Speltips: Kan Stefanos vinna åt oss igen?

Det får bli ett andra inlägg idag, då den här matchen rör morgondagens marknader. För er som missat, så har vi alltså ett spel för kvällen.

Det spelet finner ni här!

Inför imorgon, så plockar jag upp följande spel redan nu!

Tsitsipas - Rublev (1) @ 3.10
Turnering: Challenger Quimper

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 4/10

Förra veckans challengerturnering i Rennes var en röra av guds nåde. Tsitsipas kvalade till den turneringen och slog i sista kvalrundan en man vid namn Uzladimir Ignatik med 7-6 7-6. Ignatik fick därefter en lucky-loserplats i maindraw, efter att spelare dragit sig ur. Med hjälp av den platsen, som han alltså egentligen inte var berättigad till, så gick Vitryssen och vann hela turneringen. Den första challengertiteln han vunnit på fem år dessutom. Märkligt, men samtidigt helt fantastiskt.

Tsitsipas åkte istället ut i runda ett, mot Mathieu, som sedan i kvartsfinalen åkte ut mot Ignatik, som Tsitsipas alltså slog i kvalet. Kan det bli rörigare? Troligen inte. Som grädde på moset så slog Ignatik just Rublev i finalen i Söndags, i en match som faktiskt får klassas som en av de absolut bästa på mycket länge på den här touren. Underdogen Ignatik kämpade sig tillbaka från 0-1, och vann titeln 7-6 i tredje efter en grov miss från den unge Ryssen på matchbollen.

Oavsett, så vill jag först och främst säga att Tsitsipas fick oförtjänt dåligt betalt för sin insats i Rennes Challenger. Han slog turneringsvinnaren redan i kvalet och drog därefter en jättenitlott när han lottades mot Mathieu i runda ett. Han tog ett set av den mycket rutinerade Fransmannen, men stupade i tredje. Snöpligt för Tsitsipas, som ändå spelade riktigt bra.

Tsitsipas har faktiskt börjat året riktigt fint. Han har tidigare varit en ITF-spelare, men numera är han inget annat än en challengerspelare. En bra sådan dessutom! Det skulle förvåna mig mycket om han inte vinner en eller två titlar på den här touren under 2017.

Rublev är en spelare med potential för ATP-touren, det går det inte snacka bort. Rublev är dock också en spelare med galen tiltmentalitet. Jag undrar hur många rackets per säsong som denne man förbrukar i ren ilska. Bara mot Ignatik i Söndagens final så dräpte han två racket.
Rublev har öppnat året otroligt fint, det har han. En 2a-runda i AO nåddes via kvalet, och så då finalen förra veckan. Han är formstark! Jag tror dock den här matchen kan komma att bli jobbig för ryssen av flera olika anledningar.

1. Den naturliga tröttheten lär kicka in snart. Han har spelat väldigt mycket på kort tid och framförallt galet lång matcher. Senaste veckan spelade han 5 tiebreaks under sina 5 matcher. Sånt tar på krafterna.

2. Det faktum att han förlorade Söndagens final med två ynka poäng, i ett avgörande tiebreak, kan mycket väl också gett den mentala orken en törn.

3. Tsitsipas är urtypen av motståndare som man inte vill möta om man spelat väldigt många matcher på kort tid. Stefanos ger aldrig upp och grindar varenda boll efter bästa förmåga. Rublev har alltid haft tendenser till att inte orka med sånt i den här typen av evenemang.

4. Tsitsipas har fått oförskämt dåligt betalt i form av resultat, i kontrast till hur bra denne faktiskt spelat i matcherna.

Det som talar för Rublev är givetvis att han i grund och botten är en spelare med mer erfarenhet på nivån och att han, om båda spelar på maxnivå, är en bättre tennisspelare. Värdet i den här matchen ligger dock i att sannolikheten att han gör så är relativt liten. Den sista faktorn som talar emot det här spelet är att Rublev vann turneringen förra året. I och med att han tog sig till final förra veckan så har han dock råd att tappa lite poäng här.

Kan Tsitsipas komma upp i samma fina nivå som tidigare i år, och bara göra livet surt för Rublev, så kan jag definitivt se en Ryss som tappar skallen i den här fighten.

-

/Adam Perleroth
@baselinebetting
@baselineLIVE






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt