Speltips: Spel nummer 700

Halloj!

Då var jag återigen tillbaka på hemmamark, på Cypern, efter en oerhört spännande helg i London på gambling-mässan ICE. Mer om det kan ni höra om i förra veckans podcast, alternativt vänta in rapporten från mässan som planeras printas ut här på sidan inom ett par dagar.

Vad gäller tennisen under föregående vecka, så finns det oerhört mycket att prata om. Inte minst mina egna resultat, som faktiskt varit riktigt, riktigt bra. 8 av 9 spel har suttit de senaste dagarna och det är med blodad tand jag nu slänger mig över veckans utbud och hoppas kunna hålla i den fina formen. Faktum är att 699 spel nu blivit bokförda i sheetet sedan början av 2016 och enkelt uträknat, är alltså spel nummer 700 på gång!

Innan vi ger oss på det så måste jag dock bara nämna lite av det som hände förra veckan, ur ett sportsligt perspektiv, också. Det som hände igår, när Estrella-Burgos vann ATP Quito, får nämligen nästan ses som sensationellt.

För er som inte vet, så är Estrella en gammal man från den stora tennismetropolen Dominikanska Republiken. För er som inte behärskar sarkasm i skriftform, så förtydligar jag bara direkt att DR inte är en tennismetropol. Det är troligen det raka motsatta.

Hur som haver så var Estrella Burgos för 3 år sedan en spelare som under hela sin karriär gått titel-lös på ATP-touren, men så kom ATP Quito till liv. En turnering som alltså bara funnits i tre år. En speciell sådan, dessutom, av flera olika anledningar. Den spelas över 3000meter över havet och således blir förhållandena mycket speciella och turneringen är inte på något vis grus-aktig, trots att underlaget är just det, grus.

Burgos tog sin första ATP-titel i Quito för 3 år sedan, 34 år gammal. Sedan vann han sin andra titel förra året, i ATP Quito, 35 år gammal. Och igår, då vann karln sin tredje ATP-titel, 36 år gammal. Återigen i ATP Quito. FULLSTÄNDIGT osannolikt och även om turneringen är relativt liten så är detta en historia som lär hänga kvar länge i tennisens värld. Han är den första spelaren i tennisens historia som vunnit 3 titlar i samma turnering utan att vinna en enda titel utöver dessa. Jag tänker absolut inte ta något ifrån Estrellas fantastiska historia, men det är ingen slump att det sker i just ATP Quito som ändå blivit lite av en skojarturnering med de förhållanden som råder där. Oavsett, helt magiskt.

Nog pladdrat. Låt oss kika in spel nummer 700!

Halys - Marterer (1) @ 1.80
Turnering: Challenger Cherbourg

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 5/10

Marterers matcher har vi blandat oss i två gånger tidigare i år, med skiftande resultat. Vi tog honom i Bangkok Challenger i Januari, och vann. Sedan tog vi honom i Koblenz challenger ganska tungt för ett par veckor sedan och åkte på en blytung torsk. Nu är det dags att få tillbaka lite av de kulorna när Halys ska gå upp emot tysken, hemma i Frankrike.

Dessa bägge är spelare med stor potential, men som behöver få med sig ett par challenger-titlar snarast för att kunna börja hävda sig även på ATP-touren. Ingen av dem har någon som helst chans att bli några direkta topp-spelare men på challenger-touren håller både Hallys och Marterer hög klass.

Halys är en Fransman som de senaste 2 åren börjat ta rejäla kliv på rankinglistorna. Under 2016 nådde han ett par finaler på challengern och dessutom tog han en titel i USA. Han tycks fast besluten att fortsätta på det spåret i år och var så sent som för två veckor sedan framme i en Semifinal, även det i en turnering som spelades i Frankrike. Utöver den semifinal-platsen så hade han bra häng på Querrey i Australian Open och de andra förlusterna han ådragit sig har varit väldigt tighta sådana. Rent generellt kan man faktiskt säga att Halys ännu inte spelat en enda riktigt dålig match i år.

Annat kan man säga om Marterer som blandat och gett mer än jag hade trott såhär inledningsvis i år. Han gjorde en bra turnering i Bangkok där året startade, men efter det har det faktiskt gått trögare. Ut direkt i kvalet till Australian Open, vartpå han förlorade hemma mot riktigt svaga Marti i raka set. Senast spelade han i ATP Sofia, där han kvalade in till huvudturneringen men sedan förlorade direkt mot Darcis som väl var den bästa lottningen Tysken kunde få.

Marterer spelar tungt men det börjar bli allt mer tydligt att han är bättre på grus än snabba underlag. På grus hinner han jobba runt bollarna och trycka till slagen med bra balans. På Snabbare underlag blir det väldigt tydligt att han ofta kommer fel till bollarna och istället får spela ett mer defensivt och löst spel. Något som definitivt inte gynnar honom och även om han underpresterade grovt mot Marti, i den matchen då vi hade Marterer, så såg man tydligt att Marti fick göra lite som han själv ville för att Marterer aldrig kunde få svinga ut ordentligt.

Att Marterer kommer direkt från ett ATP-event till den här turneringen ser jag som positivt. Det var tveklöst så att Marterer hade enorma problem att ladda om från AO till challengern i Tyskland och det är inte alls omöjligt att samma visa upprepar sig igen. Det är oerhört osexigt att behöva spela Challengers veckan efter att man lirat på den högsta touren. Halys spelade förvisso också ATP förra veckan, men det faktum att han här spelar på hemmaplan, där han normalt sett alltid presterar fint, gör mig självsäker och trygg i det faktum att han troligen kommer ha betydligt lättare för att motivera sig till den här kampen, challengerturnering eller ej.

I grund och botten är detta en oerhört jämn match mellan två spelare som mer eller mindre ligger kloss på rankinglistan. Jag ser dock ett par faktorer som gör att Halys i mina ögon bör ses som favorit. Dessa faktorer är främst hemmaplansfördelen, att man spelar på indoor HC och att Halys sett stabilare ut än Marterer sedan Februari tog sin start.

Fransmannen bör få jobba en del för segern, men i slutändan ska han fixa det om han gör en bra match.

/Adam Perleroth
@baselinebetting
@baselineLIVE






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt