Speltips: Efter regn kommer solsken

Precis som titeln lyder så brukar solen titta fram efter regnet och det börjar det så småningom göra nu. Även om jag just i detta nu kollar ut genom fönstrer och ser ett vitt skyfall av snö falla ner från himlen som undertecknad måste skotta bort så fort denna text är nedskriven. Spelmässigt har jag sett solstrålar dom två senaste turneringarna även om dom inte lyst starkt, svaga gröna siffror är inget som gör mig lycklig, men det är något på vägen. Senaste turneringen avslutades med några katastrofspel som gjorde den helgen något sämre än vad den kunnat bli, men ingen ide att gråta över spilld mjölk. Ny turnering som drar igång idag, spelas i två dagar vilket är något irriterande då man inte hinner få något grepp om deras dagsform. Så funkar det dock just nu i dartvärlden när så gott som allt spelas under två dagar på helgerna.

Första omgången har passerat på förmiddagen där det blev två vinster och två förluster. En av förlusterna rasade igenom från 5-2 vilket sved nå enormt. Nu dags för kvällspasset och dom stora grabbarna går in i turneringen.

Mensur Suljovic-Phil Taylor (Högsta checkout över 112,5) @1,83 //2,5U

Bookie: bet365

Spelstopp: 22,00

Andra omgångens möte står framför oss när Phil Taylor söker revansch från förra helgen på tourens mest utvecklade spelare senaste året, Mensur Suljovic. Hur den här matchen slutar vågar jag inte sia om, förmodligen tar Phil revansch, men det är omöjligt att gå emot Suljovic när han är i den formen han är i. Det som dock är säkert är att oddssättarna har begått ett misstag när dom satt ut checkoutlinan mellan dessa två.

Varken Phil eller Mensurs styrka i spelet är att scorea högt, det är inte där dom vinner sina matcher. Det här är två extremt starka spelare mentalt som checkar ut på exeptionella vis. Bara tidigare idag så tog Mensur ut 116 och 120, och dessutom brände han en 156 checkout med en nanometer. Detta var i en match han vann 6-0 och hade noll press på sig att ta ut några höga checkouts. Nu när Phil är motståndaren kommer det bli en helt annan tillställning, det kommer garanterat inte bli en one man show som förra helgen utan för att vinna legs kommer man behöva ta ut höga checkouts idag. Att bet365 satt en 112,5 här är jag helt oförstående till, jag hade förväntat mig en 126,5 lina här. Phil har det här året börjat komma tillbaka till sin riktiga form och det ligger en titel och väntar på honom, han dubblar detta år har varit hans styrka och det är just det vi vill se av honom ikväll.

Nej, den är linan är felsatt och jag måste investera 2,5/3 Units oavsett resultat. Båda spelarna ska ha god chans att gå över den minst en varsin gång.

Raymond Van Barneveld-Simon Whitlock (2) @2,20

Bookie: Betsafe

Spelstopp: 21,30

Hade jag fått dom här oddsen för några månader sedan hade jag belånat allt i min ägedom och skickat in på Van Barneveld. Okej där tog jag i så jag nästintill sprack, men nästan så. Simon Whitlock var tourens formsvagaste spelare, det såg ut som han trodde att han skulle utlösa en bomb om han träffade en dubbel. Självförtroendet var som bortblåst för den tidigare Vm-finalisten. Nu har det dock svängt helt och hållet, Whitlock är nu i mina ögon tourens formstarkaste spelare. Det har han visat genom att vinna två titlar på Pro Touren bara de senate 35 dagarna. Dom titlarna har gett honom ännu mer lugn i kroppen och han ser för första gången på länge ut att njuta av att utöva idrotten som han älskar. Han vann tidigare idag med 6-5 efter att haft en 5-2 ledning. Han tog tag i matchen när det behövdes vilket är en stor styrka, han gjorde inte sin bästa match men han gjorde rätt saker vid rätt tillfällen.

Motståndaren Raymond Van Barneveld är och förblir ett mysterium. Kanske därför jag har han som en av mina favoritspelare, man vet aldrig vad man får, precis som med Newcastle om jag ska dra en parallell till med supportande inom fotbollen nu när dom ändå plockade tre poäng på eftermiddagen. Van Barneveld har en högsta nivå där han kan slå alla, han har fem världsmästartitlar och dom trollar man sig inte till. Förra helgen såg Van Barneveld bra ut igen vilket var roligt att se, han tog sig till semifinal där det tog stopp mot Gary Anderson. Denna tävling spelades i ett setformat vilket gynnar "Barney" nå fruktansvärt. Där kan man dippa under matchen utan att det egentligen ta någon större skada. Förlora ett set 3-0 eller 3-2 är trots allt sak samma. Idag spelas det i bäst av 11 legs vilket betyder att du inte kan dippa en sekund, vilket Barney brukar kunna göra. Detta format spelas på Pro Touren och Europa Touren också, där har inte Barney haft någon framgång på sistonde vilket självklart inte är en slump.

Det här är en match som jag ser bli jämn, kan mycket väl gå till ett avgörande leg. Att Whitlock ska gå underdog ikväll med hans form och i detta format ser jag som helt snett och jag måste prova "Trollkarlen" med 1,5/3 Units till oddset @2,20 på Betsafe.

Nej, nu måste jag rusa. Har dock två spel till som måste provas utan att jag hinner skriva ned mina motiveringar.

James Wade-Benito Van De Pas, Högsta Checkout Över 112,5 (1,83) //1,5U Bet365

Kim Huybrechts (2,50) //1,5U Betsafe

Ha en fortsatt trevlig helg och simma lugnt så återkommer jag med ett inlägg återigen imorgon, då till eftermiddagspasset. Tills dess finns jag på twitter vid frågor om vad som helst, nästan.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt