Speltips: Let the fun begin!

Hallå igen!

Efter en månads frånvaro är det dags för mina fingrar att börja smattra på tangentbordet igen. Anledningen till frånvaron är så enkel som att dartsäsongen 2016 tog slut, då kändes det skönt att koppla bort och gå under jorden några veckor. Idag är det dock dags igen för en ny säsong att ta vid, och det kommer bli tidernas bästa säsong.

Michael van Gerwen skulle jag kunna ta ett helt inlägg om, han är mer överlägsen än vad någon annan idrottsman/kvinna är eller kommer bli den närmsta tiden. Han gick igenom hela året utan en enda förlust i en major. Han vann så gott som allt han ställde upp i, några förluster dök upp på protouren och europatouren men det var inget som bekymrade honom nämnvärt. I början av detta år fick han lyfta den ärofyllda "Sid Waddell Trophy", en trofe man får lyfta som världsmästare. Den enda titeln som Van Gerwen egentligen brydde sig om, nu råkade han bara vinna 25 titlar till under året och dra in en gäng miljoner.

Van Gerwen blev hyllad på ett torg i sin hemstad inför tusentals människor när han kom hem till Nederländerna igen. Sedan har han även fått en hyllning i samband med en fullsatt PSV match. Sporten är betydigt större än vad vi här i Sverige kan tänka hos, jag hoppas sporten får lite av en gemonbrott här nu när Viaplay börjat roffa åt sig en och annan rättighet.

På tal om genombrott så kan vi få se ett par sådana under säsongen som kommer. Dart är numera en sport som ungdomar vill syssla med likt fotboll i länder som Nederländerna, Storbritanien och framförallt Tyskland. Hur sjukt det där än lät när du läste kan jag garantera att så är fallet. Jag skulle kunna namedroppa et tjugotal namn som mycket väl kan slå igenom i år, men det hoppar jag över. Chris Dobey är dock den det snackats mest om bland de stora grabbarna och det skulle inte förvåna mig om han snor åt sig i alla fall en finalplats i en stor tävling i år. Han har allt som krävs. Sedan tror jag Ted Evetts, en kille som inte många hört talas om, kan slå igenom i år. En att hålla koll på!

Jag skulle kunna förutspå säsongen i ett inlägg som skulle vara så långt så ni skulle tappa hakan, inte mig emot. Men jag tror ingen skulle orka läsa det så jag tar och lägger fram ett speltips till ikväll istället. Början av säsongen kan vara lite klurig så det kommer inte komma massvis med spel då jag vill kunna kartlägga vilka som bytt pilar eller vilka gått upp 30kg under semestern. Nytt för i år är att jag kommer flatspela alla mina spel med 1,5/3U, det vill säga samma insats på alla spel då jag anser att det är lönsamt. Inte bara för mig, utan för de flesta.

Gary Anderson-Benito van de Pas (Van de Pas över 2,5 180s) @1,66 //1,5U

Bookie: bet365

Spelstopp: 22:00

Detta är ett spel jag gillar ur ett gäng olika aspekter. Benito van de Pas blev framröstad som "Young Player Of The Year", och inte mer än rätt. Han utveckling går bara åt ett håll och det är uppåt. Som en av dom talangfulla unga spelarna så har han såklart legat i hårdträning nu senaste veckorna, han vill uppåt på rankningen och ta ännu ett steg i karriären så därför finns ingen tid för vila.

Gary Anderson är tvärtemot Benito något äldre och mycket mindre träningsvillig. Gary är inte den som tränar ihjäl sig i onödan nuförtiden och det ska bli spännande att se hur han ser ut efter att inte varit uppe på tävlingscenen på en månad och inte kastat allt för många pilar.

Spelet är som sagt att Van de Pas ska kasta tre styckna 180s eller fler, vilken är en extremt generös lina av Bet365. Van de Pas har gått från att inte kasta 180s till att helt plötsligt inte vara sämre än någon annan på det. Bolagen lever dock kvar i världen att Van de Pas inte utvecklats och det ska vi ta vara på ikväll.

De 200 senatse legsen som Van de Pas kastat så har han producerat en 180s ungefär var fjärde leg. Detta betyder att det skulle krävas 12 legs för att Van de Pas ska lösa linan ikväll. I en match som spelas i bäst av 21 legs så kan jag med alla säkerhet säga att vi får minst 12 legs. Med tanke på att en tränad Benito ställs mot en Gary som inte legat i lika hårt så känner jag mig rätt komfortabelt med att vi får en rätt jämn match där det kommer spelas minimum 16 legs vilket ger Van de Pas stort utrymme att lösa sin lina.

Om Van de Pas från idag får kasta 200 legs så kan jag garantera att han i snitt kommer kasta fler 180s per leg än vad han gjort det föregående, hans utveckling att kasta 180s går ständigt framåt och jag tycker linan på dagens spel är rätt felsatt. Så statistiken på de senaste 200 legsen är något missvisande då han nu idag kastar fler 180s än för 200 legs sedan. Det som kan sätta stopp för detta är ringrostighet då det är årets första tävling, men en vanlig dag ska inte denna lina vara några som helst problem.

Bortsett från detta spel finns det fler anleningar att följa darten ikväll. Dave Chsinall möter Raymond van Barneveld i årets första matchen och det är en hyfsad start på året. Vinner Chisnall sin första major i år? Kommer Barney göra ett försök att vinna matcher på våren som han lovat? Så många frågor och så få svar inför säsongen.

Let the fun begin!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.