Speltips: Junior-VM Final!

Hallå igen!

Nu var det ett tag sedan jag skrev här och det har sina anledningar. Förra veckan började en turnering med gruppspelfas som jag gillar skarpt. Jag stod över första omgången för att kartlägga hur spelarna såg ut, jag gick sedan in och gjorde sju av sju spel den andra speldagen och det kändes som allt skulle vända. Dagen efter det slutade breakeven efter ett gäng stolpe ut matcher.

Sedan kom måndagen och jag åkte på en av dom mest misstajmade resorna i mitt liv, London och tennis stod på schemat. Under dessa dagar var min tanke att jag skulle skippa spel helt då jag visste att jag inte skulle göra det jobbet innan som jag brukar. Måndagen såg jag inte skymten av WIFI, tisdagen snabbtittade jag fram fyra spel men jag hade ju bestämt mig för inga spel så höll mig i skinnet. Blev inte direkt förvånad när just därför fyra av fyra skulle suttit. Onsdagen kom och jag hittade fem spel jag gillade, jag tänkte att formen fanns ju där så varför hålla igen? Självklart gick 1/5 spel in och jag blev så arg på mig själv så det fanns inga gränser. Därför höll jag mig undan resten av veckan om jag inte skulle hitta något jättevärde. Det skedde inte och jag hade en mental rehabvecka efter det. Skönt att få en rejäl örfil och en läxa ibland.

Nu är det 110 % fokus och vi har en riktigt spännnade helg framför oss. De 64 spelare som spelat in mest pengar på Pro Touren är kvalificerade till denna tävling. Ett riktigt stort startfält med mängder av matcher, kul! De spelen kommer jag dock släppa senare idag då jag skulle vilja se att oddsen släpps i asien först. På söndagen kommer även en helt annan match spelas på samma scen, Junior-Vm finalen!

Corey Cadby-Barry van Peer (1) @1,61 //2U

Bookie: bet365

Spelstopp: 13,00 (söndag)

Detta är i mina ögon en av dom roligare matcherna för året, för den betyder så mycket mer än en vanlig final. Först och främst plockar vinnaren hem cirkus 100,000 svenska kronor vilket ger dom en rejäl skjuts i karriären, man blir dessutom kvalificerad till årets VM i december om man går vinnande ur denna strid. Nu är Corey Cadby redan kvalificerad, så för han finns det pengar men framförallt titeln "Världsmästare " i sikte. Det har historiskt sett och kommer visa sig igen vara en kamp om så mycket mer än bara kvalitéerna spelarna har gällande ren pilkastning.

Förra årets final spelades mellan Max Hopp och Nathan Aspinall. Hopp var den betydligt mer rutinerade av dom men Aspinall spelade helt klart bäst av dom och hade till och med pilarna i ett avgörande leg. Men där visade Hopp erfarenhet och Aspinall helt tvärtom, med en skakig hand blir det svårt att vinna matcher, och samma händelse kan vi se gång på gång bakåt i historien.

Berry van Peer ställer sig i helgen första gången någonsin på en stor scen framför en stor publik och framför miljoner tvittare. Okej tänker ni, debut på stora scenen, hur stor skillnad kan det vara? Dart är lite säreget, du är helt utelämnad uppe på scenen och publiken är inte direkt sansad. Denna batalj kommer utspela sig på söndagen, finaldagen. Detta betyder fullsatt och att britterna kommer göra allt dom kan för att bli så fulla som möjligt, så fort som möjligt. De rutinerande spelarna kan stänga av det här, vissa har fått öl kastat över sig utan att röra en min och direkt mosa in en 180. Barry van Peer ser ut som den ängsliga 20-åringen han är och jag tror han kommer få enorma problem att hantera den stora publikmassan han kommer ställas inför på söndag.

Van Peer är dock en duktig dartspelare och kommer förmodligen gå en bra bit, bara att ta sig till final i Junior-Vm är en stark prestation. Kvantiteten såväl som kvalitéen finns nu långt ner i ungdomsleden och spelare som Max Hopp och Dimitri van den Bergh var med i denna turnering men har åkt ur i en tidigare fas. Van Peer har en kvartsfinal på Pro Touren där Van Gerwen satte stopp för honom som han gör för alla han möter. Sedan har Van Peer ett gäng sextondelsfinaler på Pro Touren men nå mer än så är det inte.

Corey Cadby hade jag läst otroligt mycket om innan sommaren men aldrig sett spela. Han spåddes en framtid som "the next one" och efter sett honom säger jag nog inte emot. Detta är en ung kille som världen inte riktigt fått nys om än. Då han är väldigt ung och är bosatt i Australien så har han inte gett det ett försök att vinna ett "Pro Tour Card" ännu. Jag är dock rätt säker att han gör detta i Januari för att få ordentlig fart på karriären, för den här killen, han kan bli bra.

Första gångerna jag såg honom var på en stor scen direkt, han hade blivit inbjuden till World Series i såväl Nya Zeeland som Australien. Han lottades mot Phil Taylor i båda tävlingarna, i det första mötet minns jag att jag överaskades positivt då han trots stryk 6-3 visade inga nerver trots att han mötte den bäste någonsin och han kastade dessutom väldigt bra. Det andra mötet mellan dom två kommer jag ihåg att jag fick en +4,5 lina på Cadby och jag högg direkt. Corey vann 6-2 och det sades vara den största skrällen i World Series historia. Matchen efter fick han stryk av Peter Wright med 10-2 och det låter ensidigt. Corey hade dock ett average på runt 110, en siffra inte ens Van Gerwen, den överlägsne världsettan, brukar komma upp i.

Corey var så sent som för en månad sedan för första gången i Storbritaninen för att tävla. Han var där för att ställa upp i Junior-VM, men dagen innan passade han på att ro hem en Devolopment Tour tävling där han slog en väldigt kvalificerad motståndare i finalen, Jeffrey De Graaf. Sedan kom Junior-VM där jag ansåg att han hade en tuff lottning, det tyckte inte han och vann fem matcher utan att vara hotad i någon av dom. Semifinalen, som var den tuffaste, vann han med 6-3 över Dimitri Van Den Bergh. En ung belgare som verkligen tagit stora steg i år och är en spelare som kan skrälla i VM och sno åt sig några matcher i December.

Eftersom Corey är bosatt i Australien så spelar han på den Oceaniska Touren som inte är den glamorösaste. På den touren har i alla fall Corey gått fram som en ångvält och det slutade med att han spelade in mest pengar och vann årets upplaga, därav är han också kvalificerad till årets VM och där vill ingen lottas mot honom! Först ska han dock ta hem juniortiteln vilket jag inte tror blir några problem!

Ett korrekt odds på Corey i denna matchup i mina ögon skulle vara @1,40ish. Nu har de bolag som släppt odds lagt sig runt @1,60 och jag tänker bara tacka och ta emot. Corey har visat ett par gånger nu att det spelar ingen roll att det är publik eller inte. Han har också visat nu nyligen att han klarade av att för första gången någonsin åka över till England och utan nerver i sitt första Junior-VM mala ner motståndet. Van Peer gör som sagt debut på stora scenen och jag förväntar mig darriga händer. Inte nog med det så är han den sämre av dom två och kommer sättas under press i alla sina egna legs. Han kommer behöva checka ut välidgt bra för att bara kunna hänga med i denna match och det ska han inte klara under dessa omständigheter. @1,61 på Corey Cadby hos Bet365 är taget med 2/3 units.

Som sagt spelas även en annan turnering än Junior-VM finalen i helgen. Den sista stora turneringen innan Dart-VM i London. 15e December drar spektaklet igång och det är årets höjdpunkt alla kategorier. Jag rekomenderar varenda människa att åka dit, det är en upplevelse som ingen annan och det finns inte en möjlighet att man kliver ut ur hallen besviken. Som sagt har vi en turnering innan och det finns bara en utgång, en spelare är för bra just nu.

Vinnare "The Players Championship Finals" (Michael Van Gerwen) @1,72

Bookie: Bet365

Spelstopp: 13,45

En motivering här är överflödig. Michael Van Gerwen kan inte förlora matcher just nu och detta format passar han som handen i handsken. Båda två som jag anser kan hota honom just nu befinner sig på andra sidan lottningen, schysst lottning med andra ord. Inte för att Van Gerwen bryr sig direkt, han kör över allt i sin väg och vill slakta alla. Han har haft en genomstabilt år och han har inte en enda svacka, löjligt stabil. Oddset att han ska vinna kan kännas trött, men jag värderar han vinstchanser till 70% vilket innebär att oddset @1,40 skulle ges. Nu är det markant högre än så och jag kan inte hoppas över det med tanke på Van Gerwens form!

Spel inför fredagen kommer under förmiddagen i spelboken och på twitter. C´mon!

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt