiveringen och inte tjuvkikat på det som är skrivet med fet stil kanske redan nu listat ut vad spelet kommer bli. Tillberga @1.80 hos bet365 liras med 4/5 units!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt