Speltips: Grand Slam Of Darts

Sällan jag känt sådan minimal glädje efter att tryckt in 6 av 6 spel under en dag. Lättnad var den enda känslan som infann sig hos undertecknad. Efter månader av slag under bältet från spelbolagen fick det äntligen lossna, det är dock så gott som glömt redan. Gäller att bara kolla framåt inom bettingen i såväl med, som motgång. Nu ligger allt fokuset på denna dag där jag ska göra allt i min makt för att bygga vidare på gårdagen.

Turneringen som pågår nu har jag en hatkärlek till. Jag älskar den då den spelas i ett gruppspelsformat vilket gör att man får se alla spelare minst tre gånger, då kan man läsa av dom i först omgången vilken form dom är i. Dessutom pågår turneringen i en hel vecka vilket inte händer ofta i dartvärlden. Det läskiga ur ett spelmässigt perspektiv i denna turnering är formatet i gruppspelet, bäst av 9 legs, först till fem. Detta betyder att det kan gå utför väldigt ,väldigt fort med ett spel. Det är dock ett perfekt format för den obejktive tv-tittaren!

Detta är också den enda turneringen på hela året som sammanbinder de två olika tourerna PDC och BDO. Från början fanns bara BDO men efter viss osämja så skapades även PDC, Professional Darts Corporation. Sök på Youtube på PDC och kolla ett klipp där och sen söker du BDO och kollar ett klipp där ser man direkt skillnaden i popularitet. PDC är the real deal helt enkelt. Blir bara virrigt om jag ska knögla in mig i det här, nu tar vi det viktiga istället, spelen! Jag kommer motivera de spel som spelas under förmiddagen där oddsen kommit upp, spelen som läggs inför kvällen hittas senare i spelboken eller på twitter @MrXet!

Dave Chisnall-Jamie Hughes (1, -1,5 legs) @1,72 //2U

Bookie: bet365

Spelstopp: 15,30

Här har vi ett möte mellan två spelare som båda förlorade sin öppningsmatch igår, dom gjorde det dock på två olika sätt. Chisnall som brukar scorea väldigt tungt gjorde precis det igår, trots det förlorade han med 5-2. Chisnall lyckades med konststycket att missa 18 av 20 dubblar igår och det är minst sagt chockerande. Är det något jag är helt säker på är att han inte kommer återupprepa det, Chisnall är så pass mycket bättre än så. Jag var nära att prova en slant på att Chisnall vinner den här turneringen, tar han sig förbi gruppspelet är han på motsatt sida som Michael van Gerwen och Phil Taylor. Formatet ändras och matcherna blir längre efter gruppspelet och det spelar Chisnall som handen i handsken. Efter gårdagens förlust är han dock under press, han måste vinna idag och helst med stora siffror. Ser han bara till att höja sin checkoutprocent från gårdagens katastrofala 10% uppemot en 40% som han gör en normal dag ska han inte ha många problem idag.

Moståndaren Jamie Hughes är en spelare som hör hemma hos BDO och det märktes igår. Hos BDO spelar man nämligen inte framför stora massor människor som fyllesjunger konstant, och det är inte lätt att stänga ut när man kommer till en tävling och dom helt plötsligt gör det. Jamie gick upp i 3-0 ledning igår innan han började skaka rejält och förlorade fem raka legs. Jamie var 30 procentig på sina dubblar igår vilken är fullt godkänt, men hans average var enbart 86,55 vilket är under all kritik. Med den checkoutprocenten han hade blandat med hans average så kan man enkelt se att han kastade väldigt, vädligt låga scores igår. Håller det mot en Chisnall som är tourens största 180 hitter och en av de som kastar de tyngsta scoresen? Svaret är nej och jag tycker en -1,5 lina här är rätt generös.

Robert Thornton-Dimitrij van den Bergh (1) @1,555 //2U

Bookie: Pinnacle

Spelstopp: 16,00

De senaste veckorna har man trots året han har bakom sig, kunnat se ljusglimtar i Thorntons pilkastande. Han har inte fått med sig så många matcher men han har börjat kontiurnerligt börjat kasta stabilt igen. Igår fick vi verkligen ett kvitto att han är påväg tillbaka igen. Med ett average på 96 och en checkout procent på 33,33 så lär man kämpa rejält för att komma åt "The Thorn". Thornton kastade tre 180s och han har börjat få igång sina scores rejält igen, även hans förmåga att limma in pilar på dubbel 20 är tillbaka. Han hade haft en bättre checkoutprocent igår om han inte blivit tvungen att lämna andra dubblar än sin favorit dubbel 20 gång på gång. En sak är säker och att det är att Robert Thornton är tillbaka på allvar igen.

Dimitrij van den Bergh är en ung belgare som lyckades tvåla dit Gerwyn Price i den första gruppspelsmatchen efter att engelsmannen bränt pilar för matchen. Price bjöd bort matchen igår då Van den Bergh tilläts kasta extremt många pilar för att vinna legs. 17,2 pilar per leg tog det för Van den Bergh att vinna sina legs igår, detta kan jämföras med dagens moståndare Thornton som igår tog i snitt 14,8 pilar på sig att vinna sina legs. Det är en markant skillnad och jag kan inte se att det ska bli någon skillnad idag. Van den Bergh har inte heller erfarenheten av att spela inför så pass mycket folk och tv dessutom, alla faktorer pekar på att Thornton vinner idag. Vilket han gör.

Spel till kvällen placeras som sagt senare idag i spelboken och läggs ut på twitter hos @MrXet.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt