Speltips: Värde på hemmahoppet?

God förmiddag!

En av modern tids mest märkliga Grand Slam börjar närma sig sitt slut. Världsettan och världstvåan, de två dominanterna i sporten, rök bägge oerhört tidigt. Vissa säger att det är bra för sporten, men jag är tveksam. Visst, det är roligt att andra får chansen att vinna stora titlar men vill man se kvalitativ tennis, så vill man se Murray - Djokovic i final. Så enkelt är det.

För egen del vill jag dock bara att den här veckan ska ta slut nu, så challengertouren kan börja tugga igång på allvar igen.

Bourgue - Bemelmans (1) @ 4.30
Turnering: Challenger Rennes

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 3/10

Här har vi en intressant match där jag upplever att Belgaren Bemelmans odds blivit totalt massakerat på grund av dennes mycket fina vecka i Challenger Koblez, den föregångna. Jag ska inte sticka under stolen med att Bemelmans på den här nivån är en mycket, mycket stabil och duktig indoor-spelare. Men 1.18 mot mot Bourgue i Frankrike? Nej, det kan jag inte förbise. Det är på tok för lågt.

Bourgue är en Fransman som blandar och ger otroligt mycket. Förra året hade han ett par helt patetiska framträdanden, men mixade dessa med smått otroliga. Under Franska Öppna, exempelvis, så ledde han med 2-1 i set mot Murray i andrarundan. Han förlorade förvisso med 2-3 till slut, men det vittnar ändå om en mycket fin kapacitet för Murray var inte på något vis usel i den matchen.

Det enda som rättfärdigar det här oddset, eller att det är i närheten av så högt, är väl underlaget. Hade den här matchen spelats på grus hade jag satt oddsen till 50-50. Indoor spelar tveklöst i Bemelmans favör, men jag tror ändå inte Bourgue är helt oäven. Tittar man exempelvis på matcherna denne spelade i Franska Mästerskapen under December månad, så hade han där 2 segrar på 2 matcher. Motståndarna var De Greef och Jurgen Melzer, alltså två spelare i klass med Bemelmans. Melzer är troligen bättre.

Bemelmans vann som sagt Challenger Koblenz i Söndags vilket var väldigt kul för honom då han förlorat en hel handfull finaler i rad de senaste två åren. Senast han vann en titel dessförinnan var i April 2015.

Utöver underlaget som helt klart spelar i Bemelmans favör så har jag som ovan nämnt väldigt svårt att kunna motivera varför han blivit så otroligt stor favorit här. Rankingen är sällan något jag väger in när jag letar spel, men det ger ändå i det här fallet ändå substans till det faktum att Bemelmans blivit favoriserad lite väl mycket. Det skiljer inte ens 20 platser spelarna emellan, och de är i exakt samma fas i karriären. De tillhör de bättre på challengern men har svårt att slå sig in på ATP Touren.

En Bemelmans som plockade upp sin första titel på 2 år i Söndags lär inte gråta tårar av blod om denne förlorar idag. Bourgue har visat sig kapabel att spela otroligt bra tennis och kan han bara plocka fram sin bästa sida idag så ska detta bli en jämnare match än oddssättarna förutspått.

Hemmaplan, fina resultat från December på exakt samma typ av underlag och en kraftig övervärdering av Bemelmans vinst förra veckan gör att jag finner fint värde på Fransmannen, även om Bemelmans definitivt ska stå som favorit.

/Adam Perleroth
@baselinebetting
@baselineLIVE
@1x2.se






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt