Speltips: Favoriter i fara?

Julstöket är i full gång i de flesta hemmen runt om i landet. Såväl hos mig och därför finns det knapert om tid nu, men jag måste få ner några tankar. Förhoppningsvis tar alla en paus runt 20 snåret ikväll och klickar upp darten på skärmen. Ikväll är det nämligen påförhand den bästa kvällen hittills. Fyra matcher ska spelas och alla fyra innehåller två klasspelare. Alla underdogs bortsett från en ger jag bra chanser idag. Vi hoppar rakt in i dagens gissningar!

Dave Chisnall-Rowby-John Rodriguez (3-0) @2,30 //2U

Bookie: bet365

Spelstopp: 22:15

Tycker lite synd om Rowby-John här faktiskt, ingen rolig lottning även om man måste förvänta sig en tuff förstarunda när man är oseedad. Dock att dra nitlotten Dave Chisnall två år i rad är inte schysst. Jag gillar Chizzy, detta då jag älskar tjutet av onehundredandeightyyyy. Chizzy mosar in 180s match efter match och kommer göra det såväl idag som i nästa runda. Ja, jag har redan nu räknat med att han ska gå vidare. Rowby-John måste stå för något helt osannolikt för att vi ska få se en skräll här. Chizzy vann deras möte 3-0 förra året och jag förväntar mig att det blir samma siffror ikväll.

Rowby-John har inte riktigt kickat iväg efter sin andraplats i juniorvm 2014 än. Senaste tiden för honom har varit allt annat än bra, han har av de sex senaste matcherna haft ett average under 90 i fem av dom. Förra året mot Chizzy hade han ett average på precis 90 och då blev han överkörd. Han måste alltså kasta en bra bit över nivån han haft den senaste tiden för att ens hänga med. Rowby-John har inte riktigt självförtroendet som han såg ut att ha för två år sedan och jag har svårt att se han få ut något av kvällens match. Chizzy kommer sätta konstant press på honom med sina enormt tunga scores vilket kommer sätta en stor press på Rowby-John.

Om Chizzy har en hyfsad procent på sina dubblar idag ska det vara helt problemfritt mot Rowby-John. Det kan vara Chizzys år det här, jag har en känsla av att han kan gå långt. Ska han dock gå långt måste han vinna ikväll, och det gör han.

WilliamHill erbjuder oddset @2,30 och det kan jag ej förstå, nåste klickas!

Jelle Klaasen-Jeffrey de Graaf (Jelle Klaasen över 4,5 180s) @1,83 //1.5U

Bookie: Bet365

Spelstopp: 20:15

Det här kan nog bli en mycket jämnare match än vad många tror. Min första tanke var att klicka den unge De Graaf +2,5 set. Bolagen låg dock ett steg före mig och hade satt dit oddset korrekt, irriterande då jag var rätt säker på att bolagen skulle överskatta Jelle här. Tycker dock att oddsen för 180s ger utrymme för spel.

Jelle är en riktig tung scorer och är en av få som kan hänga med grabbarna Van Gerwen, Gary Anderson och Dave Chisnall när det stämmer för honom. Jelle har dock haft problem med sina dubblar den senaste tiden och det tror jag blir hans fall i denna turnering.

Jeffrey de Graaf gör sitt första Vm hos PDC och det ska bli otroligt intressant att se hur han hanterar det, för kasta pil det kan han. De Graaf har haft ett mindre bra år framför kamerorna i år och det kan oroa vem som helst när han nu ska upp på en otäckt stor scen. Insatserna Jeffrey stått för har dock inbjudit till mer än dom resultaten han kommit hem med. Senaste tävlingen slog han den stabile Steve Beaton innan han fick stryk av en ryckande Robbie Green. Jeffrey hade ett average på 100+ vilket är något bara de bästa brukar ha, trots det fick han stryk. Så formen finns där för Jeffrey och han verkar inte rädd för kameror, trots att han inte fått med sig så många matcher i år. Ikväll är dock en steg upp mot en vanlig tv-tävling, men jag tror inte han har några problem med det utan kommer kasta hyfsat problemfritt.

Jag förväntar mig att Jelle Klassen besegrar landsmannen Jeffrey ikväll, dock inte problemfritt. Siffrorna tror jag blir 3-1, men kommer Jeffrey ut het ikväll kan det bli en jobbig första omgång för Jelle. Detta kommer ge stort uttrymme för Jelle att gå över sin 180-lina. Jelle har de senaste veckorna inte haft några problem överhuvudtaget att träffa den lilla trippel 20 kudden med tre pilar. De senaste 12 matcherna har Jelle kastat 0,37 180s per leg. Detta betyder att han behöver 14 legs i snitt på sig för att kasta fem st 180s. Jag har svårt att se att vi får se under 14 legs ikväll så denna måste provas!

Plockar även dessa underdogs som har klart större chanser in min bok än vad oddsen säger,

James Wilson @2,99 //2U Pinnacle

Max Hopp @2,469 //1.5U Pinnacle

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt