Speltips: Meshkov Brest - Nexe

Vad fan hände i Skövde tidigare ikväll? Hammarby 2:a målvakt Hellberg går alltså in och fullkomligt spikar igen, att inte den matchen går över 53.5 är inget annat än ett mysterium. Hatar och älta gamla matcher och skylla på spelare/domare men jag kunde inte låta bli att skriva något om spelet, det var längesen jag var så tilt som runt 21:00 denna måndagkväll.

Som tur väl är så gör stora badbeats mig än mer motiverad av någon anledning och efter att ha djupdykt i veckans utbud så har jag hittat ett spel till imorgon eftermiddag (Tisdag), spelet är från Vitryssland och den anrika SEHA-Liga.

SEHA-Liga

Meshkov Brest - Nexe, spelstopp 14/2 16:00

Meshkov Brest hade ett väldigt tydligt mål inför säsongen, det var att komma top 4 i SEHA-Liga och på så sätt kvalificera sig för de klassiska Final Four-spelet som i slutet av varje säsong avgör vilket lag som kröns till mästare. Vi hittar just nu de Vitryska laget på en 5:e plats med 2 poäng upp till 4:e placerade PPD Zagreb, som dessutom har 1 match mindre spelad. För att Meshkov Brest ska kunna ta sig till slutspel så kommer man med största sannolikhet behöva vinna de resterande 3 matcherna. Man har ett bra lag och slog så sent som i torsdags väldigt överraskande Pick Szeged med 25-23 på hemmaplan i Champions League, en vinst som ger andrum inför slutspurten men som också verkar blivit dyrköpt. Nu är det nämligen så att det är sjukdom och skador i laget och 2 av nyckelspelarna Iman Jamali och Shylovich är väldigt tveksamma. Enligt rapporter och tränarens egna utspel så är de väldigt tveksamma till den här matchen och skulle de vara borta så kommer hemmalaget får slita rejält för att ta fullpott och hålla drömmen om Final Four vid liv.

Nexe är de tveklöst nästbästa laget i Kroatien och jag tycker att detta unga lag tar steg för steg och Zagreb ska nog passa sig om man vill fortsätta vara det bästa laget i landet. Man har gjort en mycket bra säsong och ligger just nu 6:a, dock med 11 poäng upp till Meshkov Brest men sätter man det i perspektiv så ska och är Nexe mycket nöjda med sin säsong. Nexe har inte behövt spela något Europaspel denna helgen då man blev utslaget ur EHF Cupens sista kvalrunda mot SC Magdeburg i ett dubbelmöte sent i November. Efter VM-uppehållet så har laget spelat 2 matcher och jag har lyckats se båda. Börjar vi med den första så blev det förlust borta mot ett av världens bästa lag, Vardar Skopje med 37-29. Nexe stod upp riktigt bra och låg bara under med 17-16 i halvtid, följdes mer eller mindre åt till det var 15 minuter kvar men där blev laget från Makedoniens huvudstad lite för tunga. I onsdags däremot kom de Slovenska laget Gorenje Velenje på besök, ett mycket bra lag de också men där lyckades Nexe efter en väl genomförd match tillslut vinna med 29-27, något som borde gett en rejäl självförtroende-boost för de här unga laget. Nexe ska inte ha några problem med skador eller sjukdomar av det jag hittat.

Så vi har ett hemmalag med all press i världen, de säger att de är lite trötta, spelar en viktig Champions League match på lördag mot PPD Zagreb och har dessutom tveksamheter på 2 av sina bästa spelare. Nexe har allt att vinna, kommer med en mycket positiv känsla och till råga på allt så vann Nexe de tidigare mötet denna säsongen på hemmaplan med 28-27. Jag tror Nexe kan stå emot riktigt bra här och skulle bli förvånad om man blir totalt överkörda.

Jag väljer att spela 3.5/5u på Nexe +5.0 @ 1.90 på Pinnacle.

Jag skulle säga att det är spelbart ner till 1.75.

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt