Dags för mig att skriva några visa ord i denna blogg för en gångs skull. Eller jag tycker dom är visa i alla fall, feel free att hålla med eller inte. Ikväll har jag maxspelat ett spel. Men vad betyder egentligen maxspel? I min värld är det när min värdering av spelet är långt ifrån det oddset som ges. Maxspel betyder inte nödvändigtvis att jag tror min spelare vinner. Idag har jag klickat 3/3 units på Kim Huybrechts till oddset @4,50 hos Pinnacle Sports. Jag har inte klickat 3/3 då jag tror han vinner, utan för att jag ger han en betyldigt större chans än dom 22% som oddset säger. Skulle jag gissa en vinnare i matchen utan odds så hade jag sagt Phil Taylor. Han är, och ska vara favorit ikväll.

I längden är detta ett vinnande spel, och så måste man tänka för att vara framgångsrik i denna bransch. Den större delen av bettingcommunityn spelar högoddsare lågt då det känns som en chansning, så jobbar inte jag då jag går miste om många units vid det tankesättetnär min värdering skiljer sig så pass mycket från oddset.

Med detta sagt så måste jag också säga att det är inget spel som kommer göra mig fattig om det spricker, eller rik om det sitter. Jag kommer bara gå vidare. Jag är redan nu nöjd med spelet oavsett om den går in eller inte. Spelet har sjunkit rejält och det är inget som förvånar mig inte. Det visar bara att vi sitter på rätt sida ikväll. Ungefär 3% av min spelkassa är investerad ikväll, så det är som sagt inget spel som påverkar mig nämnvärt. Jag har satt upp mitt maxspel på 3% då jag inte gillar att offra mer utav mitt kapital.

Det var några rader om vad maxspel är för mig och vad innebörden av det är. Nu ska vi gå in på del två, nämligen motivera kvällens spel lite kort.

Phil Taylor-Kim Huybrechts (2) @4,50 //3U

Bookie: Pinnacle Sports

Spelstopp: 21:15

Phil Taylor är i år ute efter sin sjuttonde(!) världsmästartitel. Han säger att han fortfarande har en titel i sig, men jag tror tyvärr inte det. Dock är Phil fortfarande en väldigt bra dartspelare och kan om allt stämmer för honom kan han mycket väl köra över Kim ikväll. Det ser dock inte ut som det stämmer riktigt för Phil just nu. Hade han inte stött på en iskall Kevin Painter i andra omgången hade han mycket väl varit utslagen redan. Det kommer ingen större mängd 180s och han har börjat harva lite på dubbel 16 och dubbel 8 igen vilket bör oroa honom.

Märker när jag sitter här hur svårt det är att motivera bort den bäste spelaren genom alla tider. Det finns inte så mycker mer att säga än att med det året och formen Phil har bakom sig så ska inte en spelare av Kims kaliber stå i ett så pass högt odds mot en Phil som inte är på sin topp.

Kim har börjat trampa igång på allvar igen. Sedan han blev lite av en slagpåse i Premier League 2014 så har han vaknat till liv. Han har i denna turnering smygit lite under radarn och tagit ut två väldigt bra spelare utan att tappa set. Hans prestation framförallt i första rundan mot James Wilson imponerande på mig. Den värsta motståndaren man som seedad spelare kan få i första omgången och Kim släppte inte ens in han i matchen. Kims tajming har varit strålande en så länge. När han fått lägen att straffa sina motståndare med en 180 eller genom att ta ut en checkout så har han tagit dom. Dessutom har hans dubblar varit mer en okej hittills i turneringen, 47% är en riktigt bra siffra och håller han i den ikväll tror jag han vinner.

Kim har mer att plocka fram än han visat än så länge, han har kastat 5 st 180s i båda sina matcher och dom har kommit i rätt lägen. I sin senaste match hade hade han inget average att skryta om men det var till viss del då publiken storhöll på hans motståndare och Kim höll sig då extremt lugn och visade inga känslor för att få publiken emot sig. När Kim håller dessa känslor inom sig så blir han någon procent sämre då han inte riktigt är sig själv, men i detta fall var det korrekt och klokt gjort.

Nu ikväll kommer dock inte Kim hålla igen. Han och Phil har ett litet förflutet där Phil inte gillar Kims skuttande runt på scenen med sina firanden. Det vet Kim och kommer därav fira extra mycket när han tar ut en viktig checkout eller kastar en 180 i viktigt läge. Dessa två möttes i just tredje omgången 2014 och då vann Taylor en rafflande match 4-3. Jag förväntar mig en lika jämn match ikväll där jag tror spänningen och stämningen kommer vara på en nivå över extrem.

Checkar Kim ut på sina 47% som han gjort tidigare under turneringen tor jag han han vinner ikväll. Det bör bli en jämn match sett till hur högt dom scorear. @4,50 på Kim är störtlöjligt, bara hoppas vi får betalt ikväll också. C´mon!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt