Speltips: Dale Albo!

Senaste bloggliret på Pumas -0.25 började på sämta tänkbara sätt efter att Pumas släppt in 0-1 redan i den första minuten. En ordentlig forcering uteblev i den första halvleken och det kändes aningen mörkt, men tränarens halvtidssnack verkade ha gjort susen då Pumas klev ut i andra som ett helt nytt lag. Castillo, som jag snackade upp ordentligt och som var tillbaka från avstänging, stod för ett mål och en assist. Det är alltid kul när spelaren/spelarna man plockat ut i en analys utmärker sig och Castillo visade att han är mer än redo för den mexikanska ligan. I veckan är det en del Copa Libertadores samt lite mexikansk cupfotboll och vi börjar veckan med en relativt tidig rek då oddset har rört sig en del och lär troligtvis fortsätta göra det fram tills matchstart.

Botafogo - Colo Colo - Copa Libertadores Avspark: 2 Februari 00:45

Sydamerikanska säsongen har inte ens hunnit börja för många lag men likväl väljer CONMEBOL att schemalägga Copa Libertadores übertidigt. Första kvalomgången spelades redan förra veckan och nu i veckan är det alltså dags för omgång 2. Brasilianska Botafogo och chilenska storklubben Colo-Colo entrar här. För Botafogos del blir det en oväntad comeback efter 18 års frånvaro. Jag säger oväntad då Botafogo förra säsongen lyckades som nykomling sluta på en femteplats i Serie A, vilket var helt klart över förväntan då laget hade en rätt ålderstigen trupp och saknade spelare med stjärnglans. Inför denna säsong har man plockat in en del spelare, men utöver argentinaren Montillo så är de flesta spelare antingen Serie B eller från klubbar som åkte ner till Serie B förra säsongen. Det är inga namn som smäller överdrivet högt om vi säger så. Montillo kan dock bli en riktig tillgång i klubben, han har ett par fina säsonger i Chile, Brasilien och nu senast Kina bakom sig och bidrar med både mål och assist. Men Montillos fysiska status är inge vidare, han har bara spelat en endaste tävlingsmatch på 4 månader och är således knappst redo för att sätta ordentliga avtryck på planen.

Botafogos förberedelser och försäsong är något som jag ställer mig frågande till. Man hade en (!) veckas försäsong i China Park där man endast spelade en match mot riktigt kasst motstånd. Efter den korta försäsongen premiärspelade man i regionsmästerskapet borta mot Madueira. Den matchen förlorade Botafogo med 2-0 och prestationen lämnade mycket att kvar att önska. I den andra, och senaste matchen, så ställde tränaren över de flesta nyckelspelarna för att hålla dem fräscha till mötet mot Colo Colo. Även detta kändes som ett konstigt val med tanke på vilket intryck de ordinarie spelarna lämnade på mig efter förlusten mot Madueira. Nog hade det kanske trots allt varit bäst att ge dem ytterligare en match så att spelet sätter sig. Läget i truppen är inte heller optimalt. Utöver spelare som inte ser ut att vara i sin bästa form så saknas nya mittbacken Carli pga skada, även mittfältaren Bruno Silva är tveksam till spel. Dessutom så är varken Sassa, lagets bästa målskytt förra säsongen, och mittbacken Emerson Santos med i Copa L-truppen. Sassa pga diciplinära problem och Emerson Santos pga att han ej förnyat kontraktet.

Chilenska mesta mästarna Colo Colo är ett återkommande inslag i Copa Libertadores och har en Copa Libertadores-titel från 1991 i bagaget. Dock har chilenska lag inte presterat på en förväntad nivå i dem senaste årens upplagor. Dels har kvalitéen i ligan haft en liten dipp och dels har man inte alls haft någon flyt med lottningen. Men faktum kvarstår att det finns åtminstone 2 klubbar i den chilenska ligan som rent kvalitémässigt borde kvalificera sig till slutspel i princip varje år. Colo Colos spår i år är rutinen. 36-årige lagkaptenen och skyttekungen Paredes är en oerhörd viktig kugge. Hela den centrala linjen består i princip av rutinerade och stabila herrar. I mål har man Paraguayanske landslagsmålvakten Villar, i backlinjen bl.a. Barroso, i mittfältet gamle Parma-liraren Valdes och på topp tidigare nämnda Paredes. Trots att dessa herrar är relativt gamla så är det spelare som har en väldigt fin säsong bakom sig. Colo Colo inledde förra säsongen knackigt och det tog ett tag innan tränaren Guede hittade en vinnande formula, men när spelarna väl började förstå Guedes idéer så gick man sjukt bra i ligan och det var länge sedan man såg ett chilenskt lag dominera matcher på det sättet Colo Colo gjorde där ett tag. Inför 2017 har man lyckats hålla stommen intakt och laget är väl samspelta vilket givetvis är ett stort plus. Forne Liverpool-spelaren Mark Gonzalez och föredetta Malaga-mittfältaren Pedro Morales har plockats in och lär bli nyttiga tillskott till en reda starkt trupp.

Guede har under försäsongen fokuserat en hel del på dem defensiva aspekterna med goda resultat. Av tre träningsmatcher vann man tre möjliga och det som är imponerande är att samtliga motståndarlag ska även de medverka i Copa Libertadores. Sporting Cristal och Cerro avfärdades enkelt innan man avslutningsvis vann 1-0 hemma mot Argentinska mästarna Lanus. Ett 6 mål gjorda framåt och ett insläppt är ett grymt facit och ett bra kvitto på Guedes taktiska jobb. Colo Colo känns betydligt mer i fas och har dessutom bra mycket mer rutin från dessa sammanhang än Botafogo. Colo Colo +0.75 finns just nu till 1.76 hos sbobet. Sitter lite bättre då jag plockade spelet igår men jag ser fortfarande värde just nu + ytterligare ett par punkter längre ner.

Dale Albo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.6
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.